Hebben jullie al plannen gemaakt voor het nieuwe tuinseizoen? Ik heb weer een aantal leuke soorten op mijn verlanglijstje gezet. Tomatillos, naaktzadige pompoen (tip van Kees!) en een appelboom met roodroze vruchtvlees. En nog op schema met de goede voornemens? Vandaag is het weer Blue Monday en dat betekent dat de meeste goede voornemens alweer gesneuveld zijn. Vorig jaar had ik me voorgenomen beter het onkruid onder de duim te houden. Niet gelukt natuurlijk! Dit jaar kwam ik niet verder dan de auto weer eens naar de carwash brengen. Serieus. Tot zover mijn goede voornemens voor 2016! Haha. Om de pijn van vandaag een beetje te verzachten, heb ik het recept voor shakshuka voor je! Echt comfortfood. Snel en makkelijk. Het glibbert naar binnen 茅n een smaakexplosie… Wow!
Het recept voor shakshuka zag ik voor het eerst in Plenty van Ottolenghi. Sindsdien is het een behoorlijk populair recept geworden. En terecht! Het komt oorspronkelijk uit Tunesi毛. Ik vermoed dat het recept door het boek The New Book of Middle Eastern Food van Claudia Roden naar Europa kwam. Met het recept kun je alle kanten op. De basis is een kruidige en pittige tomatensaus met eieren die door een kwartiertje mee te pruttelen in de saus gaar zijn geworden. Je kunt er worstjes aan toevoegen maar ook reepjes paprika en specerijen zoals komijn. Ik voeg er gedroogde tomaten en borlottibonen aan toe zodat het voor mij een complete vegetarische maaltijd is. Voor de mannen in huis bakte ik stukjes chorizo mee. Als je kleine pannetjes of ovenschaaltjes hebt, dan kun je makkelijk twee versies van dit gerecht maken.
Lekkerrrr, goed idee voor deze week ergens met de laatste pot voorgekookte kikkererwten uit de keukenkast. Kan ik daarna weer gedroogde kopen (en ook die leuke borlotti’s), toch vaak lekkerder zelf gekookte bonen.
Neem aan dat je de gare bonen toevoegt aan de basissaus voordat de eieren er in gaan? 馃檪 (staan er niet meer bij nadat ze gekookt zijn).
Hoi Marjolein, inderdaad gaan de bonen tegelijk met de tomaten in de koekenpan. Ga het meteen aanpassen. Thanks!
Ik ben helemaal verliefd op de foto’s met de paprikablikjes! Echt supermooi. En naaktzadige pompoen klinkt zo spannend dat ik gelijk even ga googelen of wij daar in de tuin ook iets mee kunnen.
Dank je wel Martine! Ja, leuke tip van Kees h猫. Ik ga volgende maand weer naar Vreeken en neem daar een zakje mee.
Ohh wat zijn die borlottibonen toch mooi om te zien! Krijg er de kriebels van om ze dit jaar weer in de tuin te zaaien. Lekker recept met de feta, ook lekker met wat zoete aardappel en verse koriander (daar kijk ik trouwens ook weer naar uit!!)
Prachtige plaatjes! En shakshuka is altijd zo heerlijk! Enne, die appels koop ik graag van je, want ik zoek ze al het hele najaar en kon ze nergens vinden! Veel Amerikaanse bloggers werken er ook mee namelijk.
Liefs!
Leuke zin: ‘Het glibbert naar binnen’. Ik begrijp meteen wat je bedoelt 馃槈
Leuke zin: ‘Het glibbert naar binnen’. Ik begrijp meteen wat je bedoelt 馃槈
Wat een bijzonder recept voor shakshuka. Ik maak het eigenlijk altijd met een berg paprika en uien. Ben wel benieuwd naar deze versie met bonen, chorizo en feta. Tijd om een keer te vari毛ren denk ik zomaar!
Hey Lisa, za’atar can be found at any middle eaestrn food store. I’m sure there is one on University at San Pablo Avenue. You can also try El Cerrito Natural. As for the apostrophe, that was the way it was spelled on the package. Much love!
Voor hoeveel personen is dit recept?