Het is weer aardperen- en spruitjestijd! Ik heb de eerste aardperen alweer opgegraven en verwerkt in een salade met olijven, Italiaanse kaas en een citroen- en ansjovisdressing. Fris door de citroen en zout door de kalamata olijven, kaas en ansjovis. Héél lekker!
Alleen had ik ’s avonds, na het eten van de salade met aardperen, wel flink veel buikpijn. Dat heb ik altijd wel, na het eten van aardperen uit de tuin. Maar gek genoeg weer niet na het eten van aardperen uit de winkel. Ik ben wel benieuwd waardoor dat komt. Of het aan de bereidingswijze ligt, koken of bakken. Met of zonder de schil. Of is het echt de soort want ze zien er ook iets anders uit. Herkent iemand dit?
Een aantal aardperen uit de winkel heb ik weer geplant. Zodat ik hopelijk volgend jaar zonder buikpijn van de aardperen kan genieten!
Op de foto zie je flower sprouts. Het zijn rafelige, paarsgroene spruitjes. Echt heel leuke spruitjes! Net bloemetjes! Ik heb ze kort gekookt. Maar misschien dat je gewone spruitjes iets langer moet koken. Even uitproberen wat je zelf lekker vindt.
Geef een reactie