Groenten en kruiden in een kweekbak

HomeTuinierenGroenten en kruiden in een kweekbak

Herinner je die zandtafels op de kleuterschool nog? Lekker kliederen met zand en water. Ik heb nu net zoiets maar dan met potgrond en om te zaaien! Het is een Elho Growtable. Ik heb hem gevuld met biologische tuinaarde en ik heb verschillende groenten en kruiden gezaaid. En ik heb ook een kweekbak geregeld om weg te geven! Leuk hè!

Groenten en kruiden in een kweekbak
Elho kweekbak vullen met moestuingrond

Wat de Elho Growtable?

Het is een grote plastic kweekbak op pootjes die je op het terras of balkon kunt zetten. Voorzien van een kap waardoor je het kunt vergelijken een koude bak. Het kiemen van de zaden gaat dan lekker snel omdat de grond langer vochtig blijft. Een mini-kasje eigenlijk. Handig! Je kunt ook vroeg beginnen met zaaien en in de herfst nog een laatste rondje sla zaaien. Verder beschermt de kap het zaaigoed natuurlijk tegen brutale vogels en hongerige slakken. De bak is ongeveer 75 x 35 cm en 65 cm hoog. De bak zelf is vrij diep. Je zou er zelfs worteltjes in kunnen zaaien.  

Welke groenten zijn geschikt?

In de kweekbak is ruimte voor ongeveer vijf verschillende soorten. Kruiden die je vaak gebruikt in de keuken en groenten die weinig oppervlakte nodig hebben, zijn geschikt. Denk aan:

 • Aardbeien
 • Basilicum
 • Bieslook
 • Bosui
 • Munt
 • Koriander
 • Oost-Indische kers
 • Oregano
 • Palmkool
 • Pluksla
 • Raapstelen
 • Rucola
 • Snijbiet
 • Sperziebonen (lage soort)
 • Tijm
 • Worteltjes

Ik heb pluksla (mesclun), Thaise basilicum, rode bosuitjes, palmkool en regenboogsnijbiet gezaaid. Groenten waarvan ik steeds wat kan plukken en die weer verder groeien.

Snijbiet in een kweekbak

Is de Elho Growtable handig?

De kweekbak is te gebruiken voor kruiden die je vaak gebruikt. Maar je kunt ook groenten voorzaaien voordat je ze naar de volkstuin brengt. In mijn geval betekent dat minder rondslingerende bakjes op het terras. Een mooie en handige oplossing! Aan de andere kant geef je er wel geld aan uit, terwijl je ook verpakkingsmateriaal kunt hergebruiken om in te zaaien. Maar dat is een stuk minder fraai. Ik vind het trouwens een ideale kweekbak voor ouderen. Je hoeft nauwelijks te bukken en je kunt toch tuinieren! Echt heel relaxed.

Maak kans op een Elho Growtable!

 • Laat een reactie (met emailadres) achter onder dit bericht waarin je vertelt dat je meedoet.
 • Extra kans: like mijn Facebookpagina. Als je dat al doet, dan kun je in je reactie hieronder vertellen wat jij gaat kweken in de Elho Growtable.
 • Ik zou het super leuk vinden als je dit bericht deelt op Facebook of twitter!

Deze actie loopt t/m 30 mei 2015. De winnaar krijgt op 31 mei persoonlijk bericht via email.

Elho Green Basics collection en verkooppunten


In dit bericht gebruik ik producten die mij zijn toegezonden.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


79 reacties


 1. Ilja

  Ik doe mee. Zo’n tafel lijkt mij heel handig op mijn balkon!

 2. Wat een gaaf ding! Ik zou ‘m gebruiken om groente voor te zaaien die ik daarna in mijn moestuin ga planten. Staat inderdaad een stuk minder rommelig dan die verzameling losse bakjes die ik nu overal heb staan! En slakken op afstand houden klinkt al helemaal fantastisch ;)

 3. Thyra

  Wat een leuke actie! Ik zou hem op mijn balkon zetten en gebruiken voor spinazie, Turkse spinazie, snijbiet en kruiden :)

 4. Elly Opdam

  Ik doe graag mee omdat mijn plantjes in de kamer staan en mijn katten er niet vanaf willen blijven

 5. Sonja

  Dolgraag!!

