“Wat is dat?”, vraagt mijn zoon vol afschuw. We kijken in een pan met een bruine, papperige massa. “Kasha” antwoord ik geërgerd. De kasha heb ik volgens de aanwijzingen op de verpakking 12 minuten gekookt. Kasha is geroosterde boekweit. Maar na 12 minuten koken is het vast niet de bedoeling om het in een salade te verwerken. Ik schep de pap uit de pan en vraag me af wat ik er mee kan doen.
Voor een etentje met vrienden wil ik een salade met geroosterde boekweit maken. Maar deze smurrie kan ik echt niet presenteren. Opnieuw dus! Online vind ik een recept van Ottolenghi voor een salade met geroosterde boekweit en daar blijk ik bijna alles voor in huis te hebben. Serieus! Hoe is het mogelijk, vraag je je misschien af, denkend aan zijn ellenlange ingrediëntenlijsten. Maar ik had alleen geen gedroogde kersen en verse dragon in huis! Zijn bereidingswijze voor geroosterde boekweit is trouwens helemaal goed. Je brengt een afgemeten hoeveelheid water aan de kook en zet het vuur laag. Je voegt de geroosterde boekweit toe en kookt het 6 tot hooguit 8 minuten. De meeste boekweitkorrels zijn dan nog heel en zo heeft het een goede structuur voor een salade.
Geroosterde boekweit (kasha) heeft een nootachtige smaak en het ruikt heerlijk! Je kunt het o.a. kopen bij Ekoplaza. Gebruik jij weleens boekweit of geroosterde boekweit? En wat maak je er dan mee? Ik ben heel benieuwd naar jullie recepten!
Meer recepten met boekweit
- Meer recepten van Ottolenghi met boekweit op The Guardian
- Boekweitsalade met courgette op Lepeltje Liefde – tip!
- Salade met geroosterde courgette en boekweit op Naturally Ella
0
Mmm, dit heb ik nog nooit klaargemaakt! Ben benieuwd naar de textuur!
Het is erg lekker. De textuur lijkt nog het meeste op rijst.
Helemaal mee eens het was erg
lekker!
Thanks Ellen! 🙂
Had echt nog nooit van die naam gehoord en toen was ik gisteravond bij mijn ouders eten en maakte mijn moeder ook boekweit. Eerst kort roosteren en dan water bij toevoegen en dan koken totdat al het water is verdampt. Deze salade lijkt me heerlijk!
Ja, je vroeg het op instagram. Wat toevallig dat je moeder het klaar maakte! Inderdaad tot het water verdampt is. Dat is goed omschreven.
Je kunt de boekweit al meteen geroosterd kopen, Kasha staat er dan op de verpakking.
Goed idee om het in een salade te verwerken, het smaakt heerlijk.
Mooie foto’s en onderwerpen!
Goed idee om het in een salade te verwerken, het smaakt heerlijk.
Mooie foto’s en onderwerpen!
Ik gebruik Kasha gewoon rauw, ongekookt. Heerlijk!