• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

7 april 2015 6 Reacties

Hartige taart met asperges

Vrijdag zag ik weer groene asperges op de boerenmarkt liggen. Die heb ik natuurlijk meteen gekocht! Ik maakte met de groene asperges deze hartige taart voor de paaslunch. De smaak is fris en mosterdachtig door de kappertjes en feta. Echt een lekker lentegerecht.

Hartige taart met asperges

En wat zou er met de gezaaide asperges van vorig jaar zijn gebeurd? Ik weet ik niet meer. Ergens in het zaaihoogseizoen moet het mis zijn gegaan. Weer enthousiast te veel gezaaid en gaandeweg de controle verloren. Dit jaar probeer ik het gewoon opnieuw. Of ik koop ze als plantjes…

Hartige taart met asperges

7 april 2015
Marleen
5 min voorbereiding
35 min bereiding
3 personen

Recept voor hartige taart met asperges

Hartige taart met asperges en een lichte, frisse vulling van crème fraiche en yoghurt.

Hartige taart met asperges

Dit heb je nodig


  • 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 200 g groene asperges
  • olie of boter om taartvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 100 g feta
  • 125 g crème fraîche
  • 3 el yoghurt
  • 1 el kapertjes
  • 1 snee knäckebröd (Wasa)
  • langwerpige taartvorm
  • keukenmachine met mes

Zo maak je het

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de taartvorm in met olie of een klontje boter.
  2. Was de asperges, snijd een stukje van de onderkant af en halveer ze. Doe de asperges in een pan en vul met water zodat de asperges onderstaan. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Klop eieren met een garde los. Brokkel de feta boven de kom met eieren. Prak de feta met een vork verder fijn. Een klonterige structuur is oke. Voeg de crème fraîche en yoghurt toe en meng goed. Voeg als laatste de kappertjes toe.
  5. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, laat de naden sluiten en prik met een vork gaatjes in de bodem. Hak de cracker in de keukenmachine fijn. Strooi de kruimels over de bodem. Giet het ei-kaasmengsel in de vorm en leg de asperges in de vulling.
  6. Bak de hartige taart in het midden van de oven in 30 à 35 minuten gaar.
Tags: hartige taart, asperges, feta, makkelijk

 


In dit recept is een product uit de Foodybox verwerkt. De Foodybox is een initiatief van Kroon op het werk en wordt gratis onder foodbloggers verspreid.

1

Categorie: hartige taart Tags: asperge, feta, hartige taart, lente

Vorig bericht: « Vegatopia’s risotto met tuinbonen
Volgend bericht: Boekpresentatie Eten uit de volkstuin »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elisa zegt

    7 april 2015 om 07:52

    Oh wat ziet dit er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. De smaak van Cecile zegt

    7 april 2015 om 09:01

    ziet er mooi en lekker uit Marleen! X

    Beantwoorden
  3. Laura zegt

    7 april 2015 om 12:58

    hmm! groene asperges zijn mijn favoriet 🙂

    Beantwoorden
  4. anne-marij zegt

    7 april 2015 om 16:19

    Oe ik ben ook een echte fan van groene asperges dus ik ga deze quiche zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  5. Ellen Sillekens zegt

    15 mei 2015 om 08:43

    Jurgen heeft gisteren voor Opa en Oma en ons gezin deze heerlijke hartige aspergetaart gemaakt, Heerlijk. Hij kookt niet vaak. Maar met zoveel complimenten gaat dat vaker lukken!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. 5x hartige taart met asperges - Baknieuws.nl schreef:
    13 april 2018 om 08:22

    […] Mosterd-achtig Marleen van Etenuitdevolkstuin.nl maakte deze lekkere taart met groene asperges. De smaak is fris en mosterd-achtig door de kappertjes en feta. Echt een lekker […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring