De vloer ligt vol stapels boeken. Snel bekijk ik de omslag en stel mezelf de vraag: word ik blij van dit kookboek? In een fractie van een seconde beslis ik en pak het volgende boek. Ik konmari mijn kookboeken. Op een enkel boek na, gaan de tachtig kookboeken weer terug in de kast. Dat schiet niet op! Maar van kookboeken word ik gewoon heel blij! In de gang staat al een tas vol met oude jassen en broeken klaar om weg te brengen. Ik heb nog een paar dagen vakantie en die gebruik ik om wat op te ruimen. Ik ga verder met een doos herinneringen aan mijn ouders. Door mijn handen gaan foto’s van Griekse uitzichten waar zij van hebben genoten.
In mijn gedachten wandel ik met ze mee over de boulevard. In het notitieboekje lees ik wat ze gegeten hebben. Gegrilde aubergines voor mijn moeder en inktvis voor mijn vader. En mijn moeder noteerde de ingrediënten van de gerechten om die thuis na te maken. Ik vind zelfs foto’s van bordjes eten. Gefotografeerd in een tijd dat Instagram nog niet bestond. Ik bewaar een paar kiekjes.
Mijn eigen vakantie zit er bijna op. Lastige klussen zijn geklaard. Ik ga nog een paar dagen naar Parijs en dan op naar een nieuw seizoen!
Tijden de vakantie maak ik vooral makkelijk eten. Deze tabouleh is ideaal tijdens het klussen. En met geroosterde paprika uit een potje is het ook een lekker campingrecept! Je kunt er zoveel peterselie voor gebruiken als je wilt. Eigenlijk is het nooit teveel. Met de kaas en nootjes kun je variëren. Gril wat halloumi of gebruik eens pistache- of macadamianootjes voor de afwisseling.
Geef een reactie