• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

18 december 2014 8 Reacties

Pompoenijs op het kerstmenu

Stel je eens voor: je hebt een nieuwe ijsmachine (gekregen voor je verjaardag) en enorm veel zin om met het nieuwe apparaat aan slag te gaan. Maar wel met de oogst uit de tuin want dat kersverse ijs moet natuurlijk wel meteen geblogd kunnen worden. Maar het is december! Wat maak je, als je zin heb in ijs met fruit uit de tuin in december? Bar weinig! Maar daar heb ik wat op bedacht!

Pompoenijs met pumpkin spice kruiden

Pompoenijs! Ja, pompoenijs! Met koekkruiden (ik bedoel pumpkin spices) en kokosmelk. Door de koekkruiden krijgt het ijs een winterse smaak. Ik moest aan pepernoten denken. Lekker als nagerecht tijdens een kerstmenu. En je kunt dit ijs ook nog eens tijdens een vegan etentje serveren. Zet de karamelsaus dan apart op tafel.

Pompoenijs met pumpkin spice kruiden

18 december 2014
Marleen
40 minuten voorbereiding
45 min bereidingstijd
4 personen

Recept voor pompoenijs met pumpkin spice kruiden

Vegan pompoenijs met kokosmelk en pumpkin spices voor een winterse smaak.

Pompoenijs met pumpkin spice kruiden

Dit heb je nodig

  • 150 g pompoen
  • 800 ml kokosmelk
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 50 ml ahorn siroop (maple syrup)
  • 1½ tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kruidnagel
Keukenbenodigdheden
  • staafmixer
  • ijsmachine

Zo maak je het

  1. Verwijder de pitten en schil van een stuk pompoen van ongeveer 150 gram. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook de pompoen in ruim water in 20-25 minuten gaar.
  2. Laat de blokjes goed afkoelen. Pureer met een staafmixer de gekookte pompoenblokjes en voeg kokosmelk toe. Voeg suiker, ahorn siroop, kaneel, gemberpoeder en kruidnagel toe en mix goed.
  3. Laat het mengsel minimaal 2 uur in de koelkast koud worden.
  4. Schenk het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van je machine. Als het ijs klaar is, zet het dan nog enkele uren in de vriezer.
  5. Serveer het ijs met karamelsaus (niet vegan).
Tags: nagerecht, ijs, pompoen, vegan, Amerikaans
1

Categorie: ijs Tags: ijs, kerst, pompoen, vegan, winter

Vorig bericht: « Hoofdgerecht kerst: groente pastei
Volgend bericht: Freekeh falafel met pastinaak »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT zegt

    19 december 2014 om 08:35

    Wauw, wat een goed idee om pompoenijs te maken! Dat kan natuurlijk ook. Ideaal, kun je mooi je ijsmachine in de winter gebruiken 😉 ik maakte vorig jaar cookie dough ijs na met Kerst, ook best lekker als het buiten koud is

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      19 december 2014 om 19:42

      O,ja, cookie dough, lekker! Cheecakeijs staat ook op mijn lijstje. En natuurlijk vlierbloesemijs.

      Beantwoorden
  2. annemiek zegt

    19 december 2014 om 13:00

    Geweldig recept!! thx

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      19 december 2014 om 19:38

      Dank je wel! Je gaat het vast erg lekker vinden!

      Beantwoorden
  3. Martine - Duizenden1dag zegt

    19 december 2014 om 16:02

    Dat lijkt me heerlijk. Ik heb ook nog een grote pompoen van eigen oogst. Daar zou wel eens een gedeelte van in ijs kunnen belanden 🙂

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      19 december 2014 om 19:39

      Leuk om te lezen, Martine. Ik benieuwd hoe je het recept gaat tweaken!

      Beantwoorden
  4. Maaike zegt

    22 december 2014 om 17:05

    Mooie foto’s! Zonde dat ik geen ijsmachine heb, anders zou ik dit zeker proberen.

    Beantwoorden
  5. Berta Drost zegt

    30 december 2014 om 11:04

    Lijkt mij heeeel erg lekker !

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring