Boekpresentatie Eten uit de volkstuin

Vorige week donderdag presenteerde ik samen met uitgeverij Nieuw Amsterdam mijn boek Eten uit de volkstuin in boekhandel Scheltema! Met hapjes en glaasjes wijn vierden we dat het boek er is. Ik maakte natuurlijk gerechten uit mijn boek! De gazpacho met geroosterde tomaten mocht niet ontbreken. Voor de hartige taart met raapstelen en erwten is het nu helemaal de tijd. Hoewel mijn rabarber nog niet zover is, maakte ik wel de lekkere rabarbercake. En ik nam de moestuin mee naar de presentatie. Een schaal met radijsjes in een dip en afgedekt met een laagje aarde.

Boekpresentatie
Radijsjes in een moestuintje, recept van Chocolat & Zucchini

Boekpresentatie
Mijn boek in de etalage

Boekpresentatie
Willemijn vertelt over het proces van het maken van het boek

Willemijn, redacteur bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam vertelde over het proces. Na mijn eerste gesprek bij Nieuw Amsterdam ging ze met zwangerschapsverlof en ik werkte daarna samen met Eva. Het samenwerken ging soepel. Het idee voor een boek zat al helemaal in mijn hoofd, ik hoefde het eigenlijk alleen nog maar uit te voeren. Toen Willemijn weer terug kwam, was er een baby én een manuscript!
Tijdens de presentatie interviewde ze me en vroeg wanneer ik ben begonnen met tuinieren, of het moeilijk is en waar je op moet letten als je een moestuin wilt aanleggen. Ik vertelde over mijn eerste tuin bij mijn studentenkamer en als je begint met moestuinieren, kun je het beter rustig aan doen. Dat deed ik niet hoor! In mijn enthousiasme probeerde ik alles tegelijk waardoor veel mislukte. Zo’n grote volkstuin (lees weiland) van 250 m2 kon ik niet even in één jaar ontginnen.
Ze vroeg naar mijn lievelingsrecept (Baba ganoush met courgette), waarom er eigenlijk zo weinig vlees of vis in het boek staat en naar mijn plannen voor de toekomst. Na het interview reikte ik het eerste exemplaar uit aan mijn zus Evelien. Vanaf het begin volgt ze mijn blog en heeft me altijd aangemoedigd om niet alleen te fotograferen maar vooral ook te schrijven. Ze is zelf een kei in schrijven en vult boeken met zinnige woorden over architectuurgeschiedenis.

Boekpresentatie
Mijn zus ontvangt het eerste exemplaar

Boekpresentatie
Familie, mijn zoon Olav en vrienden van de tuin

Boekpresentatie
Natuurlijk veel foodbloggers

Boekpresentatie

Boekpresentatie

Boekpresentatie
En nog meer foodbloggers!

Boekpresentatie
Mijn zus met boek

Boekpresentatie

Boekpresentatie

Na de presentatie signeerde ik veel boeken en gaf ik aan iedereen een tasje met lekkere spulletjes mee. Binnenkort geef ik hier ook zo’n tasje én een boek weg! Houd mijn blog in de gaten!


5 reacties


 1. suus

  Wauw, wat moet dit een geweldig moment voor je zijn geweest!! Super gefeliciteerd…
  Je boek staat op mijn: deze moet in mijn kookboekenverzameling!

 2. Oh wat moet dat geweldig zijn geweest :)

 3. Hoi Marleen,

  Nou ik heb je boek ook gekocht hoor.
  Wat een traktatie is dat zeg ! En volgens mij was je presentatie een feestje (zo te zien)…fijn…

 4. Je mag zo trots zijn op jezelf! Ik weet trouwens als geen ander hoe eigen verbouwd eten smaakt :)

 5. Jaaaaa het is er, wat gaaf, je eigen boek, gefeliciteerd!
  Dat kunnen ze je nooit meer afpakken.
  Ik ben hier al bij de boekhandel geweest, maar hij (zij) lag er niet ;-(
  Misschien nog te vlug, ga eerdaags weer kijken, een ding is zeker dat boek komt hier op de boekenplank!

  Groet, Karin


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.