Foodtrip door New York

Homegroene hotspotFoodtrip door New York

Wat vliegt de tijd toch! De afgelopen weken was ik druk met de workshops foodfotografie en tussendoor was ik ook nog een weekje in New York. Ik maakte daar leuke foto’s en ontdekte fijne eetadresjes. Wat een gave stad. Ik bedoel, echt de meest toffe stad op aarde! Ik ben weer opgeladen en vol inspiratie en nieuwe ideeën thuis gekomen. Dat kan ook niet anders! Iedere dag uit eten, kunst en architectuur bekijken en ook nog wat shoppen.

New York Buvette

Ik was er eind februari en om uitgebreid parken en tuinen te bekijken was het helaas nog te koud. Veel urban farms en community gardens zijn namelijk in februari gesloten. Maar dat maakt de stad niet minder gaaf. Ik maakte een foodtrip langs markten en lekkere eetadresjes in Greenwich village en Chelsea. Ik laat jullie even meegenieten!

City Bakery

De dag starten bij City Bakery is het einde! Al het lekkers op de toonbank ziet er onweerstaanbaar uit. Ik kan je de Baker’s muffin met de lekkere krokante bovenkant en de vulling van appel en rozijnen aanraden. Het is een combinatie van muffin, broodpudding en monkey bread. Zalig! De volgende keer boek in een hotel in die straat. Dat staat vast!

City Bakery

Union Square Greenmarket

Daarna kun je shoppen op de Union Square Greenmarket. Er staan kramen met boerenproducten. Van honing, kaas tot groente en worsten. Aan het plein zit een vestiging van Whole Foods Market, een soort Ekoplaza, met een waanzinnig tof groente assortiment. Van paardebloemblad tot verse mierikswortel! Echt, alles kun je daar krijgen. Ik kocht er leuke zaden voor de tuin.

New York Union square market

New York Union square market, Wholefoods

Strand

Vlakbij Union Square zit Strand, een gigantische boekenwinkel met een grote kookboekenafdeling. Een kruising tussen Scheltema en de oude Sleghte. Echt een aanrader, als je net als ik, graag de nieuwste Engelstalige kookboeken koopt.

New York Strandbooks

New York Greenwichvillage
Greenwich village

Buvette

Via Washington Square wandelde ik richting Greenwich village om te lunchen bij Buvette. Een gastrothèque waar de Franse en Italiaanse keuken samen komen. Ik ken Buvette van het gelijknamige kookboek en het stond hoog op mijn lijstje om er een keer te eten. Het interieur is gezellig en warm. Aan de muur hangen leuke illustraties met veel gevoel voor typografie. Ik bestelde een salade niçoise en een goed glas wijn. Heerlijk! En de croque monsieur is ook een aanrader.

New York Buvette

New York, Marleen in Buvette
Happy! En de prijs van dat glas wijn blijft geheim!

New York Gansevoortmarket
Gansevoort market

New York Highline
Start van de High Line met op de achtergrond het Whitney Museum

High line

Via de Gansevoort market, met weer alleen maar lekker eten en drinken, kun je richting de High Line wandelen. Een oude metrolijn dat is ingericht als park en met mooie uitzichten over New York. Een van de ontwerpers is Piet Oudolf. Ook in de winter is zijn stijl goed herkenbaar door de grote graspartijen. Aan het begin van de High Line staat het Whitney Museum en in de buurt kun je ook naar de Gagosian Gallery of die van Mary Boone. Halverwege kun je even de High Line verlaten voor een bezoekje aan de Chelsea market. Wederom vooral food maar je kunt ook gave bakvormpjes en coole pannen bij Bowery Kitchen supplies kopen en boeken snuffelen bij Posman Books.

New York Highline

New York Chelseamarket

New York Highline

New York Highline

Via de High Line kun je verder wandelen tot aan Penn station. Als je van fotograferen en filmen houdt, breng dan een bezoekje aan B & H om alle toffe gear bewonderen of om zo’n mooie cameratas van Ona te scoren.

Digg Inn

Als laatste heb ik nog een tip! In New York kun je lekker en gezond eten bij één van de vestigingen van Dig Inn. De focus van het eten ligt op groente! En veel is vegetarisch. Ik at er farro met geroosterde spruitjes, snijbiet en zoete aardappel. Je kunt het eten afhalen maar ook aan een barretje gaan zitten. En niet onbelangrijk: het is betaalbaar.

 

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


Één reactie


  1. Oh New York, de stad waar ik een stukje van mijn hart heb verloren ;-) ! We waren er bijna 3 jaar geleden. Ik vond het een zalige stad en zou er zo terug naar toe gaan. Je foto’s brengen me toch weer even een klein beetje terug.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.