“Jeetje Marleen, ik pluk een tas vol pruimen en nog kan je niet zien dat er geplukt is”, roept mijn tuinbuurvrouw vol verbazing. Mijn pruimenboom hangt he-le-maal vol pruimen. De boom bezwijkt bijna door het gewicht van alle pruimen. Het is een late soort, een Mirabelle de Nancy en die doet het ieder jaar enorm goed. De boom geeft zoveel pruimen, dat wij de enorme oogst niet alleen op krijgen. De pruimen zijn oranje-rood, sappig en zoet! Ik kan de soort echt aanraden.
In augustus eten we dus vooral pruimen. Pruimenclafoutis, pruimencrumble, tarte tatin met pruimen en pruimenjam op geroosterd brood! Allemaal snelle, zomerse recepten want met mooi weer heb ik geen zin lang in de keuken te staan. Dit recept is ook héél snel en makkelijk! Met kant-en-klaar bladerdeeg, appelschijfjes en pruimenreepjes in een leuke vorm.
Pruimentaartjes
Makkelijke en snelle pruimentaartjes
Dit heb je nodig
- 6 plakjes bladerdeeg
- olie voor invetten
- 6 pruimen
- 1 appel
- 3 tl witte basterdsuiker
- kaneel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Vet 6 kleine taartvormpjes met een beetje olie in.
- Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de pruimen in reepjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in lange plakjes.
- Leg in ieder vormpje een plakje bladerdeeg. Verdeel de plakjes appel en reepjes pruimen over de vormpjes. Strooi er wat witte basterdsuiker en kaneel over.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
Tags: taartjes, pruimen, appel, snel
Geef een reactie