Het is eigenlijk tegenstrijdig om de smaakvolle borlottibonen in een Mexicaanse ovenschotel te verstoppen. Ik weet het! Maar ik heb gewoon nog veel bonen bewaard en ik heb al dagen geen zijn om naar de tuin te fietsen voor verse groente. In de achtertuin zijn de ramen van de kas wit uitgeslagen door de vorst. Er hangt een dikke mist en ik probeer tevergeefs mijn kat te vertellen dat het water in zijn buiten-drinkbakje bevroren is. De pastinaken, aardperen en boerenkool mogen nog even in de vrieskou blijven. Ik heb trouwens ook een een goede reden om thuis te blijven. De eerste proef van mijn boek moet gecorrigeerd worden. O, wat wordt het mooi! Nog even geduld!
Van mijn voornemen om meer onkruid te wieden, is nog niets van gekomen. Ik was deze maand wel even kort in de tuin en zag dat het onkruid nog heel overzichtelijk in groepjes bij elkaar stond. Volgende maand ga ik daar maar eens mee beginnen. Maar nu eerst het recept voor een kruidige Mexicaanse ovenschotel. De borlottibonen kun je gedroogd in de grote supermarkt vinden of bij Marqt. Je kunt ook twee blikjes kidneybonen gebruiken. Geen blik borlottibonen kopen hoor! Dat is echt niet lekker. Voor heb gemak het ik kant-en-klare tortilla’s gebruikt maar die kun je natuurlijk ook zelf maken. Dit recept maak ik trouwens ook wel eens met tortilla-chips. Het is wel erg zout maar lekker!
Geef een reactie