 6. Dit ziet er echt super uit!! Ik doe graag mee om dan straks heerlijke liefst biologische kruiden en groenten te kunnen kweken, zoals rozemarijn, tijm, munt, bosuitjes, sla, oregano, bietjes, basilicum, koriander etcetera!! En dan daarna heerlijke gerechten maken met eigen groenten en kruiden, Yessssss!

 7. Rianne

  Zo leuk,hield niet echt van tuinieren, maar moestuin is leuk! Ook de moestuintjes gingen goed, dus nu wil ik verder gaan…biologisch is lekker en gezond. Ga steeds gezonder eten ook voor mijn gezondheid, dus dit werkt naar meerdere kanten tegelijk!

 8. Dit lijkt mij echt super fijn voor op mijn balkon! Ik zou dan denk ik munt, basilicum, kervel, tijm en worteltjes zaaien. De kruiden omdat ik die het meest gebruik. En de worteltjes omdat het mij leuk lijkt om ook iets ondergronds te laten groeien en daarna verast te zijn over het resultaat. Ik doe graag mee aan de win actie.

 9. Manjo

  Ik zou hem graag willen winnen voor mijn studerende zoon. Hij is onlangs verhuisd naar een flat en al zijn spaargeld is daar aan opgegaan, zodat hij niets meer over heeft om zijn balkon in te richten.
  Zoonlief kweekt graag zijn eigen groenten en kruiden, dit zou ideaal zijn.

 10. Ik schaar mij nog lang niet onder de ‘ouderen’ maar dat je niet hoeft te bukken voor dit ‘moestuintje’ spreekt mij wel aan! En hij kan perfect op mijn moesdak. Ik zoek nog een mooi plekje om een saladetuintje te maken waar ik mijn ingrediënten voor een verse salade zo uit kan plukken. O.a. pluksla, rucola, veldsla, bieslook, lenteui, snoeptomaatjes etc. Ik zie het al helemaal voor mij :)
  Jouw site like en volg is al een tijdje met veel plezier. Nu nog even delen en ik wacht in spanning af. ENJOY!

 11. Yvonne

  Oef..zo’n bak zou ik juist goed kunnen gebruiken. Ik wil graag worteltjes telen maar omdat ik vrij zware kleigrond heb lukt dat niet al te best. Je pagina nu gaan liken zal niet lukken. Dat had ik tijden geleden al gedaan en delen doe ik sowieso! :)

  1. Yvonne, jij ben de gelukkige winnaar!

 12. Trui

  Ik doe mee ! Het lijkt mij een superhandig ding om op mijn terras te zetten zonder dat mijn katten tussen mijn zaailingen kunnen graven.

 13. Annemieke

  Ik heb geen grote tuin, daarom lijkt me dit geweldig, kan het ook makkelijk verplaatsen. Het staat op mijn Wishlist. Lijkt me fijn voor sla, radijsjes en kruiden soorten.

 14. Ik doe heel graag mee :-) ! Mijn man droomt al jaren van een moestuin maar onze tuin is er veel te klein voor. Met deze zou ik hem dan de kans geven om toch al een beetje een klein moestuintje te beginnen om al wat te experimenteren. En ik zou hier dan weer van genieten door die kruiden / groenten te verwerken tijdens het koken. Plus, hij vindt dat ik al veel te veel kookboeken heb en mag stoppen met er kopen, maar dit zou me dan het perfecte excuus geven om de jouwe ook nog te kopen ;-). Ah ja, want die zou dan niet alleen voor mij zijn maar ook voor hem want hij moet leren moestuinieren ;-).

 15. christien

  Leuk, dan kan ik de serre vrijmaken van eierdoosjes, boterkuipjes en dergelijke met beginnende groenteplantjes en krijgt de cavia ook weer wat meer licht ;-)

 16. Christa

  Wat een super oplossing, een kweekbak op poten. Aangezien ik geen vensterbank heb om mijn kweekbakjes op te zetten, staan ze dus allemaal voor het raam op de grond. Niet echt ideaal omdat een tegelvloer en zo laag bij de grond toch een tochtige koude plek is. De kinderen zeiden dit jaar al : mam, niet weer al die bakken op de gond waar je overheen struikelt. Dus dit zou de ideale manier zijn om mijn plantjes voor te kweken, voor de kids, de plantjes en mij zelf!

 17. Astrid

  Hoi Marleen,

  Ik doe ook graag mee! Mijn balkon is al behoorlijk groen, maar deze past er nog best bij.

