
Handige tips!
Pluk nooit iets dat je niet kent. Neem een gids of app mee. Bewaar wat van de plant of bes zodat je achteraf, als je ziek bent geworden, nog kunt achterhalen wat je hebt gegeten. Zorg goed voor de natuur en pluk niet teveel.



Handige gids
Ik vind het een handige gids om na te slaan en om me te laten inspireren. Want eigenlijk kom ik niet veel verder dan het plukken van vlierbloesem voor allerlei drankjes en knoopkruid en kaasjeskruid voor het versieren van een salade. En ik pluk natuurlijk ook brandnetel en wilde postelein in de moestuin. Maar dat voelt niet echt als wildplukken. Het enige minpunt is het formaat van het boek. Om het onderweg mee te nemen vind ik het boek aan de grote kant. Gelukkig kan je daarvoor handige apps gebruiken.Mijn wildplukfavorieten

Groot kaasjeskruid smaakt nergens naar, maar leuk over een salade!

Gebruik de bloemblaadjes van Knoopkruid en steelt de show met je salade
Dit is nu net wat ik zocht! Bedankt!
Leuk om te lezen, Clio!
Oh dit vind ik zo leuk. Ik zou dit echt eens graag met een gids willen doen maar de tip voor de app is ook leuk om te beginnen. Daarna gauw verder sparen voor het mooie boek.
Liefs Suus
Ja leuk hè! En je kan best veel in je omgeving vinden. Ik probeer door het boek steeds meer uit, behalve paddenstoelen. Dat durf ik (nog) niet.
Liefs, Marleen
Wat kun je met hop? Ik zag vanochtend bij de duinen heel veel hop groeien.
Ha Frouckje!
Jonge hopscheuten kan je tot en met mei gebruiken en eten. Het hele jonge blad ook. Online vind ik recepten voor hopscheutenomelet. De hopbellen kan je nu plukken en daar kan je bier van brouwen of thee van zetten. Vermindert stress en nervositeit en bevordert de eetlust en spijsvertering.
Liefs, Marleen
Wat leuk. Dit boek heb ik al een tijdje en ben er heel blij mee! Inderdaad heel inspirerend. Brandnetels plukken is leuk maar er is meer. Vorig jaar ben ik, door dit boek, aan de slag gegaan met hondroos. Geloof ik een soort rozenbottel. Maar dat was me toch een werk om alle zaadjes eruit te krijgen, dat ik niet weet of ik het nog eens zou doen 😉
Kaasjeskruid smaakt nergens naar? De jonge bladeren zijn rauw en gekookt (zoals bereiding spinazie) te eten, en zeer smaakvol. De bloemen hebben juist wèl smaak en zijn prachtig als garnering.
Vers en gedroogd als thee bruikbaar werkt zeer prettig bij hoes prikkel.
Kaasjeskruid in combinatie met koriander, ui, look, en de standaard smaakmakers is een ideale vitamine en vezel rijk product.