Ga jij tijdens kerst uitgebreid in de keuken aan de slag? Ik doe het tijdens kerst meestal rustig aan. De laatste weken voor kerst zijn vaak extra druk omdat ik nog veel werk moet afmaken. En dan ben ik blij dat ik tijdens de kerst even niet hoef te werken! Vorige week kocht in Frankrijk het kerstnummer van Elle à Table en ik denk dat ik een hele dag in de keuken met de Franse recepten aan de slag ga! Voor mijn vegetarisch kerstmenu heb ik een pastinaaksoep met witte wijn bedacht. Snel en makkelijk vooraf te maken. En toch feestelijk door de witte wijn.
Deze soep is een lekker voorgerecht tijdens een klein vegetarisch kerstmenu van drie gangen. Je kunt een grote pan maken en tijdens een buffet op tafel zetten. Heb je een groter menu gepland, gebruik dan minder aardappels zodat de soep wat dunner wordt. De combinatie van pastinaak met witte wijn is feestelijk. De bieslook en knoflookcroutons geven de soep net dat beetje extra pit.
[…] Eten uit de Volkstuin: Pastinaaksoep met witte wijn […]