Zomerse tuinbonensalade met tomaatjes

Homeno categoryZomerse tuinbonensalade met tomaatjes

“De griezeligste tijd lijkt de tijd die nog komt” zong mijn zoon tijdens het laatste liedje van musical (hij had de rol van griezelkok, natuurlijk). Het is raar om de basisschooltijd achter ons te laten. Er is in die acht jaar zoveel gebeurd. Hij groeide van kleuter naar puber! En niet in zijn leven maar ook in mijn leven is veel veranderd. Een ander huis, een volkstuin, het verlies van familieleden, nieuw werk, een foodblog en zelfs een eigen kookboek! En nu gaan we weer een nieuwe fase in.
Maar eerst is het tijd voor vakantie! Daar ben ik erg aan toe. Voor de afscheidsavond met de leerkrachten, ouders en kinderen maakte ik deze tuinbonensalade. Een voedzame en zomerse maaltijdsalade.

Tuinbonensalade met tomaten en pecorino

Het is geïnspireerd op een recept van De smaak van Cécile. Voor het foodbloggerstuinfeest maakte zij vorig jaar een lekkere tuinbonensalade. Zo lekker dat ik onmiddellijk bedacht om het met de oogst van volgende jaar te willen maken. Met dubbel gedopte boontjes, dat is natuurlijk wel wat werk. Zeker als je net als Cécile zo’n grote schaal voor een tuinfeest maakt en het ook nog eens de warmste dag van 2014 blijkt te zijn! Maar als je er even voor gaat zitten, is het zo gedaan. De smaak is veel lekkerder, echt de moeite waard. Ik heb de tijd even bijgehouden en over deze 700 gram tuinbonen deed ik 30 minuten. Te doen!

Tuinbonen plukken

Gekookte tuinbonen


15 juli 2015


35 min voorbereiding

10 min bereiding

4 personen

Recept voor tuinbonensalade met tomaatjes

Zomerse tuinbonensalade met tomaatjes en pecorino.

Tuinbonensalade met tomaten

Dit heb je nodig

 • 700 g tuinbonen, enkel gedopt (dus uit de grote peul)
 • 1 stengel bleekselderij
 • 500 g kleine tomaten
 • 1/2 citroen
 • 50 ml olijfolie
 • munt
 • 40 g pecorino
 • versgemalen zwarte peper en zeezout

Zo maak je het

 1. Haal de tuinbonen uit de peulen en kook de tuinbonen in ongeveer 5 minuten gaar. Laat afkoelen en dop nogmaals. Het is even wat werk maar ze smaken echt lekkerder.
 2. Snijd de stengel bleekselderij in dunne plakjes en halveer de tomaten. Meng de tuinbonen, bleekselderij en tomaten in een schaal. Pers een halve citroen. Schenk het citroensap en olijfolie over de salade.
 3. Hak het munt fijn en voeg toe. Schaaf het stuk pecorino en strooi het schaafsel over de salade. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Tags: salade, tuinbonen, bleekselderij, tomaat, makkelijk

 

Tuinbonensalade met tomaten en pecorino

Ik wens jullie een fijne vakantie en tot snel!

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


3 reacties


 1. Ha Marleen, bijzonder moment in jullie levens! Ook leuk hoor, nieuwe avonturen! Het recept ziet er weer heerlijk uit!

 2. Hi Marleen, inderdaad wat werk die tuinbonen, maar ach… Als je zo’n lekker maal op tafel kan toveren is dat toch niet erg. Het recept klinkt echt heerlijk! En mooie foto’s trouwens ;-)
  Groetjes!
  Sarah

  1. Thanks voor het compliment. Nee, ik vind het werk ook niet erg om te doen. Zeker als ik de tijd heb!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.