Stel je eens voor: je hebt een nieuwe ijsmachine (gekregen voor je verjaardag) en enorm veel zin om met het nieuwe apparaat aan slag te gaan. Maar wel met de oogst uit de tuin want dat kersverse ijs moet natuurlijk wel meteen geblogd kunnen worden. Maar het is december! Wat maak je, als je zin heb in ijs met fruit uit de tuin in december? Bar weinig! Maar daar heb ik wat op bedacht!
Pompoenijs! Ja, pompoenijs! Met koekkruiden (ik bedoel pumpkin spices) en kokosmelk. Door de koekkruiden krijgt het ijs een winterse smaak. Ik moest aan pepernoten denken. Lekker als nagerecht tijdens een kerstmenu. En je kunt dit ijs ook nog eens tijdens een vegan etentje serveren. Zet de karamelsaus dan apart op tafel.
Vegan pompoenijs met kokosmelk
Vegan pompoenijs met kokosmelk en pumpkin spices
Dit heb je nodig
- 150 g pompoen
- 800 ml kokosmelk
- 200 g fijne kristalsuiker
- 50 ml ahorn siroop (maple syrup)
- 1½ tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl kruidnagel
Keukenbenodigdheden
- staafmixer
- ijsmachine
Zo maak je het
- Verwijder de pitten en schil van een stuk pompoen van ongeveer 150 gram. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook de pompoen in ruim water in 20-25 minuten gaar.
- Laat de blokjes goed afkoelen. Pureer met een staafmixer de gekookte pompoenblokjes en voeg kokosmelk toe. Voeg suiker, ahorn siroop, kaneel, gemberpoeder en kruidnagel toe en mix goed.
- Laat het mengsel minimaal 2 uur in de koelkast koud worden.
- Schenk het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van je machine. Als het ijs klaar is, zet het dan nog enkele uren in de vriezer.
- Serveer het ijs met karamelsaus (niet vegan).
Tags: nagerecht, ijs, pompoen, vegan, Amerikaans
Geef een reactie