  Groetjes Astrid

 18. Mia Corveleijn

  Ik ben graag aan het telen in de tuin maar kan niet op de grond bezig zijn door mijn ziektes en ben naar zo’n hoge bak opzoek maar ze zijn veel te duur voor mij.

 19. Eve Allijn

  Ik doe heel graag mee! Ik wil al zo lang van alles kweken, zoals aardbeien en radijsjes, mjam! :D

 20. Rineke

  Ik doe mee! zou hem gebruiken om plantjes voor te zaaien voor in mijn volkstuin. Heb ik tenminste niet meer de hele vensterbank en tafel vol staan.

 21. Die lijkt me echt ideaal voor het voorzaaien! Leuke actie!

 22. Antoinet

  O, zo’n bak voor de kruiden vlak bij de keukendeur lijkt mij ideaal!!

 23. Wat leuk! Ik doe mee :).

  Binnen zit ik met een nieuwsgierige kat die graag dingen sloopt en buiten zijn er flink wat grijpgrage vogels. Dus deze growtable zou wel ideaal zijn.

 24. Dag Marleen,
  Mijn vensterbank lijkt in deze tijd van het jaar wel een uitdragerij: bakjes van de Chinees, boterkuipjes, lege champignondoosjes… Die spaar ik het hele jaar in grote omvallende stapels op de gekste plekken. Nu we verhuizen en ik een mooie moestuin bij ons huis krijg in plaats van de volkstuin heb ik mijn vriend plechtig beloofd mijn Malle Pietje neigingen te onderdrukken… Deze zaaitafel is dus geknipt voor mij: blije man en mooie tuin wat kan een mens meer wensen :-))

 25. marian pol

  Wat een leuke kweekbak , nooit meer bukken lijkt me zeer ideaal ..
  Ik zou er een aantal kruiden in maken en eens proberen om er worteltjes in te kweken , heb ze ook al een paar keer in de tuin gezaaid maar altijd heb ik er dan weer wormpjes in en worden ze opgegeten… Ik doe dus ook graag mee om een kans te maken want vind het een super mooie kweekbak/kasje ..

 26. Esther

  Heel graag doe ik mee! Onze ‘droom’ is ooit nog eens een echte kas te hebben, deze in het klein zou alvast een leuk voorproefje zijn.

 27. Agnes

  Wat superleuk! Ik ben inmiddels een paar maanden vrij actief met mijn grote moestuintafel en geniet er enorm van. Graag zou ik mee willen doen met deze actie! Ik zou in deze bak rucola in ieder geval rucola en aardbeien kweken, lekker zomers ;-)

 28. Waauw wat een fantastische oplossing voor al die rommel overal in huis en buiten!!!groetjes uit duitsland

 29. Lijkt me superhandog voor kruiden en bijvoorbeeld sla aan het einde van het seizoen. Vooral handig dat hij zo hoog is aangezien ik in december uitgerekend ben en in het najaar bukken waarschijnlijk niet meer zo handig zal gaan. Maar ook in het voorjaar handig, alles wat ik voorzaai staat nu in de keuken ivm katten en een husky de de plantjes nogal aantrekkelijk vinden!

 30. Elisabeth

  Ik vind het een prachtige kweekkas, ik heb hem mogen bewonderen bij een tuincentrum. Ik zou hem gebruiken om gember te kweken. Lekker en gezond!

 31. Andrea Taken

  Wat lijkt mij dit handig om lekker veel kruiden in te planten. Vanwege m’n kipjes die door de tuin scharrelen kan ik niets in de volle grond planten, zo’n growtable zou een ideale oplossing zijn! Duimen maar…

 32. Eva

  Lijkt me een supermooi en handig ding!! Ik denk, dat ik ‘m op mijn balkon neer zou zetten en zou gaan gebruiken voor wat kruiden, rucola en snijsla… of om in het voorjaar wat plantjes voor te kweken voor in mijn moestuin ( boontjes, zonnebloemen, courgettes, pompoenen…yummie!)

 33. Saskia Hanneman

  Ik doe mee!! We hebben een moestuin en dus een grote diversiteit van potjes in de woonkamer staan om alvast voor te zaaien. Ik zou dit een super oplossing vinden!! Zeker ook omdat we nu met zijn vijven tuinieren.

 34. Rila a

  wauw, deze is gaaf! Ik doe mee! Ik wil er graag verschillende soorten groenten inzetten waaronder pompoen, deze ga ik dan later uitzetten in m’n moestuin!!

