• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

13 augustus 2014 11 Reacties

Snelle pruimentaartjes

“Jeetje Marleen, ik pluk een tas vol pruimen en nog kan je niet zien dat er geplukt is”, roept mijn tuinbuurvrouw vol verbazing. Mijn pruimenboom hangt he-le-maal vol pruimen. De boom bezwijkt bijna door het gewicht van alle pruimen. Het is een late soort, een Mirabelle de Nancy en die doet het ieder jaar enorm goed. De boom geeft zoveel pruimen, dat wij de enorme oogst niet alleen op krijgen. De pruimen zijn oranje-rood, sappig en zoet! Ik kan de soort echt aanraden.

Snelle pruimentaartjes

In augustus eten we dus vooral pruimen. Pruimenclafoutis, pruimencrumble, tarte tatin met pruimen en pruimenjam op geroosterd brood! Allemaal snelle, zomerse recepten want met mooi weer heb ik geen zin lang in de keuken te staan. Dit recept is ook héél snel en makkelijk! Met kant-en-klaar bladerdeeg, appelschijfjes en pruimenreepjes in een leuke vorm.

13 augustus 2014
Marleen
5 min voorbereiding
15 min bereiding
6 taartjes

Recept voor pruimentaartjes

Makkelijke en snelle pruimenclafoutis

Pruimentaartjes

Dit heb je nodig


  • 6 plakjes bladerdeeg
  • olie om de taartvormpjes in te vetten
  • 6 pruimen
  • 1 appel
  • 3 theelepels witte basterdsuiker
  • kaneel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Vet 6 kleine taartvormpjes met een beetje olie in.
  4. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de pruimen in reepjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in lange plakjes.
  5. Leg in ieder vormpje een plakje bladerdeeg. Verdeel de plakjes appel en reepjes pruimen over de vormpjes. Strooi er wat witte basterdsuiker en kaneel over.
  6. Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
Tags: taartjes, pruimen, appel, snel

 

Snelle pruimentaartjes

17

Categorie: nagerecht Tags: pruimen, taart, zomer

Vorig bericht: « Plaattaart met courgette
Volgend bericht: Stadstuinieren in Prinzessinnengarten Berlijn »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne-Ruth Dekker zegt

    13 augustus 2014 om 10:50

    Aah leuk al die variaties met pruimen. Ik had gister spelttaartjes van speltbladerdeeg, pruimen en bramen gepost, maar in combinatie met appel en kaneel lijkt het ook heel lekker 🙂

    Beantwoorden
  2. Hazel zegt

    13 augustus 2014 om 13:25

    hmmm.. ook lekker!
    Ik heb uiteindelijk een pruimencrumble gemaakt met tia maria 😉
    Ga het straks online zetten!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      19 augustus 2014 om 09:01

      Oh, dat lijkt me lekker! Pruimencrumble met Tia Maria! Dat moet ik ook gaan maken.

      Beantwoorden
  3. Frouckje zegt

    13 augustus 2014 om 17:26

    O lekker Marleen, dat ga ik ook maken.
    Is het je overbuurvrouw toevallig?

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      19 augustus 2014 om 09:03

      Haha. Ja, maar welke overbuurvrouw?

      Beantwoorden
  4. annemiek zegt

    13 augustus 2014 om 18:59

    Haha ik had ook een pruimentaart gemaakt van de Opals, ik had de mix voor appeltaart gebruikt…..het werd een natte kliedertaart..hier noemde wij het een ingewandentaart …. hahaha, niet voor herhaling vatbaar.
    Volgende keer jouw recept eens proberen!

    groetjessss

    Beantwoorden
    • Anoniem zegt

      14 augustus 2014 om 19:47

      Lang geleden heb ik dit ook gemaakt en heb toen een laagje custardpoeder over de bodem gestrooid en daarop de pruimen gedaan. Hierdoor werd het vocht uit de pruimen gebonden tot een heerlijk romig tussenlaagje.
      Beslist geen ingewandentaart!

      Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      19 augustus 2014 om 09:06

      Door de pruimen worden taarten snel te nat. Misschien de volgende keer een laagje spijs op de bodem proberen. Of custardpoeder, zoals Anomiem voorstelt, lijkt me ook lekker.

      Beantwoorden
  5. Karin zegt

    15 augustus 2014 om 20:38

    Lekker Marleen, en uiteraard mooie foto’s!
    Hier drie pruimenbomen met in totaal maar een paar kilo pruimen…. Die eten we zo wel op.
    Ik heb jou soort: Mirabelle de Nancy in mijn schriftje geschreven, als er nog eens eentje bijkomt weet ik wel welke. Bedankt voor de tip.

    PS zet ze langs de weg, te koop, dan kom ik even langs 😉

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      19 augustus 2014 om 09:09

      Thanks Karin! Ik hoor dat wel vaker, een magere pruimenoogst. Ik kan vrienden en tuinburen altijd kilo’s meegeven. Dit jaar is er tijdens mijn vakantie zelfs een kist met pruimen naar de Voedselbank gegaan. Prima bestemming!!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. pruimencrumble met tia maria schreef:
    3 augustus 2015 om 12:47

    […] maken van een paar kilo pruimen? Vorige week plukte ik de pruimen tussen de regenbuien door in de Volkstuin van Marleen. Onderweg ernaartoe huiverde ik van de plens water die uit de lucht kwam vallen, maar eenmaal in de […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2022 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring