Wortel pompoensoep met gember

HomeReceptenHoofdgerechtWortel pompoensoep met gember

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Iedere dag weer. Wat wil ik eten? Welke groente zal ik komend jaar zaaien? Eten wat de moestuin biedt, die eenvoud is heerlijk. Maar op een bepaald moment (nu!) moet ik wel de zaden uitkiezen. Ik maak iedere dag kleine keuzes en neem soms grote beslissingen. Wat wil ik eigenlijk met mijn blog? Waar wil ik over schrijven en hoe? Soms weet ik het even niet.

Wortel pompoensoep

Onrustige mood

Ik heb twijfels en voel soms keuzestress. Susan omschreef het laatst heel treffend: een onrustige mood. Dat is het! Lees haar blog Geluksmoment op moestuinmoeder. Over mijn blog denk ik de laatste weken wat vaker na en vraag me allerlei dingen af. Wat wil ik eigenlijk met mijn blog? Hoe wil het dat het zich in 2015 ontwikkelt? Hoe zou het zich kunnen ontwikkelen? Dat natuurlijk ook. Ga ik die ene samenwerking aan of juist niet. Wat doe ik eigenlijk het liefst en wat maakt me eigenlijk gelukkig?

Toen ik begon met bloggen en de eerste foto’s van mijn tuin online zette, had ik niet kunnen bedenken hoe het bloggen zou gaan veranderen. Doordat ik zie wat andere bloggers doen, denk ik vaker over het bloggen zelf na. Andere bloggers doen dat ook want steeds vaker lees ik op blogs, facebook en twitter verhitte discussies over de commerciële kant van het bloggen. Het gaat dan over het ontvangen van gratis producten, over wel of niet plaatsen van advertenties en over het schrijven van gesponsorde teksten. Nieuwsgierig lees ik de meeste gesprekken. Soms laat ik in een discussie mijn gevoel of mening horen. Maar eigenlijk heb ik er niet altijd een duidelijke mening over. Of toch wel?!

Wortel pompoensoep

Voor het recept van vandaag gebruikte ik wortel en pompoen. Omdat ik geen zin had om te kiezen. Pittig en vol van smaak door de chilipeper en gember.


10 februari 2015


30 min voorbereiding

15 min bereiding

3-4 personen

Recept voor wortel pompoensoep

Voor de lunchtrommel maar ook ’s avonds is de salade erg lekker.

Wortel pompoen soep

Dit heb je nodig

 • 250 g winterwortel
 • 250 g pompoen
 • 4 el olijfolie
 • 1 ui
 • stuk gember van 3 cm
 • 1 teentje knoflook
 • 2 blaadjes laurier
 • 2 gedroogde chilipepertjes (of meer)
 • 1 groentebouillonblokje
 • 700 ml water
 • 100 g feta
 • pompoenpitten
 • paar takjes (thaise) basilicum
 • staafmixer

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortel met een dunschiller en snijd hem in stukken. Was de schil van de pomoen en snijd een stuk pompoen van ongeveer 250 gram in blokjes. Schillen is niet nodig. Leg de wortel- en pompoenstukken in een bakblik en schenk er ongeveer 3 eetlepels olijfolie over. Hussel de blokjes zodat de olijfolie goed verdeeld wordt over de blokjes. Zet het bakblik in het midden van de oven en rooster de groente in 30 minuten zacht.
 2. Snijd de ui fijn. Schil het stuk gember en snijd fijn. Bak de ui met 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan glazig. Voeg de gember toe en bak even mee. Voeg de wortel en pompoenstukjes toe. Pers het teentje knoflook boven de pan. Maal met de vijzel de chilipepertjes fijn en voeg samen met de laurierblaadjes toe. Voeg het bouillonblokje en water toe. Breng de soep aan de kook en laat minuten zachtjes koken.
 3. Vis de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Schep de soep in kommen en brokkel de feta erover. Garneer de soep met pompoenpitten en basilicum.

Tags: soep, wortel, pompoen, gember, Thais

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

Één reactie


 1. Koos

  ?
  Voor de lunchtrommel maar ook ’s avonds is de salade erg lekker.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.