 35. Marianne

  Ik wist niet de moestuinieren zo leuk kan zijn. Nog een beginner maar ik praat en kijk de plantjes de grond uit… Iedere dag zie ik kleine verschillen en ook als je denkt dat het niks wordt: geduld is een schone zaak! De zaailingen zijn lief voor mij want ze groeien dat het een lieve lust is. Het lijkt me een genot er de eerste hap van te nemen. De bak is heel handig omdat de kat van de buren graag graaft in mijn tuin. En kruidjes en rucola lekker dichtbij..Daarom wil ik heel graag meedoen. Dank je wel voor je inspiratie.

 36. Ernst

  Ja, die wil ik graag winnen!
  Nu zit ik vaak te klooien met het opkweken van groeten. Thuis in kweekbakjes die snel te klein zijn, op de moestuin kom ik niet 1 a 2x per dag om de vochtigheid en groei goed in de gaten te houden.

 37. Lies

  Handig zeg!!! Wij hebben binnen niet echt de mogelijkheid om plantjes op te kweken omdat onze katten er van knabbelen, dus dit is ideaal om alles buiten te kunnen kweken op het dakterras :-)
  Ik like jullie nu ook op facebook :-)

 38. Corneeltje Raay

  Dit lijkt me dus zo handig.Ik kweek al een tijdje groente en kruiden maar altijd in oude bloempotten met plastic er over..Ik wil nu eens beginnen met eetbare bloemen.Dit zou ik echt helemaal te gek vinden.

 39. Yvonne vHP

  Wat leuk, kwam toevallig hier terecht omdat ik op zoek ben naar andere recepten met rabarber dan ik normaal maak, en ben gelijk verder gaan lezen. Dan ook maar een gokje wagen, want dit lijkt me echt enorm handig!

 40. Jema

  Lijkt me leuk om nasturtium, gele snijbiet en hangaardbeien te combineren…volgend jaar :) ….dit jaar zal ik al mijn lupine planten erin zetten,die heb ik namelijk pas gezaaid…en dan ergens in een zonnig hoekje, met paar hoge terracotta potten met lavandel zodat er plastic zo min mogelijk zichtbaar is ;)

 41. Tijl De Cooman

  Perfect om volop te experimenteren en mijn zadenverzameling om te zetten in groenten, kruiden en snijbloemen voor onze volkstuin. Leuk dat op terras kan, zodat elke dag goed in de gaten kan gehouden kan worden. Beter dan televisie!!!

 42. Hilma

  Heel leuk, en vooral handig, om mijn tomaatjes voor te zaaien, en rode melde en ananaskers, genoeg dus!

 43. AR Neuteboom

  Ik doe graag mee, want mijn balkonnetje en vensterbanken staan nu vol met kweekbakjes, groot en klein. Niet al te fraai, helaas. Deze bak op pootjes vind ik wel erg mooi!

 44. Tiana

  Dit zou een welkome aanwinst zijn… nu staat alles in lege kokosmelk blikjes en emmers van griekse yoghurt… net naast de deur zou ik dan kruiden en pluksla en palmkool kweken die ik dan makkelijk kan pakken als ik ga koken… en een deksel voor koude nachten en om slakken tegen te houden… geweldig… ik doe graag mee :)

 45. Linda Van Leeuwen

  Ik doe graag mee, vorig jaar hebben de veldmuizen alles opgegeten , gaan dit jaar weer een poging wagen, hopelijk met een growtable ,eindelijk eten uit eigen tuin, zonder ongewenste kostgangers ;)

 46. Sabine

  Zou een mooie aanvulling in de tuin zijn! Eindelijk verse groente uit eigen tuin.

 47. Linda van de Laar

  Lijkt me super, na in het pinksterweekend allemaal nieuwe balkonbakken gekocht te hebben van elho…heb ik de kweekbak nog even laten staan! Daarom lijkt het me nu super om hem te winnen en deze ook te laten schitteren op mijn balkon!

 48. Marinka

  Ik doe graag mee. Sinds de AH moestuintjes actie zijn mijn zoontje (van 6) en ik helemaal om! En zijn we druk bezig in onze moestuin. Mijn zoontje wil net als opa een grote moestuin, deze growtable van Elho is natuurlijk een ideale start.

 49. Desiree

  Als ik de kweekbak win ga ik mijn eigen moestuin maken met cherrytomaatjes, radijs, peterselie en bieslook. Als het allemaal goed groeit komen er vast nog meer gezonde groente bij uit eigen tuin!

