Ik ben al een paar keer begonnen met schrijven, maar het is als je het zien van een goede vriendin van vroeger. Even weet je niet wat je kunt vertellen en waar je moet beginnen. In de tussentijd zoveel is gebeurd. Door veel werk maar ook door dingen thuis ben ik een hier een tijdje afwezig geweest. De dingen thuis gaan niet alleen over mezelf en dus dat sla ik liever over. Over mijn werk kan ik veel makkelijker praten! De afgelopen maanden heb ik namelijk wéér een kookboek geschreven. Met pannen op het vuur, ovenschalen in de oven, rondslingerende statieven en overal vuile props (vooral dat laatste en vooral dat overal) heb ik wekenlang gekookt en gefotografeerd, geproefd en geschreven. Mijn taak zit er nu op en al het materiaal wordt door de vormgever tot een heus boek omgetoverd. Dat vind ik weer heel spannend.
Dus de hoogste tijd om de draad weer op te pakken! Februari is sowieso een goede tijd om weer te beginnen. Echt veel leuker dan januari! Want in februari kun je weer zaaien en, als het weer een beetje mee zit, ook weer tuinieren! Ik heb de eerste zaden weer binnen en al potgrond gekocht om paprika’s en tuinbonen voor te zaaien.
En om een weer te beginnen, heb ik een weekmenu bedacht. Ja, eten moet je toch dus waarom zou ik dat niet even snel voor jullie fotograferen en noteren. Lekker pragmatisch! Dus vandaag een lekker hoofdgerecht voor een doordeweekse dag. Het hele weekmenu volgt nog hoor! Het is een gerecht met veel groente en misschien heb je nog een pompoen bewaard of prei in de tuin staan. Je kunt de groenten en paprikasaus in het weekend of op een dag dat je meer tijd hebt alvast maken. De saus en geroosterde groenten zijn een aantal dagen in de koelkast houdbaar. Op de dag zelf schuif je het, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven en voeg je voor het serveren de citroen en peterselie toe. De nootachtige boekweit combineert goed met de groenten, die door het roosteren een beetje zoet zijn geworden. De paprikasaus maakt de salade lekker smeuïg.
Mmm, dat ziet er heerlijk uit! En nog beter, ik heb alles in huis 🙂
Dat is helemaal makkelijk. Hop, alles de oven in en de paprikasaus maken. Handig hè, met paprika’s gewoon uit zo’n pot! ?
Succes ! ! Door jou ben ik geïnspireerd geworden om ook een moestuin te beginnen. Veel werk, maar lots of fun
Hoi Oda, wat tof om te lezen en tuinieren is natuurlijk veel werk maar zo fijn om te doen. Veel plezier met de moestuin en bedankt voor je berichtje! 🙂 Groetjes, Marleen
Hi, ik heb je gemist wat fijn om weer wat van je te horen. Het eerste boek heb ik dus ben zeer benieuwd naar het vervolg. Sinds kort in het bezit van een volkstuin dus inspiratie genoeg. Bovenstaand receptie is wauw! Vanaf deze stoel sterkte en bedankt.
Heerlijk van genoten, top recept!
Thanks!