Aardappels in een zak kweken

HomeTuinierenAardappels in een zak kweken

Dit jaar maak ik een bloemenveldje in mijn volkstuin. Een zomer lang zinnia’s, riddersporen en dahlia’s plukken, dat lijkt me leuk! Dus moest één groentevak eraan geloven. Het vak met aardappeltjes wel te verstaan. Ik heb nu twee Pietenzakken van zolder gehaald, er klei en zelfgemaakte compost in gedaan en daar vervolgens de aardappeltjes in geplant. Gewoon aardappeltjes uit de supermarkt, die ik was vergeten. Normaal leg ik de aardappelen in de koelkast maar om de een of andere reden waren ze in de voorraadkast beland. Met van die leuke uitlopers als resultaat. Tja. Planten dan maar! Elk nadeel heb zijn voordeel.

Aardappels in een zak

De aardappeltjes in een zak is een experiment. Ik heb het twee jaar geleden gezien in Prinzessinnengarten in Berlijn. In een stad met vervuilde grond of op een plek met een tijdelijk karakter is dat handig.
En ik heb youtube-filmpjes bekeken. Het lijkt me een ideale oplossing om dit jaar toch aardappels te kweken. En ook op een terras of een balkon lijkt het me heel handig. Om te oogsten hoef je de aardappels niet op te graven, dat scheelt een hoop gekliefde aardappels! Het aanaarden in zo’n zak gaat ook veel makkelijker! Althans dat denk ik, want ervaring heb ik nog niet.

Aardappels in een zak

Aardappels in een zak

Wat ik heb gedaan

Je rolt de zak helemaal op, zie foto. Stort een laag tuinaarde waarop je een stuk of vijf aardappels legt. Dek het vervolgens af met compost en tuinaarde. Zodra het loof 10 cm is, kun je weer wat aarde toevoegen. De jute zak sla je dan weer terug zodat hij hoger wordt.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


3 reacties


  1. Hi there.
    We’ve tried growing potatoes like this before without success.
    I have, however since heard that it is better to plant just one or two potatoes per zak. You get a far bigger oogst as there is less compition.
    This is what we’re going to try this year.

    1. It’s just experiment. I keep your experience in mind! Thanks!

  2. Leuk! Nou ben benieuwd hoor of het gaat lukken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.