Er zijn dingen die ik zelf nooit maak. Verse pasta bijvoorbeeld of sushi. Ik begin er niet aan want ik vind het gedoe én je kunt het met het grootste gemak gewoon in je winkelmandje slingeren. Tot ik op een zondagmiddag in Verona tijdens een zullen-we-eens-een-dagje-samen-koken werd uitgedaagd door Antoinette en Miss Foodie. Met alleen kruiden plukken voor de vulling van de ravioli kwam ik niet weg. Ook ik moest zo’n heuse bal deeg laten veranderen in een half transparante lang vel. Over mijn grenzen heen. En na wat oefenen en de tips van Antoinette lag er uiteindelijk een perfecte lap verse pasta op de tafel, al zeg ik het zelf.
Vol zelfvertrouwen ging ik thuis met de opgedane kennis aan de slag. Voor de beste pasta tips moet je natuurlijk even een kijkje nemen bij Antoinette. Ik vertel je hier hoe ik het heb gedaan, met tips voor beginners! Voor de vulling raapte ik wat hazelnoten in het dorp. Niet ieder boom heeft hazelnoten waar voldoende noot in zit. Sommige nootjes hebben alleen een dik houtige omhulsel. Je zou bijna denken dat ze wel twee jaar aan de boom hebben gehangen. Ik kraak ze met een notenkraker maar je kunt ze ook tussen een theedoek buiten op straat leggen en met een hamer of baksteen kapot slaan. voor de vulling heb je maar een eetlepel nodig. Dus daar ben je zo mee klaar.
Geef een reactie