Tabouleh met paprika en feta

HomeReceptenHoofdgerechtTabouleh met paprika en feta

De vloer ligt vol stapels boeken. Snel bekijk ik de omslag en stel mezelf de vraag: word ik blij van dit kookboek? In een fractie van een seconde beslis ik en pak het volgende boek. Ik konmari mijn kookboeken. Op een enkel boek na, gaan de tachtig kookboeken weer terug in de kast. Dat schiet niet op! Maar van kookboeken word ik gewoon heel blij! In de gang staat al een tas vol met oude jassen en broeken klaar om weg te brengen. Ik heb nog een paar dagen vakantie en die gebruik ik om wat op te ruimen. Ik ga verder met een doos herinneringen aan mijn ouders. Door mijn handen gaan foto’s van Griekse uitzichten waar zij van hebben genoten.

Tabouleh met paprika en feta

In mijn gedachten wandel ik met ze mee over de boulevard. In het notitieboekje lees ik wat ze gegeten hebben. Gegrilde aubergines voor mijn moeder en inktvis voor mijn vader. En mijn moeder noteerde de ingrediënten van de gerechten om die thuis na te maken. Ik vind zelfs foto’s van bordjes eten. Gefotografeerd in een tijd dat Instagram nog niet bestond. Ik bewaar een paar kiekjes.
Mijn eigen vakantie zit er bijna op. Lastige klussen zijn geklaard. Ik ga nog een paar dagen naar Parijs en dan op naar een nieuw seizoen!

Peterselie haken

Tabouleh met paprika en feta

Tijden de vakantie maak ik vooral makkelijk eten. Deze tabouleh is ideaal tijdens het klussen. En met geroosterde paprika uit een potje is het ook een lekker campingrecept! Je kunt er zoveel peterselie voor gebruiken als je wilt. Eigenlijk is het nooit teveel. Met de kaas en nootjes kun je variëren. Gril wat halloumi of gebruik eens pistache- of macadamianootjes voor de afwisseling.


26 juli 2015


40 min voorbereiding

10 min bereiding

3-4 personen

Recept voor tabouleh met paprika en feta

Smeuïge, kruidige courgettecake

Tabouleh met peterselie en paprika

Dit heb je nodig

 • 1 paprika
 • 3 el olijfolie en wat voor de ovenschaal
 • 150 g couscous
 • 50 g bladpeterselie
 • 2 sjalotjes
 • 1 citroen
 • 1 flinke teen knoflook
 • 50 g feta
 • handje amandelen

Zo maak je het

 1. Zet de grill van de oven op de hoogste stand.
 2. Snijd de paprika in vieren. Vul een ovenschaal met de paprika. Let op dat de paprika met het velletje naar boven ligt. Schenk wat olijfolie in de ovenschaal en zet de schaal onder de grill van de oven.
 3. Rooster de paprika in 30 à 40 minuten zacht. Zwarte plekken op de paprika zijn niet erg.
 4. Neem de schaal uit de oven. Dek de paprika af met aluminiumfolie en laat de paprika afkoelen. Verwijder het velletje van de paprika en snijd deze in reepjes.
 5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
 6. Was de peterselie en hak het fijn. Snipper de sjalotjes.
 7. Roer 3 eetlepels olijfolie en het sap van de citroen door de couscous. Voeg de paprika, peterselie, sjalot en een geperst teentje knoflook toe. Hussel alles door elkaar.
 8. Verkruimel de feta boven de couscous. Hak de amandelen fijn en garneer de salade ermee.

Tip: heb je weinig tijd dan kun je ook een geroosterde paprika uit een potje gebruiken.

Tags: salade, couscous, peterselie, arabisch

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

Één reactie


 1. Hinke

  Dit is onze favoriete salade geworden, zo lekker! Ik heb de sjalotjes voor rode ui vervangen en doe er nog extra granaatappel pitjes bij. Een smaakexplosie en toch lekker fris


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.