Net boterkoek maar dan met meer smaak”, merkt mijn zoon op. En hij heeft gelijk. Deze pruimentaart geeft hetzelfde boterzachte gevoel in je mond maar is wel veel lekkerder! Ik vind de amandelen en pruimen als smaakmakers onontbeerlijk. Boterkoek zal ik niet snel eten. Van de gedachte alleen al voel ik me kilo’s zwaarder worden. Deze taart is natuurlijk alles behalve calorie-arm dus deel deze pruimentaart met visite of geef het ook aan je puber. Ik weet niet hoe hij het doet, maar hij kan een jaloersmakende hoeveel taart op en past dan nog steeds in zijn skinny jeans. Grrr.
Foto: Olav Verhoef
In de pruimenboom hangen dit jaar een stuk minder pruimen. Bij jullie ook? Ik vermoed dat het droge voorjaar de boosdoener is.
Met dit recept kun je goed variëren. Wat denk je van appel, nectarine of abrikozen. En helemaal lekker: met vijgen!
Ook lekker: pruimenclafoutis met amandelen
1
Hmm, het water loopt me in de mond! Pruimen zijn zo lekker. En boterkoek ook, dus als het daar naar smaakt – yum! Ik ga dit recept opslaan.
Dit klinkt heerlijk! Uitgeprint om komend weekend te gaan bakken! Ik verheug me er nu al op 🙂
Mmmm, dit klinkt eigenlijk wel heel lekker en ziet er nog beter uit!
Wat heb je toch altijd heerlijke bakrecepten, Marleen. Deze staat nu in de oven. Ik had een zakje amandelmeel gekocht maar ik wist niet wat ik daarmee zou gaan maken . Toen zag ik jouw recept?
Ook al een paar keer de ricotta- pruimentaart gemaakt uit je kookboek, echt een heel leuk recept!!
Al een paar keer gemaakt zowel met pruimen, appels en peren.
Hij is zo simpel maar zoooooo lekker.
Al een paar keer gemaakt zowel met pruimen, appels en peren.
Hij is zo simpel maar zoooooo lekker.