Die borlottibonen! Wat zijn ze toch prachtig! Een lust voor het oog! Zulke mooie boontjes maken de moestuin eigenlijk net zo mooi als een bloementuin. De net geplukte borlottibonen uit de peul zijn ook al zo mooi. Beige met donkerrode tekening. Maar eenmaal gekookt zien ze er uit als een grote bruine boon. Niets aan, maar de smaak maakt alles goed! Tijdens het koken van de boontjes proef ik altijd even of ze zacht genoeg zijn en iedere keer bedenk weer ik dat de boontjes eigenlijk niets nodig hebben. Geen dressing of zout. Geen sla of pittige kaas. Gewoon het pure boontje. Z贸 lekker.
Voor deze salade kan je verse boontjes uit de tuin gebruiken maar ook gedroogde boontjes. Als je de peulen aan de struik laat drogen en thuis droog opslaat, dan kan je ze het hele jaar door gebruiken. Je kan de boontjes ook kopen bij Italiaanse winkeltjes, moestuinwinkels en Marqt. Koop niet de boontjes in blik! Echt niet doen! Ik heb het uitgeprobeerd en ze smaken naar bruine bonen. Ook lekker, maar als je je hebt verheugd op de smaak van borlottibonen dan is het een flinke teleurstelling.
Ik ken die bonen helemaal niet, maar wat zijn ze mooi! Lekker receptje lijkt me dit 馃檪
Echt niet?! Het is op ons volkstuincomplex echt een gewone boon. 馃槈 De smaak is superlekker maar dat had ik al gezegd h猫.
Prachtige boontjes zeg! Ik vind je combinatie van tonijn, bonen en Parmezaanse kaas ook heel interessant. Ga ik zeker eens proberen!
Leuk om te lezen, Denise!
Dat ziet er lekker uit!. Dit recept ga ik opslaan want ik heb nog een zakje gedroogde borlotti en gedroogde kikkererwten in de kast en de combi met tonijn en kaas wil ik zeker eens uitproberen!
Haha, je hoeft er dus niet eens de deur voor uit! Gemakshalve ga ik er even van uit dat je wel een blikje tonijn hebt staan en altijd parmezaanse kaas in de koelkast hebt liggen. 馃槈
Tip: kook peulvruchten eerst zonder zout, het schilletje wordt er namelijk hard van. Als ze eenmaal gaar zijn kun je alsnog het zout toevoegen!
Wauw, echt een plaatje! Ik kwam voor het eerst in aanraking met de borlotti bonen toen ik jouw falafel maakte voor de foodblogswap. Ze zijn echt z贸 prachtig om te zien. Helemaal zo nog in de peul. Dit recept klinkt ook weer heerlijk en gaat op mijn lijst 馃檪
Thanks Maura! Ik was opzoek naar een winkel met lekkere borlottiboontjes maar dat was nog niet makkelijk. Ik had jou dus even moeten vragen waar je de boontjes had gekocht! 馃槈 Ik heb ze nu bij Marqt gekocht.