Haal de tuin in huis en maak zelf je kerstkrans!

Homeno categoryHaal de tuin in huis en maak zelf je kerstkrans!

Het water afsluiten is één van mijn vaste volkstuinrituelen. Eind november, als er vorst is voorspeld, laten we de waterleiding leeglopen en we sluiten de hoofdkraan. Een gesprongen waterleiding wil ik niet nog een keertje meemaken! Ik leeg ook de regentonnen omdat de kraantjes door het ijs kapot kunnen gaan. Ik heb alvast wat mooie takken voor thuis geknipt. Komende maand zal ik niet vaak naar de tuin gaan. Het is er koud en nat. Thuis breken er drukke tijden aan en niet alleen door de feestdagen. Ik leg deze maand de laatste hand aan de teksten en foto’s van mijn tweede kookboek! Super spannend weer. Ik zal jullie er binnenkort meer over vertellen.

Zelf een kerstkrans maken

Met de drukke feestdagen voor de boeg, is een goede voorbereiding natuurlijk het halve werk! Met de lauriertakken uit de tuin heb ik een leuke krans gemaakt. Bij Dille & Kamille kun je nu een metalen ring kopen en dat is heel praktisch. Vorig jaar had ik met druiventakken zelf een stoere vorm gemaakt, maar met zo’n metalen ring kun je een hele elegante krans maken! Kijk maar mee en ga zelf aan de slag!

Zelf een kerstkrans maken
Zelf een kerstkrans maken

Dit heb je nodig

Zo maak je de kerstkrans

Wikkel de takken eucalyptus om de metalen ring en maak het vast met ijzerdraad. Steek er hier en daar takjes laurier tussen en maak vast met touw. De bloemen van de klimop kun je er zo los insteken. Hang er twee of drie leuke, basic kerstversiering aan. Knip takken die te veel storen weg.

Zelf een kerstkrans maken

Variatietip

Kijk wat er in jouw tuin groeit. Misschien heb je geen laurier maar wel hulst of taxus. En een aantal takjes van een olijfboompje zal ook een prachtig resultaat geven. In plaats van de bloemen van klimop, kun je ook takken met bessen gebruiken.

Zelf een kerstkrans maken
Zelf een kerstkrans maken

Op dit moment kun je prachtige versiering bij Dille & Kamille kopen. Ik ben helemaal weg van de glazen ballen! Je kunt daar zelf blaadjes en takjes in leggen. Ik heb ze nog even veilig opgeborgen, want bij het optuigen van de boom kreeg ik meteen hulp van mijn katten Marie en Louise (4 maanden). Het vogeltje dat daar nog op de foto staat is dus weg hè. Uit de boom geslagen. Verdwenen.

Zelf een kerstkrans maken
Zelf een kerstkrans maken
Zelf een kerstkrans maken

Tip

Behalve takken en blaadjes uit de tuin, kun er ook aan denken om in de glazen ballen plantjes in te laten groeien. De ballen zijn namelijk best groot. Een how-to over planten in een fles(je) kun je lezen op Groenlab.


* Dit bericht is in samenwerking met Dille & Kamille tot stand gekomen. Mooie kerstversiering is te koop in de Dille & Kamille webshop.

9 reacties


 1. Ik word hier wel heel blij van. Ziet er heel mooi uit.

  1. Wat leuk om tezen, Anna Maria! Geniet van de voorbereidingen en een fijne dag! Groetjes, Marleen

  2. Vet

 2. Wow wat mooi allemaal!

  1. Thanks Iris!

 3. Wauw, wat maak je prachtige foto’s voor je blog. En leuke ideeën, ook al is het al even geen kerst meer. :)

 4. Ik dacht eerst dat ik te laat was voor je artikel, maar als je de kerststerren e.d. even weg denkt is het prachtige decoratie! Ik ga even knutselen het weekend :). Maarten

  1. Ja, dat klopt! Je kunt straks hele mooie lentekransen maken. Eigenlijk kun je in ieder seizoen iets passends maken!

 5. Frank

  Geweldige foto’s! Complimenten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.