• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Eten uit de volkstuin

zaaien en oogsten in de moestuin

  • Home
  • Recepten
  • Moestuin tips
    • Downloadbare zaaikalender
    • Groenten voor in de schaduw
    • Kruiden voor in de schaduw
    • Zaaien
    • Zaden oogsten en bewaren
    • Zelf papieren zaaipotjes maken
  • Groente
    • Aardappels
    • Bieten
    • Boerenkool
    • Bonen
    • Courgette
    • Erwten en peulen
    • Knoflook
    • Koolrabi
    • Pastinaak
    • Pompoen
    • Rode- en witte kool
    • Sla
    • Snijbiet
    • Tomaten
    • Tuinbonen
    • Uien
  • Over mij

30 november 2015 2 Reacties

Platbrood met hummus van borlottibonen

Snel kijk ik of alle bestanden voor de vergadering ook in mijn iPad staan. Ik beantwoord nog even een mailtje. En voordat ik de deur uit ren, check even of mijn kind nu echt goed begrijpt wat onvoltooid deelwoorden zijn. Ik heb de hele dag gewerkt maar toch staan er op mijn to-do lijstje nog 101 dingen die ik ook nog even had willen doen.

Borlottihummus met platbrood

Ineens is de dag weer voorbij. Slow living, simplify life of het Nederlands eenvoudig leven zijn leuke begrippen hoor. Minder doen en meer pret! Maar op sommige dagen is dat niet vol te houden! Herkenbaar?! Dat ben je zoveel aan het regelen dat fast living eigenlijk veel beter de lading dekt? Toch probeer ik regelmatig alles langzaam te doen. Ik negeer gewoon voor één dag mijn to-do lijst. ’s Ochtends maak ik deeg voor een brood, daarna ga ik wat tuinieren en dan lekker uitgebreid lunchen. Een toekomstdroom om de rest van je leven zo in te vullen. Maar één dagje kan best, daarom geef ik snel je een leuk recept voor een traag dagje.

Platbrood

Bonen november De struiken met de laatste borlottibonen – begin november

30 november 2015
Marleen
1 uur voorbereiding
25 min bereiding
8 stuks

Recept voor platbrood met hummus van borlottibonen

Platbrood met yoghurt en een kruidige hummus van borlottibonen.

platbrood met hummus van borlottibonen

Dit heb je nodig


Voor het platbrood
  • zakje droge gist (7 g)
  • 1 tl suiker
  • 200 ml halfvolle yoghurt
  • 250 g bloem
  • flinke snuf zout
  • scheut olijfolie
Voor de hummus
  • 150 g borlottibonen
  • 3 el tahin
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • staafmixer

Zo maak je het

  1. Laat de borlottibonen een nachtje weken.
  2. Meng het gist met een eetlepel lauwwarm water en suiker tot een papje. Roer de yoghurt erdoor. Voeg bloem en zout toe en kneed het op een bebloemd aanrecht in 10 minuten tot een elastisch deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe. Ik gebruik zelf magere yoghurt want dat is altijd in huis en neem dan iets meer bloem.
  3. Bestrijk een kom met olijfolie en leg daar het deeg in. Dek de kom af met een theedoek en zet hem op een warm plek. Na ongeveer twee uur is het deeg in omvang verdubbeld.
  4. Maak ondertussen de borlottihummus.
  5. Kook de borlottibonen in een pan met ruim water in ongeveer 45 minuten gaar. Laat even afkoelen.
  6. Vul een kom of maatbeker met gare borlottibonen en tahin. Pers de citroen en voeg de helft van het sap toe. Pers boven de kom het teentje knoflook. Voeg alvast wat olijfolie toe en begin met pureren. Proef en voeg eventueel meer citroensap toe. Gebruik zoveel olijfolie zodat je de gewenste dikte hebt. Ik vind een dikke, pasta-achtige hummus lekker.
  7. Verdeel het deeg in 8 stukken. Rol de stukken deeg met een deegroller dun uit. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het platbrood stuk voor stuk in ongeveer 5 minuten gaar.
Tags: hapje, platbrood, borlottibonen, hummus, arabisch

 

Borlottihummus met platbrood

1

Categorie: hapje Tags: borlottibonen, brood, herfst, hummus

Vorig bericht: « Workshop styling & foodfotografie
Volgend bericht: Zelf een kerstkrans maken met groen uit de volkstuin »

Lees Interacties

Reacties

  1. Patrick zegt

    14 december 2015 om 10:25

    Dit ziet er heel erg lekker uit! Heeft het meer een zoete smaak of een wat sterkere smaak?

    Beantwoorden
    • Marleen van Es zegt

      14 december 2015 om 11:56

      De hummus wat kruidiger. Dus eerder wat sterker dan zoeter. Het is moeilijk uit te leggen, maar als je de smaak van borlottibonen (de verse of gedroogde bonen) kent, dan proef je dat goed terug.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Footer

stay connected

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Eten uit de volkstuin

Omslag Eten uit de volkstuin

OOGST

Omslag Oogst

Copyright © 2023 · Design by Marleen van Es · Het gebruik van foto's en teksten zonder mijn toestemming is niet toegestaan · privacyverklaring