En dan is het ineens juni. Watskeburt? Ik weet dat ik het druk heb. Mijn agenda staat vol afspraken; workshops geven, werken aan een nieuw project, afspraken rondom kind, huishouden regelen etc. Maar dan nog! De maand mei is voorbij gegaan zonder dat ik me daarvan bewust was. De tuin is in de tussentijd in een razend tempo veranderd in een jungle. Echt, je weet niet wat je ziet! Gisterenochtend liep ik besluiteloos door het huis, zal ik naar de tuin gaan om of toch thuis maar een hoop werk verzetten. Ik koos voor de tuin. Ieder uurtje tuinieren is nu meegnomen.
De gedachte aan de tuin levert inmiddels redelijk wat stress op. Iedere keer als ik de tuin verlaat en mijn hekje sluit, denk ik: netjes! Maar de keer erop denk ik steevast: wat is hier gebeurd?! Het zag er de vorige keer zo lieflijk uit! Als een dolle ga ik door de tuin, tenminste, als het weer een beetje mee zit. Ik jaag de elektrische schaar over de heggen en verwijder het onkruid tussen de tuinbonen. Ik hark een stukje grond om de sperziebonen uit te planten. Ik geef mijn nieuwe bloemenperkje water. Ik maai het gras en knip de randjes. Tevergeefs, want de volgende keer stap ik natuurlijk weer verbijsterd mijn tuin in.
En zo gaat het ieder jaar in juni en je zou denken dat het went. Maar nee, ik laat me elk jaar opjagen door een stelletje planten.
Nu ik er over nadenk, is het de hoogste tijd om mijn laptop dicht te klappen. Om mijn jurkje aan te trekken en rustig op mijn slippers naar de tuin te fietsen. Ik zal mijn hekje openen en proberen niet te kijken. Ik zal de ligstoel pakken en in het te hoge gras zetten. Ik zal mijn zonnebril op mijn neus zetten en ik zal wat bloemen plukken voor thuis.
Tijd om mijn beeld van de perfecte tuin te herzien!
Maar op luie tuindagen moet er ook gegeten worden. Ik houd het makkelijk zodat jij ook optimaal kunt genieten van een broodnodige lummelmoment! Het is een salade met doperwten, rucola, venkel en geroosterde stukken brood. Ik had het gemaakt tijdens één van de workshops die ik afgelopen maand gaf. Het recept van deze Spring panzanella is van Naturally Ella.
Geef een reactie