• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

12 juni 2015 5 Reacties

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Ik waarschuw jullie, sommige combinaties vragen er gewoon om uitgeprobeerd te worden! Neem asperges, aardbeien en vlierbloesem. Meer hoef ik niet te zeggen hè! In één van die leuke boeken van Hugh Fearnley-Whittingstall (je weet wel, die van The River Cottage) staat het recept voor aardbeien met vlierbloesem. Super eenvoudig, ik weet niet eens meer precies wat hij er mee doet, maar hij was nogal lyrisch over de combinatie van aardbeien met vlierbloesem. Jullie begrijpen dat ik dàt dùs mòèst uitproberen!

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Dus nu de eerste aardbeien van het land komen en de vlier nog steeds bloeit, is het de hoogste tijd om deze combinatie op tafel te zetten. Ik bedacht er nog asperges bij, want dan kan ik de salade als bijgerecht serveren! En wat blijkt, asperges combineren ook voortreffelijk met aardbeien en vlierbloesem. Sorry! Dit recept komt op je to-do-lijst hè! En zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

12 juni 2015
Marleen
20 min voorbereiding
5 min bereiding
4 personen

Recept voor aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Neem asperges, aardbeien en wat vlierbloesem en maak er een heerlijke aspergesalade van!

Aspergesalade met aardbeien en vlierbloesem

Dit heb je nodig


  • 500 g asperges
  • 1 el olijfolie
  • paar handen pluksla
  • 10 aardbeien
  • vlierbloesem
Voor de dressing
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl vlierbloesemsiroop

Zo maak je het

  1. Snijd de onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller. Verhit een grillpan en bestrijk de asperges met olijfolie.
  2. Gril de asperges in ongeveer 10 à 12 minuten gaar. Draai ze regelmatig. Dunne asperges kun je al eerder uit de pan halen. Laat de asperges afkoelen.
  3. Was de pluksla en leg de pluksla op een bord of in een schaal. Leg daarop de asperges. Halveer de aardbeien en verdeel over de schaal.
  4. Maak de dressing door de wittewijnazijn, olijfolie, mosterd en vlierbloesemsiroop goed te mengen. Schenk de dressing over de asperges.
  5. Pluk de kleinere bloemetjes van de vlierbloesem en strooi ze over de salade.
Tags: salade, asperges, aardbeien, vlierbloesem, makkelijk
1

Categorie: salade Tags: aardbeien, asperge, lente, salade, vegan, vlierbloesem

Vorig bericht: « Vlierbloesemdrankjes
Volgend bericht: Verrukkelijk vlierbloesemijs met hazelnoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gitta zegt

    12 juni 2015 om 15:11

    Leuke combinatie weer, was ik zelf niet op gekomen…..
    Klein probleempje waar haal in vlierbloesem vandaan? Want ik leef een miserabel leven zonder tuin 😀

    Je foto’s blijven een feest voor het oog

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      12 juni 2015 om 16:50

      Thanks! En ik heb helemaal niet bedacht dat er mensen zijn die de vlier niet herkennen, haha! Het is een veel voorkomende struik, net onderweg nar het dorp voor boodschappen, heb ik wel 4 struiken geteld.
      De struik is ongeveer 3 meter groot en je ruikt hem goed van een afstand. In dit berichtje kun de vlierbloesem en struik beter zien.

      O kijk, ik kan hier plaatjes plakken!

      Vlierstruik
      Dat grijsgroene blad is een andere struik. Het gaat om de struik waar die witte bloemen groeien.

      Beantwoorden
  2. Anita zegt

    12 juni 2015 om 17:41

    Ik volg je blog sinds kort, en dit is wel een heel leuk recept voor oogst uit eigen tuin! Afgelopen week de eerste aardbeien kunnen plukken, volgend jaar met eigen gekweekte asperges! En dank voor de tip over hoe vlierbloesem er ook weer uit ziet.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 juni 2015 om 22:36

      Dank je wel, Anita. Oooh, eigen aardbeitjes zijn zo lekker!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Vlierboesemijs schreef:
    12 juli 2015 om 10:01

    […] had ik nog nooit vlierbloesem of vlierbessen gegeten. Tot ik op etenuitdevolkstuin een interessant recept met aardbeien, asperges en vlierbloesem zag. Alleen dacht ik, “waar haal ik vlierbloesem vandaan? Ik leef een miserabel leven zonder […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring