Je loopt even de tuin in en je plukt wat groente voor een salade, zo simpel stelt Hugh Fearnley-Whittingstall in zijn nieuwste kookboek het voor. Maar dan zal ik meteen bekennen dat ik een waardeloze wintergroentenkweker ben. Mijn tuin is nu echt leeg. Als mijn groente in de winters niet ín de grond zit, dan heeft het geen schijn van kans in mijn. Spruiten of winterpreien? In mijn tuin zijn ze vogelvrij. In de winter zijn vogels, fazanten, konijnen en muizen namelijk de baas in mijn tuin.
Op dit moment ben ik druk bezig mijn tuin te veroveren. Ik trap de holletjes van de woelmuizen dicht, laat het konijn schrikken en speel verstoppertje met de fazant. Ik geef ze nog een maand en dan is de tuin weer van mij!
Hugh Fearnley-Whittingstall wandelt regelmatig door zijn tuin voor een salade of een lekkere soep. En dan zet hij bijvoorbeeld een lekkere sla-erwtjessalade met citroendressing of een koolraapsoep met gerookt spek op tafel. En die lekkere aubergines met zoetzure tomaten ga ik straks maken als ik mijn eigen tomaatjes heb geplukt! Maar voor ieder die nu nog wel even zijn tuin in kan wandelen voor wat verse spruitjes, is hier een lekker recept voor een linzensalade met geroosterde spruitjes uit zijn nieuwste boek Licht!.
2
Lekker Marleen. En briljante timing want ik heb 200 gram spruiten van mijn Eettest-krat. Ze gaan hier meestal per kilo dus ik twijfelde wat ermee te doen. Ik zal ze in de oven schuiven als ie al aanstaat voor iets anders.
Ja, 200 gram, onbegrijpelijke hoeveelheid! Wij aten het als maaltijdsalade, met z’n tweetjes.
Linzen en spruitjes, twee van mijn favorieten. Dit moet wel lekker zijn! 🙂
Ja, het was lekker! Eenvoud en snel gemaakt. Ik miste wel een een kruid. De volgende keer probeer ik verse tijm of iets dergelijks.
ohh spruitjes <3 Al van kind af aan mijn favoriete groente 🙂
Dat hoor je niet vaak! Ik vind spruitjes nu lekker maar daar dacht ik als kind anders over. Ik at ze wel maar favoriet waren ze niet. 😉
Ziet er fantastisch lekker uit, maar Manlief wil nog steeds geen spruitjes, ook niet na het zien van jouw foto’s. Jammer, misschien toch maar eens gewoon voor mezelf maken!
Wat een lekker idee 🙂
Je hebt er weer een heerlijk schilderijtje van gemaakt !
Dank je wel Berta!
HOI, in het recept staat: bijgerecht.
waar zou je dit bij eten?
Hoi Leontien,
Voor mij is het een volledige maaltijd. Maar voor de rest hier in huis bak ik er een stukje kipfilet en wat aardappeltjes bij. Het is maar net hoe groot je eetlust is. Ik eet zelf niet veel maar mijn puber is net een hongerige wolf. 😉
Groetjes, Marleen