Snelle pruimentaartjes

HomeReceptenNagerechtSnelle pruimentaartjes

“Jeetje Marleen, ik pluk een tas vol pruimen en nog kan je niet zien dat er geplukt is”, roept mijn tuinbuurvrouw vol verbazing. Mijn pruimenboom hangt he-le-maal vol pruimen. De boom bezwijkt bijna door het gewicht van alle pruimen. Het is een late soort, een Mirabelle de Nancy en die doet het ieder jaar enorm goed. De boom geeft zoveel pruimen, dat wij de enorme oogst niet alleen op krijgen. De pruimen zijn oranje-rood, sappig en zoet! Ik kan de soort echt aanraden.

Snelle pruimentaartjes

In augustus eten we dus vooral pruimen. Pruimenclafoutis, pruimencrumble, tarte tatin met pruimen en pruimenjam op geroosterd brood! Allemaal snelle, zomerse recepten want met mooi weer heb ik geen zin lang in de keuken te staan. Dit recept is ook héél snel en makkelijk! Met kant-en-klaar bladerdeeg, appelschijfjes en pruimenreepjes in een leuke vorm.


13 augustus 2014

5 min voorbereiding

15 min bereiding

6 taartjes

Pruimentaartjes

Pruimentaartjes

Makkelijke en snelle pruimentaartjes

Dit heb je nodig

 • 6 plakjes bladerdeeg
 • olie voor invetten
 • 6 pruimen
 • 1 appel
 • 3 tl witte basterdsuiker
 • kaneel

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
 3. Vet 6 kleine taartvormpjes met een beetje olie in.
 4. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de pruimen in reepjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in lange plakjes.
 5. Leg in ieder vormpje een plakje bladerdeeg. Verdeel de plakjes appel en reepjes pruimen over de vormpjes. Strooi er wat witte basterdsuiker en kaneel over.
 6. Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.

Tags: taartjes, pruimen, appel, snel

Snelle pruimentaartjes

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

11 reacties


 1. Aah leuk al die variaties met pruimen. Ik had gister spelttaartjes van speltbladerdeeg, pruimen en bramen gepost, maar in combinatie met appel en kaneel lijkt het ook heel lekker :)

 2. hmmm.. ook lekker!
  Ik heb uiteindelijk een pruimencrumble gemaakt met tia maria ;-)
  Ga het straks online zetten!

  1. Oh, dat lijkt me lekker! Pruimencrumble met Tia Maria! Dat moet ik ook gaan maken.

 3. O lekker Marleen, dat ga ik ook maken.
  Is het je overbuurvrouw toevallig?

  1. Haha. Ja, maar welke overbuurvrouw?

 4. Haha ik had ook een pruimentaart gemaakt van de Opals, ik had de mix voor appeltaart gebruikt…..het werd een natte kliedertaart..hier noemde wij het een ingewandentaart …. hahaha, niet voor herhaling vatbaar.
  Volgende keer jouw recept eens proberen!

  groetjessss

  1. Anoniem

   Lang geleden heb ik dit ook gemaakt en heb toen een laagje custardpoeder over de bodem gestrooid en daarop de pruimen gedaan. Hierdoor werd het vocht uit de pruimen gebonden tot een heerlijk romig tussenlaagje.
   Beslist geen ingewandentaart!

  2. Door de pruimen worden taarten snel te nat. Misschien de volgende keer een laagje spijs op de bodem proberen. Of custardpoeder, zoals Anomiem voorstelt, lijkt me ook lekker.

 5. Lekker Marleen, en uiteraard mooie foto’s!
  Hier drie pruimenbomen met in totaal maar een paar kilo pruimen…. Die eten we zo wel op.
  Ik heb jou soort: Mirabelle de Nancy in mijn schriftje geschreven, als er nog eens eentje bijkomt weet ik wel welke. Bedankt voor de tip.

  PS zet ze langs de weg, te koop, dan kom ik even langs ;-)

  1. Thanks Karin! Ik hoor dat wel vaker, een magere pruimenoogst. Ik kan vrienden en tuinburen altijd kilo’s meegeven. Dit jaar is er tijdens mijn vakantie zelfs een kist met pruimen naar de Voedselbank gegaan. Prima bestemming!!

 6. […] maken van een paar kilo pruimen? Vorige week plukte ik de pruimen tussen de regenbuien door in de Volkstuin van Marleen. Onderweg ernaartoe huiverde ik van de plens water die uit de lucht kwam vallen, maar eenmaal in de […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.