“Mam, wat eten we vandaag?” vraagt mijn zoon terwijl zijn broodtrommel op het aanrecht zet. In de gietijzeren pan pruttelt een groentesoep. “Modellensoep” antwoord ik want dat klinkt toch leuker dan groentesoep en het dekt ook beter de lading. Het is namelijk een voedzame soep waar je nog geen gram van zult aankomen. “Oh, hoezo” is zijn reactie. Ik begin te vertellen over mooie actrices en modellen die ook nog eens beeldschone kookboeken kunnen maken. Maar dat vindt ‘ie maar matig interessant.
Het recept voor de modellensoep komt uit (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Een kookboek waarin smakelijk eten voor een slank figuur wordt gepropagandeerd. Het boek staat al een tijdje in mijn kast omdat ik als een blok viel voor de beeldschone fotografie van Ditte Isager. Ik had er nog niet uitgekookt. De recepten met xanthaangom en haar eliminatiedieet waren een reden om alleen naar de plaatjes te kijken. Maar daarmee doe ik het boek tekort. De wittebonen-snijbietsoep is namelijk erg lekker. Het maakt me nieuwsgierig naar de andere recepten. En belangrijk: ik heb er weer een lekker recept met snijbiet bij! Want altijd maar die hartige taart met snijbiet is ook saai. En ik heb genoeg, want het groeit als een tierelier.
Wat een mooie plant he die snijbiet. Ik heb de rainbow variant en dat is een prachtig gezicht in de tuin. Bedankt voor het recept!
Modellensoep 😀 die houden we er in…. en jaaa Ditte Isager!
Snijbiet is voor mij de nieuwe spinazie. Wat een dankbare groente is het.
De soep was lekkerder dan ik had verwacht, zo vond ook mijn familie. Dit ga ik vaker maken, bedankt voor het recept.
Hi Amanda, bedankt voor je berichtje! Goed om te lezen dat je het recept van pas kwam. Groetjes, Marleen
ik heb de soep gemaakt met een restje andijvie, in plaats van de snijbiet. Ook een aanrader! Wat een simpel en heerlijk recept!
Dat klinkt ook lekker!