 50. petra haak

  O dat is nu nog eens een uitvinding ! Ik heb laatst voor het eerst een bonenplantje gepoot en die is helemaal opgegeten door de slakken :-( Ik loop nu constant slakken te verhuizen en bedacht me al dat dat toch eigenlijk beter zou moeten kunnen :-)

 51. Chee Yong

  Ideale kweekbak voor mijn moeder. Dan kan ze haar bloempotjes wegdoen en hoeft ze niet meer te bukken ondanks last te hebben van haar knie. Inderdaad, een mooie en handige oplossing!

 52. Helen

  De zand- en waterbak van de kinderen staat werkeloos in de tuin. Wat zou het heerlijk zijn om die te kunnen vervangen door een supergezonde èn leuke zand- en waterbak voor mama :-)

 53. elly van dongen

  waterkers, vind ik heerlijk, maar in ons dorp nooit te koop! En basilicum, ook vaak niet te krijgen..

 54. An Staute

  Ik doe graag mee! Ik zou er verschillende soorten sla inzetten, daar heb je heel de zomer plezier van :)

 55. Veerle

  Ja, ik doe heel graag mee! Op het kinderdagverblijf waar ik werk hebben we sinds vorig jaar een moestuin. Dit jaar zijn we begonnen met zelf groenten te kweken. Super leuk! De kinderen helpen ook graag mee.
  Ik zou er aardbeien in zetten want daar zijn de kinderen toch wel erg dol op!

 56. El de Jong

  Wij doen heel graag mee. Ideaal zo’n Elho Growtable. Lekker groot en op pootjes dus niet meer zo ver bukken, ideaal als je zulke pijnlijke ruggen hebt zoals die van ons. Lekker eten uit onze eigen tuin(bak) en geen last van slakken!!

 57. Alberty

  Op het balkon van mijn dochter zou deze geweldig staan.
  Kan ik haar blij maken…..en zelf er ook nog van meegenieten als ze wat lekkers kookt van haar zelf gekweekte groenten.

 58. Wendy

  deze zou leuk staan bij mijn zusje op haar balkon!
  Kunnen mijn kids daar aardbeien gaan plukken en lekker opeten!

 59. Heb er al een en het werkt fantastisch. Al heerlijke radijsjes geoogst. Wil er graag nog een bij hebben want ik kom nu al ruimte tekort voor tomaatjes, paprika, bieslook, thijm, dille en lente-uitjes.

 60. Liesbeth

  Heel erg graag doe ik mee aan deze leuke actie! Wat een uitkomst is zo’n zaai-bak op poten! Hier kan ik mooi aardbeien in planten en worteltjes, radijsjes, verse kruiden en pluksla :-) Deze facebook-actie heb ik met liefde gedeeld op mijn tijdlijn :-)

 61. een dikke dikke like hebben jullie zeker gekregen op facebook.En natuurlijk gedeeld en ik wil deze super graag.Woon in aan appartement en zou hier super staan ik zou er snoeptomaat peper paprika en sla in kweken Zou super mooi staan in de kan en iedereen die naar boven kijkt zou het zien staan nu kweek ik in zakken en emmers

 62. Marijke

  Ik zou graag verschillende groenten kweken in de Elho-kweekbak.
  Vooral lekkere radijsjes en wortels, maar ook sla en alles wat makkelijk is. Momenteel zaai ik in de tuin of in bloempotten, maar de katten vinden het tof om de groenten om te ploegen. Wat minder fijn is en deze bak is perfect afsluitbaar. Gedaan dan om dan met hun beste ‘groene pootjes’ de oogst te saboteren.

 63. Wendy

  Ik doe graag mee! Wij zijn altijd heerlijk bezig met het planten van allerlei groentes. Op dit moment zijn de moestuintjes van AH erg in trek. Mijn kinderen zouden het fantastisch vinden zo’n mooie kweekkas bij ons in de tuin.

 64. Matty vd Wijst

  Deze bak is super gaaf! Ik zou de bak graag gebruiken om thuis voor te zaaien voor op mijn moestuin…ook ik heb momenteel de tuin volstaan met bakjes en plantjes en mijn tuin thuis is piepklein… Daarom lijkt me deze bak super praktisch , niet alleen voor mijn rug maar ook dat ik mijn schaarse grondoppervlak beter kan benutten omdat de bak hoog is. Kan ik ook nog wat bloempotten er onder, rondom heen kwijt….top dus!

