• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

14 september 2014 9 Reacties

Salade met borlottibonen, spinazie en tonijn

Salade met borlottibonen

Die borlottibonen! Wat zijn ze toch prachtig! Een lust voor het oog! Zulke mooie boontjes maken de moestuin eigenlijk net zo mooi als een bloementuin. De net geplukte borlottibonen uit de peul zijn ook al zo mooi. Beige met donkerrode tekening. Maar eenmaal gekookt zien ze er uit als een grote bruine boon. Niets aan, maar de smaak maakt alles goed! Tijdens het koken van de boontjes proef ik altijd even of ze zacht genoeg zijn en iedere keer bedenk weer ik dat de boontjes eigenlijk niets nodig hebben. Geen dressing of zout. Geen sla of pittige kaas. Gewoon het pure boontje. Z贸 lekker.

Borlottibonen laten drogen

Voor deze salade kan je verse boontjes uit de tuin gebruiken maar ook gedroogde boontjes. Als je de peulen aan de struik laat drogen en thuis droog opslaat, dan kan je ze het hele jaar door gebruiken. Je kan de boontjes ook kopen bij Italiaanse winkeltjes, moestuinwinkels en Marqt. Koop niet de boontjes in blik! Echt niet doen! Ik heb het uitgeprobeerd en ze smaken naar bruine bonen. Ook lekker, maar als je je hebt verheugd op de smaak van borlottibonen dan is het een flinke teleurstelling.

14 september 2014
Marleen
1 uur voorbereiding
5 min bereiding
4 personen

Recept voor salade met borlottibonen, spinazie en tonijn

Makkelijk recept voor een maaltijdsalade met borlottibonen, spinazie en tonijn.

Salade met borlottibonen, spinazie en tonijn

Dit heb je nodig

  • 100 gram gedroogde borlottibonen
  • 100 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 blikje tonijn (in water)
  • 2 handen spinazie
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Laat 100 gram gedroogde borlottibonen en 100 gram kikkererwten een nachtje weken.
  2. Kook de bonen en erwten in ruim water met een snufje zout, in een uur tot anderhalf uur gaar.
  3. Laat de bonen en erwten afkoelen.
  4. Meng de bonen met de uitgelekte tonijn.
  5. Maak een dressing van 2 delen olijfolie, 1 deel witte wijnazijn en een 1 theelepel mosterd.
  6. Leg 2 handen spinazie op een schaal. Verdeel het bonen-tonijn mengsel over de spinazie. Schenk de dressing over de bonen.
  7. Schaaf of rasp parmezaanse kaas over de salade en breng op smaak met peper en zout.
Tags: salade, borlottibonen, kikkererwten, kikkererwten, tonijn, makkelijk

 

Salade met borlottibonen

1

Categorie: hoofdgerecht Tags: borlottibonen, herfst, salade, spinazie

Vorig bericht: « Het grote wildplukboek
Volgend bericht: Courgette baba ganoush »

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura zegt

    14 september 2014 om 10:31

    Ik ken die bonen helemaal niet, maar wat zijn ze mooi! Lekker receptje lijkt me dit 馃檪

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 september 2014 om 22:29

      Echt niet?! Het is op ons volkstuincomplex echt een gewone boon. 馃槈 De smaak is superlekker maar dat had ik al gezegd h猫.

      Beantwoorden
  2. Denise | TLT zegt

    14 september 2014 om 11:59

    Prachtige boontjes zeg! Ik vind je combinatie van tonijn, bonen en Parmezaanse kaas ook heel interessant. Ga ik zeker eens proberen!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 september 2014 om 22:30

      Leuk om te lezen, Denise!

      Beantwoorden
  3. christien zegt

    14 september 2014 om 17:01

    Dat ziet er lekker uit!. Dit recept ga ik opslaan want ik heb nog een zakje gedroogde borlotti en gedroogde kikkererwten in de kast en de combi met tonijn en kaas wil ik zeker eens uitproberen!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 september 2014 om 22:33

      Haha, je hoeft er dus niet eens de deur voor uit! Gemakshalve ga ik er even van uit dat je wel een blikje tonijn hebt staan en altijd parmezaanse kaas in de koelkast hebt liggen. 馃槈

      Beantwoorden
  4. Anneke Gerritse zegt

    15 september 2014 om 18:01

    Tip: kook peulvruchten eerst zonder zout, het schilletje wordt er namelijk hard van. Als ze eenmaal gaar zijn kun je alsnog het zout toevoegen!

    Beantwoorden
  5. Maura - YLT zegt

    16 september 2014 om 08:57

    Wauw, echt een plaatje! Ik kwam voor het eerst in aanraking met de borlotti bonen toen ik jouw falafel maakte voor de foodblogswap. Ze zijn echt z贸 prachtig om te zien. Helemaal zo nog in de peul. Dit recept klinkt ook weer heerlijk en gaat op mijn lijst 馃檪

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      17 september 2014 om 09:18

      Thanks Maura! Ik was opzoek naar een winkel met lekkere borlottiboontjes maar dat was nog niet makkelijk. Ik had jou dus even moeten vragen waar je de boontjes had gekocht! 馃槈 Ik heb ze nu bij Marqt gekocht.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 路 Design by Marleen van Es 路 Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan 路 privacyverklaring