• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

14 december 2014 3 Reacties

Pastinaaksoep met witte wijn

Ga jij tijdens kerst uitgebreid in de keuken aan de slag? Ik doe het tijdens kerst meestal rustig aan. De laatste weken voor kerst zijn vaak extra druk omdat ik nog veel werk moet afmaken. En dan ben ik blij dat ik tijdens de kerst even niet hoef te werken! Vorige week kocht in Frankrijk het kerstnummer van Elle à Table en ik denk dat ik een hele dag in de keuken met de Franse recepten aan de slag ga! Voor mijn vegetarisch kerstmenu heb ik een pastinaaksoep met witte wijn bedacht. Snel en makkelijk vooraf te maken. En toch feestelijk door de witte wijn.

Kerst voorgerecht: pastinaaksoep met witte wijn

Deze soep is een lekker voorgerecht tijdens een klein vegetarisch kerstmenu van drie gangen. Je kunt een grote pan maken en tijdens een buffet op tafel zetten. Heb je een groter menu gepland, gebruik dan minder aardappels zodat de soep wat dunner wordt. De combinatie van pastinaak met witte wijn is feestelijk. De bieslook en knoflookcroutons geven de soep net dat beetje extra pit.

Pastinaak, voor pastinaaksoep met witte wijn

Kerst voorgerecht: pastinaaksoep met witte wijn

14 december 2014
Marleen
10 min voorbereiding
20 min bereiding
4 personen

Kerstmenu: pastinaaksoep met witte wijn

Pastinaaksoep met witte wijn als voorgerecht tijdens een vegetarisch kerstmenu

Pastinaaksoep met witte wijn

Dit heb je nodig


voor de soep
  • 1 ui
  • 2 pastinaken
  • 1 el olijfolie
  • 500 ml water
  • 4 aardappels, geschild
  • 1 bouillonblokje
  • 250 ml witte wijn
  • 5 takjes peterselie
  • wat sprieten bieslook
  • zout
voor de croutons
  • 2 boterhammen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Snijd de ui fijn. Schil de pastinaken met een dunschiller en snij in grove stukken. Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg de stukken pastinaak toe en bak even mee. Blus af met water. Voeg het bouillonblokje en de aardappels toe. Voeg de witte wijn toe. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten koken.
  2. Maak ondertussen de croutons. Smeer 2 boterhammen in met olijfolie. Halveer het teentje knoflook en wrijf de boterhammen ermee in. Snijd de boterhammen in blokjes. Leg de croutons op een stuk bakpapier in de magnetron en rooster ze in 2 minuten op 650 watt krokant. Strooi naar smaak Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas over de croutons.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout. Hak de kruiden fijn. Serveer de soep in kommen en garneer met kruiden en croutons.

Wijntip

Een witte wijn met een volle smaak zoals Gewurztraminer of Chardonnay

Tags: soep, pastinaak, witte wijn, knoflookcroutons, kerst, Frans
 2

Categorie: soep Tags: kerst, pastinaak, soep, winter

Vorig bericht: « Kerstmenukaart maken – free printable
Volgend bericht: Hoofdgerecht kerst: groente pastei »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. 9 Feestelijke, vegetarische voorgerechten voor Kerst! • OngewoonLekker.com schreef:
    7 november 2016 om 13:05

    […] Eten uit de Volkstuin: Pastinaaksoep met witte wijn […]

    Beantwoorden
  2. 9 vegetarische voorgerechten voor Kerst! • OngewoonLekker.com schreef:
    7 november 2016 om 13:14

    […] Eten uit de Volkstuin: Pastinaaksoep met witte wijn […]

    Beantwoorden
  3. 9 vegetarische voorgerechten voor Kerst! • OngewoonLekker.com schreef:
    14 december 2020 om 22:48

    […] Eten uit de Volkstuin: Pastinaaksoep met witte wijn […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring