• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

25 maart 2015 9 Reacties

Lente ui soep met pecorinokoekjes

Door de voortreffelijke organisatie van Cécile kan ik jullie, net als vorig jaar, een Foodbloggers Paasbrunch menu presenteren! Ik serveer een lente ui soep met knapperige pecorinokoekjes. Door de gierst krijgt de soep een volle en romige smaak, zodat je minder slagroom kunt gebruiken. En heb je knoflook in de tuin staan, dan kun je het loof gebruiken om de soep smakelijk te garneren.

Paasbrunch lente ui soep

Foodbloggers Paasbrunch menu

Oeufs en cocotte van Cécile – De smaak van Cécile Eieren au bain marie gegaard met romige crème fraîche en lente groenten. Serveer dit gerechtje met knapperig brood waarmee je de potjes lekker kan ‘uitlepelen’.

Lente-ui soep met pecorinokoekjes van mij! Serveer deze romige lente-ui soep met gierst en het verse loof van knoflook als voorgerechtje. En maak er knapperige pecorinokoekjes bij.

Bacon scones met maple syrup glazuur van Ellen – In my red kitchen Zoet en zout, dat is een match made in heaven dus deze scones zijn helemaal perfect. Serveer met wat extra bacon en roerei en je hebt een brunch-waardig gerecht!

Hot cross buns van Hazel – Cookie Cottage Deze traditionele Britse paasbroodjes staan bij Hazel op tafel. Op smaak gebracht met mixed spices, krenten, rozijnen en gekonfijte sinaasappel.

Roerei van Vanessa – Culinessa Vanessa serveert roerei met de verrassende combinatie van truffel en garnalen. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit gerecht!

Kaneelbroodjes met pecannoten van Diane – Cuisine de Clementine Deze kaneelbroodjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Volgens Diane zijn ze het lekkerste als ze nog warm zijn!

Kokos vogelnestjes van Anne Ruth – Kookmeisje Deze moet je proberen! Kokosmakronen met in het nestje heerlijke dragee eitjes. En ga snel kijken naar de mooie foto!

Amandeltaart van Suus – Food Bandits Wat is een paasbrunch zonder taart? Suus bakt voor ons een luchtige amandeltaart met een hint van grapefruit. Feest!

25 maart 2015
Marleen
5 min voorbereiding
20 min bereiding
2-3 personen

Recept voor lente ui soep

Romige lente ui soep met gierst en het verse loof van knoflook met knapperige pecorinokoekjes bij.

Lente ui soep

Dit heb je nodig

  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 g gierst (lima)
  • 5 à 6 bosuitjes
  • 125 ml slagroom
  • loof van knoflook (uit de tuin)
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • stuk pecorino
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Breng het water met een bouillonblokje aan de kook. Voeg de gierst toe en kook de gierst in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de bosui in ringen, voeg toe en laat enkele minuten meekoken. Voeg de slagroom toe. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel wat extra water toe, als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Was het knoflookloof en hak in kleine stukken. Serveer de soep in kommen en garneer met het gehakte knoflookloof.
Tags: soep, lente-ui, verse knoflook, makkelijk

 

Paasbrunch lente ui soep

1

Categorie: soep Tags: lente, lenteui, paasbrunch, soep

Vorig bericht: « Aardperen hummus
Volgend bericht: Moestuinpotjes verzorgen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ellen zegt

    25 maart 2015 om 08:29

    Echt een leuke menu, alles ziet er gewoonweg heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. De smaak van Cecile zegt

    25 maart 2015 om 08:44

    Ziet er heerlijk uit en mooie foto’s Marleen! Fijne paasdagen en hopelijk tot vrijdag! Liefs Cécile

    Beantwoorden
  3. Anne-Ruth Dekker zegt

    25 maart 2015 om 21:19

    Wat heb je er weer een leuk stukje van gemaakt 🙂 Hele fijne paasdagen Marleen!

    Beantwoorden
  4. Lies zegt

    26 maart 2015 om 20:53

    Ah leuk al die recepten! Ik heb nog geen idee wat ik met Pasen ga maken maar zo doe ik weer inspiratie op… Vlak daarna is jouw boekpresentatie gewoon al, zo’n zin in!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Foodbloggers paasbrunch: amandeltaart van Food Bandits (suikervrij, lactosevrij en glutenvrij) - Kookmeisje schreef:
    25 maart 2015 om 07:01

    […] paasbrunch Lente-ui soep met pecorinokoekjes – Eten uit de […]

    Beantwoorden
  2. Paasbrunch: Bacon scones met maple syrup glazuur schreef:
    25 maart 2015 om 07:01

    […] van Eten uit de Volkstuin serveert een romige Lente-ui soep met pecorinokoekjes met gierst en verse knoflook als voorgerechtje tijdens de paasbrunch en maakt er knapperige […]

    Beantwoorden
  3. Foodbloggers paasbrunch: kokos vogelnestjes met ''eitjes'' (glutenvrij) - Kookmeisje schreef:
    25 maart 2015 om 07:01

    […] paasbrunch Lente-ui soep met pecorinokoekjes – Eten uit de […]

    Beantwoorden
  4. Recept paasbrunch Roerei met truffel en garnalen - CuliNessa schreef:
    25 maart 2015 om 08:32

    […] ben je zeker benieuwd wat de anderen maakten? Marleen van Eten uit de volkstuin maakte een Lente ui soepje Ellen van In my red kitchen maakte Muffins met bacon & maple syrup Cecile van de smaak van […]

    Beantwoorden
  5. Paasbrunch ideeën - recept hot cross buns {Cookie Cottage} schreef:
    23 juli 2015 om 00:35

    […] Lente-ui soep met pecorinokoekjes Serveer eens een romige lente-ui soep met gierst en vers knoflook als voorgerechtje tijdens de paasbrunch. En maak er knapperige pecorinokoekjes bij. Marleen – Eten uit de Volkstuin […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring