De wekker gaat vroeg af. Ik ben direct klaarwakker want de citoweek van mijn zoon is begonnen. Deze dagen kunnen we het ons absoluut niet veroorloven om ons te verslapen. In de keuken maak koffie en zet het brood op tafel. Ik maak maar meteen de hangop klaar voor de lunch. De yoghurt moet namelijk minstens 4 uur uitlekken en ik wil het eerst nog even mooi op de foto zetten. Terwijl de yoghurt in de koelkast staat te uit lekken, heb ik de tijd om even naar de tuin te fietsen. Ik plant aardappeltjes, fatsoeneer een struik, beantwoord snel wat mailtjes en maak nieuwe foto’s voor mijn blog. Thuisgekomen maak ik de hangop af.
De hangop, of labne zoals Nadia en Merijn het in Nederland hebben geïntroduceerd, is jonge, verse kaas. Ik maak het vaker want het is zo gepiept. Je kunt (milde) yoghurt gebruiken of de Turkse yoghurt zoals Nadia en Merijn voorschrijven. Met gewone yoghurt duurt het uitlekken alleen wat langer. Je kunt er zaden, pitten, gehakte noten en kruiden over strooien.
Roer je bij hangop de ingrediënten of smaakmakers door de dikke yoghurt, bij labne draait het ook om de presentatie. De kruiden, zaden en noten strooi je mooi over de kaas, die je eerst op een grote schaal heb gesmeerd. Het aprilnummer van Delicious. staat veel inspiratie voor labne. In dit recept combineer ik de friszoete smaken van dille, anijs en thaise basilicum olijfolie van Foodelicious.
Illustratie: Tim Soekkha
Meer lekkere recepten voor hartige hangop
- Labne met olijven, pistachnoten en oregano van Ottolenghi
- Recepten van Nadia en Merijn in Delicious. magazine
In dit bericht probeer ik producten uit die ik heb ontvangen.
Geef een reactie