 65. Danielle

  Superleuk en zo handig! We zagen hem al in de winkel!! Zo leuk!! Kids zouden hier zo graag wat plantjes van hun moestuintje in zetten, niets zo leuk als je eigen tomaatjes, worteltjes en aarbeitjes plukken uit je eigen tuintje! Wij doen daarom héél graag mee om kans te maken op de Elho Growtable!!

 66. Linda Vermaire

  Wat een mooie bak!! Ik doe graag mee want onze tuin is niet zo groot om een grote moestuin aan te leggen dus we zijn altijd bezig met potjes met kruiden… Het blijft leuk om samen met de kindjes je eigen producten te laten groeien!!! Ik doe daarom ook graag mee voor een klein kansje

 67. O, die zou ik graag willen winnen! Mijn zaailingen staan nu gewoon op de grond, dus ik moet steeds bukken om erbij te kunnen. Zo’n bak op stahoogte is ideaal!!

 68. Heidie van der Steeg

  Ik wil die growtable XXL heel graag voor mijn man (leuke cadeau voor vaderdag) winnen. Hij is sinds vorig jaar met een moestuin bezig, en daardoor staan hier in huis op vele plaatsen potjes met plantjes. Ik zou het niet erg vinden als die naar de grow table verhuizen….. Facebook pagina geliked, bericht met foto van de toestand in huis geplaatst, en bericht gedeeld!

 69. Grete Karina

  Heel erg leuk om mijn 1-jarige bloemen in te zaaien en op te kweken en daarna voor eigen rucola en snijbiet!
  Ik like je op FB en deelde daar de actie.
  Nu maar duimen….
  groeten,
  Grete Karina

 70. anneke rooks

  Ik vind de growe table xxl een wonderschone kweekbak.Ik heb als hobby de vreemdste soorten aarbeien te kweken. In deze super kweekbak zou ik mooi mn kleine aardbeitjes op kunnen kweken. Dan blijft het zaad mooi warm,dat het goed kan kiemen,totdat er een baby aardbei plantje groet.Een super mooie kraam kamer voor de aardbeien !!!

 71. Silvia

  Wat leuk geschreven Marleen en nog leuker dat je er ook 1 mag weggeven.
  Ik heb al geruime tijd weinig plek meer in mijn moestuin, maar daar kan verandering in komen… Ik zou de Growe Table graag gebruiken voor rucola, veldsla snijbiet en nog een paar kruiden/groenten. Met name voor mijn salades en smoothies.

 72. Esme

  Ik zou die dolgraag winnen omdat het konijntje van mijn zoontje los in onze ommuurde tuin loopt. We hadden een klein groenten- en kruidentuintje tot ons konijntje echt alles opat. En ik hoop dat deze bak hoog genoeg is zodat hij daar niet kan inspringen.

 73. Marit

  Wauw wat een superfijne bak! Ik lees dit blog altijd met veel plezier en nu ook nog een actie, supercool! Mijn moestuin is in de grote achtertuin van mijn ouders in Utrecht. Maar bij mij zijn al een paar keer opkomende plantjes per ongeluk gesloopt door onze lieve maar nogal lompe hond dus het zou perfect zijn om ze wat meer in de hoogte en uit de weg te kunnen laten groeien!
  Ik heb nog citroenbasilicum en rode basilicum liggen waar ik graag mee aan de slag wil en meer regenboogwortels komen ook altijd van pas.

  Groetjes Marit :)

 74. Wat een leuke reacties! Ik gun jullie allemaal zo’n kweekbak! Ik heb random een reactie gekozen.

 75. Tiny

  Deze bak zou perfect passen op mijn balkon.
  Ik ben van plan om dit jaar flowersprouts te kweken en deze moet
  ik eerst ergens voor zaaien voordat ik ze in de moestuin kan planten

 76. meeus jeannine

  het zou leuk zijn dat ik mijn groeten zelf kan kweken in deze bak

 77. Liesbeth

  wil hem graag winnen, lijkt mij makkelijk omdat ik in een rolstoel zit is het voor mij goed op hoogte.

 78. Chloë Neyt

  Ik ben een beginnende moestuinierster, dus zo een bak zou ideaal zijn! Ik heb al wat plantje kunnen zaaien en die groeien prima. Wel nog in turfpotjes dus die zou ik wel eens moeten verplanten.
  Basilicum, sla, brocoli, kerstomaatjes, venkel, andijvie,..