Dit is hem dan! De omslag van mijn boek. Ik vind het zo leuk om het aan jullie te laten zien! Wat vinden jullie ervan?
Het boek wordt eigenlijk net als mijn blog, een verzameling van recepten en tips voor de moestuin. Het is ingedeeld op seizoen en ik laat zien wat ik met de groenten uit mijn tuin op tafel zet. Met wel bijna 80 nieuwe recepten! De meeste recepten zijn vegetarisch en makkelijk zelf te maken. Bovendien vertel ik hoe jij in je volkstuin, achtertuin of balkon zelf aan de slag kunt met het zaaien van raapsteeltjes, snijbiet of tomaat. De foto’s van de gerechten en in de tuin heb ik allemaal zelf gemaakt. Dat was veel werk maar heel gaaf om te doen!
Lees wat uitgever Nieuw Amsterdam over het boek schrijft:
Zaaien, oogsten en eten van eigen bodem
Er zijn boeken over het houden van een volkstuin en boeken over koken met de oogst uit die tuin, maar geen boek combineert zaaien, oogsten en eten zoals Eten uit de volkstuin. Ingedeeld op seizoen, met aanwijzingen voor moestuinieren en koken: in één moeite door vertelt Marleen van Es je hoe je de bodem kunt bemesten, welke bloemen je kunt eten en wat je met doorgeschoten groente doet. Daarnaast biedt het boek plantenbeschrijvingen en maar liefst 100 recepten met foto’s: van een moestuinpizza met rucola tot vlierbloesemchampagne en van een courgettecake met lavendelglazuur tot knoflookkoekjes (echt!). Marleen kookt zoals ze tuiniert: eigenzinnig, niet ingewikkeld en met oog voor kleur en vorm. Van Eten uit de volkstuin krijg je zin in tuinieren én in koken.
Het boek ligt in maart 2015 in de winkel.
Geef een reactie