Wat een gek weer de laatste dagen! ’s Ochtends ligt er sneeuw, sta ik de autoruit te krabben en ’s middags brandt de zon in mijn gezicht en lijkt het wel lente! Eigenlijk net als deze wortelsalade met lente-achtige radijs en winterse sinaasappel die naar de zomer smaakt. Ik maakte deze salade voor de workshop foodfotografie die ik afgelopen zaterdag gaf. Met wortels van de groothandel hoor, want mijn tuin is nu echt helemaal leeg en bruin. En wat voelt dat raar om met zoveel groenten langs mijn tuin te rijden! Tegen mijn natuur!
De wortelsalade is gebaseerd op een recept uit Salmagundi van Sally Butcher. Inspirerende salades uit het Midden-Oosten en verder. Weer een saladeboek op mijn boekenplank! Want saladeboeken kun je niet teveel hebben. Wat is er nou leuker dan te bladeren en te bedenken welke van de tien wortelsalades je wilt gaan eten. Less is a bore! Echt hoor.
Bossen peentjes, van geel naar oranje, tijdens de workshop gedrapeerd in een schaal als een foodstilleven of in beeld vastgehouden. In linten gesneden wortel, sierlijk op een bordje gelegd met schijfjes radijs, accenten van pistachenootjes en druppeltjes dressing. De deelnemers van de workshop maakten er natuurlijk hun eigen creaties van. Met de verschillende gekleurde wortels maakten ze prachtige kleurpaletten. We hadden een superleuke dag!
De workshopruimte in Utrecht
Geef een reactie