De oude schuur is echt he-le-maal perfect. Van zwart hout en met lichtgrijze deuren. Er staat een lange tafel, precies wat we zoeken. De tuin vind ik misschien nog mooier. De hoge beukenhagen verdelen de tuin in meerdere tuinkamers. Half oktober staat er nog veel in bloei. Aan het einde van de tuin is een brede sloot en als Marianne en ik gaan kijken of de locatie geschikt is voor een workshop, vechten twee zwanen. Hun vleugels zijn gigantisch.
Het interieur van de schuur is licht en het keukentje authentiek. In mijn gedachten is de tafel al helemaal gedekt en de woonkamer gevuld met fotografen en bloggers. Samen met Marianne heb ik een gaaf programma bedacht om een hele dag bezig te zijn met fotografie. Het leukste onderdeel vind ik het food stilleven. Hoe kun je de ingrediënten zo in beeld krijgen dat ze gaan schitteren en van het scherm afspatten. Hoe kun je het seizoen vangen in een foto en hoe fotografeer je in de winter de ingrediënten. Als je begint met mooie ingrediënten dan ben je al op de helft. Denk dan na over de compositie. En dan het belangrijkste: hoe wil je dat het licht valt. Kies je voor strijklicht of juist wat tegenlicht. Wat past eigenlijk het beste bij het ingrediënt? Een food stilleven maken is proces, reageren op wat je ziet en dan floep, daar is dé foto!Vind je het leuk om met ons samen food stillevens te maken? Kijk dan even op mijn pagina met het programma voor de masterclass styling & foodfotografie op 21 november. Marianne en ik zorgen voor de ingrediënten en mooie gerechten en jij kunt de hele dag fotograferen. De eerste aanmeldingen zijn binnen maar er zijn nog een paar plaatjes vrij. Ik zou het superleuk vinden om je dan te zien!
0
Wat een geweldige foto’s, werkelijk schitterend !
Wat een waanzinnig lekker sfeertje!