• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

7 juli 2015 7 Reacties

Groentesoep met snijbiet

“Mam, wat eten we vandaag?” vraagt mijn zoon terwijl zijn broodtrommel op het aanrecht zet. In de gietijzeren pan pruttelt een groentesoep. “Modellensoep” antwoord ik want dat klinkt toch leuker dan groentesoep en het dekt ook beter de lading. Het is namelijk een voedzame soep waar je nog geen gram van zult aankomen. “Oh, hoezo” is zijn reactie. Ik begin te vertellen over mooie actrices en modellen die ook nog eens beeldschone kookboeken kunnen maken. Maar dat vindt ‘ie maar matig interessant.

Groentesoep met snijbiet

Snijbiet

Het recept voor de modellensoep komt uit (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Een kookboek waarin smakelijk eten voor een slank figuur wordt gepropagandeerd. Het boek staat al een tijdje in mijn kast omdat ik als een blok viel voor de beeldschone fotografie van Ditte Isager. Ik had er nog niet uitgekookt. De recepten met xanthaangom en haar eliminatiedieet waren een reden om alleen naar de plaatjes te kijken. Maar daarmee doe ik het boek tekort. De wittebonen-snijbietsoep is namelijk erg lekker. Het maakt me nieuwsgierig naar de andere recepten. En belangrijk: ik heb er weer een lekker recept met snijbiet bij! Want altijd maar die hartige taart met snijbiet is ook saai. En ik heb genoeg, want het groeit als een tierelier.

Snijbiet

Groentesoep met snijbiet

7 juli 2015
Marleen
5 min voorbereiding
30 min bereiding
4 personen

Recept voor groentesoep met snijbiet

Voedzame groentesoep met snijbiet, prei en wittebonen

Groentesoep met snijbiet

Dit heb je nodig

  • 2 el olijfolie
  • 2 preien
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblad
  • grof zeezout
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 liter
  • 2 blikken reuze wittebonen à 255 g
  • 10 snijbietbladeren
  • vers gemalen zwarte peper
  • paar takjes peterselie
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Snijd de prei in ringen en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime pan met dikke bodem de olijfolie. Bak de groente samen met laurier op halfhoog vuur in ongeveer 10 minuten zacht.
  2. Voeg zout, 2 bouillonblokjes, water en de bonen toe. Breng aan de kook en laat het dan ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  3. Verwijder het laurierblad en schep met een soeplepel ongeveer een halve liter uit de pan. Pureer de halve liter met de staafmixer en doe weer terug in de pan.
  4. Snijd het snijbietblad in grove stukken en verwijder eventueel de harde stelen. Voeg de snijbiet toe aan de soep en laat een minuut of 3 meekoken. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  5. Garneer met gehakte peterselie.
Tags: soep, snijbiet, prei, witte bonen, vegan
2

Categorie: soep Tags: snijbiet, soep, vegan, zomer

Vorig bericht: « Forel uit de oven, verpakt in vijgenblad
Volgend bericht: Zomerse tuinbonensalade met tomaatjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mirjam zegt

    7 juli 2015 om 12:28

    Wat een mooie plant he die snijbiet. Ik heb de rainbow variant en dat is een prachtig gezicht in de tuin. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  2. Gitta zegt

    8 juli 2015 om 11:07

    Modellensoep 😀 die houden we er in…. en jaaa Ditte Isager!

    Beantwoorden
  3. Kees de Boon | De Boon in de Tuin zegt

    15 juli 2015 om 14:39

    Snijbiet is voor mij de nieuwe spinazie. Wat een dankbare groente is het.

    Beantwoorden
  4. Amanda zegt

    30 juni 2018 om 08:18

    De soep was lekkerder dan ik had verwacht, zo vond ook mijn familie. Dit ga ik vaker maken, bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      30 juni 2018 om 16:11

      Hi Amanda, bedankt voor je berichtje! Goed om te lezen dat je het recept van pas kwam. Groetjes, Marleen

      Beantwoorden
  5. Yudeska zegt

    29 mei 2020 om 23:07

    ik heb de soep gemaakt met een restje andijvie, in plaats van de snijbiet. Ook een aanrader! Wat een simpel en heerlijk recept!

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      2 juni 2020 om 10:19

      Dat klinkt ook lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Advertentie

Copyright © 2021 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring