Die borlottibonen! Wat zijn ze toch prachtig! Een lust voor het oog! Zulke mooie boontjes maken de moestuin eigenlijk net zo mooi als een bloementuin. De net geplukte borlottibonen uit de peul zijn ook al zo mooi. Beige met donkerrode tekening. Maar eenmaal gekookt zien ze er uit als een grote bruine boon. Niets aan, maar de smaak maakt alles goed! Tijdens het koken van de boontjes proef ik altijd even of ze zacht genoeg zijn en iedere keer bedenk weer ik dat de boontjes eigenlijk niets nodig hebben. Geen dressing of zout. Geen sla of pittige kaas. Gewoon het pure boontje. Zó lekker.
Voor deze salade kan je verse boontjes uit de tuin gebruiken maar ook gedroogde boontjes. Als je de peulen aan de struik laat drogen en thuis droog opslaat, dan kan je ze het hele jaar door gebruiken. Je kan de boontjes ook kopen bij Italiaanse winkeltjes, moestuinwinkels en Marqt. Koop niet de boontjes in blik! Echt niet doen! Ik heb het uitgeprobeerd en ze smaken naar bruine bonen. Ook lekker, maar als je je hebt verheugd op de smaak van borlottibonen dan is het een flinke teleurstelling.
Geef een reactie