Van Sophie (van het blog Eten maken) kreeg in een zakje met prachtige, roze koekjes. Biscuits roses de Reims. Prachtige naam ook! Op de verpakking staat dat je ze in de champagne doopt. Glamorous! Maar je kunt er ook een taart mee bakken. Ze smaken eigenlijk verrassend gewoon. Net lange vingers maar dan knapperiger. Ik heb ze gebruikt in een toetje, een pudding met kokos en rabarber. Pudding, dat klinkt een stuk minder glamorous maar het is erg lekker.
Ik schonk de vulling in een springvorm waar ik de koekjes in rechtop had gezet. De koekjes zuigen zich vol waardoor ze zacht worden. Als je dat niet lekker vindt, dan kun je de pudding apart maken en de koekjes er later tegenaan zetten.
Wouw dat ziet er echt ongelooflijk uit!
Thanks Elisa!
Wat schitterend Marleen! En vast ook even lekker als het eruit ziet.
Ik kocht de koekjes bij de Hanzewinkel in de Staalstraat in Amsterdam. Mochten mensen toch nog champagne over hebben :-).
Oh en helemaal toevallig. Er staat hier in de koelkast een bakje met twee stengels rabarber die ik alvast in een afkoelende oven na het brood bakken had gegaard voor je-weet-maar-nooit! Ik ga snel lange vingers halen!
Haha! Ik had het adres al opgezocht want ik wilde het eigenlijk opnieuw maken, alleen voor de foto. Ik baalde namelijk dat de koekjes door de vulling minder mooi waren geworden. Het zijn zulke fotogenieke koekjes. 😉 De smaak is trouwens helemaal goed!
Ha prachtig he die biscuits de Reims? Ik heb er ook ooit een prachtige charlottetaart mee gemaakt, staat ook op Kookmeisje. Wat heb je een heerlijk recept bedacht en natuurlijk weer of course prachtige foto’s!
Bij het zien van die koekjes dacht jij waarschijnlijk ook onmiddellijk aan een charlottetaart! Haha! Erg eigenlijk. Ik ga even op jouw blog kijken!
G e w e l d i g !!!
Ik zag de foto al op Instagram en was al benieuwd wat het precies was… een kokospudding dus! Dat klinkt echt als heaven, als ik me dat voorstel met rabarber en koekjes. Na de rabarbercake uit je boek, geloof ik dat ik nu weer een volgend project heb… 😉
Mocht ik de agar agar willen vervangen Dior gelatine. Hoeveel zou ik daar dan van nodig hebben?
Grtjs Lise
Ik zou ongeveer 8 tot 10 blaadjes gebruiken. Maar lees de verpakking van de gelatine goed. De vulling in 800 ml. Maar in de kokosmelk zit ook wat vet dat stolt, dus ik zou iets minder nemen.