Zeg je boerenkool dan denk je waarschijnlijk meteen aan boerenkoolstamppot. Ik wel! In het kader van een Hollandse opvoeding heb ik laatst pontificaal een pan met boerenkoolstamppot met worst op de tafel gezet. Om te proeven. Ik leerde mijn zoon natuurlijk ook een kuiltje voor de jus maken. Maar hij vond het verschrikkelijk. En vooral de structuur vindt hij heel vies. Ergens begrijp ik het wel want echt lekker vind ik boerenkoolstamppot zelf ook niet. Maar gelukkig kun je veel meer met boerenkool bereiden. Wat denk je van deze quiche!
De boerenkool combineer ik met pesto, gekaramelliseerde rode ui, crème fraîche en een krokant gebakken laagje geraspte geitenkaas. Kijk, zo vinden wij boerenkool héérlijk!
Wat een heerlijke wintervariant met die boerenkool!
Ja! Echt het uitproberen waard!
Zo grappig dat dit mij heerlijk lijkt, ik gisteravond vrolijk spruitjes zat te eten en ik verheug mij op de broccoli van vanavond. Groenten zijn zo onwijs lekker als je weet hoe je het kunt klaarmaken.
Liefs Suus ( die zelfs boerenkool en bietensap drinkt, whut?)
Groente is zó lekker! Echt duizend keer lekkerder dan vlees. Maar goed, over smaak valt te twisten. 😉
Als je de boerenkoolstamppot klaar maakt zoals mijn moeder dat doet lust je zoon hem waarschijnlijk wel. De kool apart laten garen in een beetje water met een snuif bicar, dat gaat heel vlug. Dan het grootste deel van het kookwater weg gieten (of voor de soep gebruiken) en de kool even blenderen of mixen. Dan de gemixte kool door de aardappels stampen met een geut melk, een klontje boter, eventueel een eitje en wat peper, zout en nootmuskaat of foelie.
Je krijgt een heerlijke, lichtgroene stamppot zonder draden of grove stukjes.
Dat klinkt ook lekker maar ik geloof dat ik het niet meer aan durf… Mijn zoon houdt ook niet echt van aardappelpuree, risotto of havermoutpap. Het is vooral de structuur die hem tegenstaat.
Heerlijk, maak ik ook geregeld, wel met iets andere ingredienten. ga deze variant ook eens proberen. Mooie foto’s weer!
Thanks Gitta! Ik ben benieuwd naar jouw recept voor boerenquiche! Ik maak het ook weleens met gedroogde tomatenreepjes en feta. Maar deze vind ik echt een stuk lekkerder.
Ooh ik vind boerenkoolstamppot af en toe wel lekker. Eet er altijd graag piccalilly bij! Maar deze quiche lijkt me echt heerlijk, zeker in combinatie met de pesto en geitenkaas 🙂
Piccalilly is een goed idee. Als ik een keertje alleen eet, dan maak het recept van Griets moeder en eet ik het met piccalilly!
Ik heb niets met boerenkoolstamppot en de kinderen al helemaal niet, maar dit recept gaan we zeker uitproberen!
Herkenbaar! Eten jouw kinderen ook graag mediterraan? #nieuwsgierig
Bedankt voor dit recept! Ik vond’m heerlijk. Zelf heb ik een zoete puntpaprika toegevoegd en een rood pepertje, fijngesneden, erdoorheen gemixt, hmmmm.