Mijn nieuwe kookboek Oogst

HomeMijn nieuwe kookboek Oogst

Jaaaah, ik kan jullie eindelijk meer vertellen over het kookboek waar ik een jaar lang mijn hart en ziel in heb gelegd. Oogst heet het. Ik ben nu al apetrots op het resultaat! Met mijn foto’s en recepten heeft ontwerpstudio bij Barbara namelijk een supermooi kookboek gemaakt. Het is heel stijlvol en strak vormgegeven. Sober en een tikje Scandinavisch. Maar ook een beetje eigenwijs of hedendaags, ja, hoe moet ik het noemen… Met in ieder geval veel ruimte voor mijn foto’s! Echt waar ik van houd! Kijk snel naar de rest van dit bericht voor de cover!

Foto's uit OogstFoto’s uit het boek

Het vervolg van Eten uit de volkstuin?

Toen ik de tekst van mijn eerste kookboek Eten uit de volkstuin af had, wilde ik heel graag een vervolg maken. Er waren nog zo veel groenten om te beschrijven en nog meer recepten te bedenken én te proeven. Ik zaaide en plantte weer allerlei groenten uit. Van chocolademunt tot Egyptische ui. Ik vond het jammer dat ik mijn nieuwe vondsten niet meer aan het boek kon toevoegen. Maar een echt vervolg is Oogst niet geworden. Een boek over de groenten die in het eerste boek niet aan bod waren gekomen en zonder mijn lievelingsgroenten vond ik te beperkt. Het boek gaat over mijn favoriete bezigheid: oogsten en buiten eten. Alleen of met familie en vrienden. En met alle groenten die ik lekker vind!

Oogst is een lekker dik boek geworden dat vol staat met groentegerechten voor elk seizoen. Recepten om buiten te eten of buiten klaar te maken. Bak scones voor een picknick, pof tuinboontjes op de barbecue of serveer artisjokbloemen tijdens een tuindiner en tête-a-tête. Ook binnenshuis kun je met dit kookboek prima uit de voeten. Geniet van de buitenfoto’s terwijl een meringuetaart in de oven staat. Droom weg bij beelden van de eerste zonnestralen in de lente, een boeket van bloemen en een kampvuurtje.

Omslag Oogst
De cover van Oogst

Kookboek Oogst in het kort

 • Oogst verschijnt in de eerste week van mei.
 • Het boek heeft een indeling per seizoen. De seizoenen hebben een inhoudsopgave zodat je snel naar ontbijt, lunch, hapje en drankje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert kunt bladeren.
 • Er staan ruim 100 vegetarische recepten in!
 • Onwijs veel foto’s!
 • En je hebt geen tuin nodig want bijna alle groente en kruiden kun je in de winkel of op de markt kopen.

Nieuwsgierig geworden?

Je het boek in de boekhandel bekijken of via bol.com bestellen!


20 reacties


 1. Wauw wat gaaf, ik gebruik heel vaak je eerste boek
  Ik kijk er naar uit, Manon

  1. Wat supertof om te lezen!!! :-)
   Groetjes, Marleen

 2. Nicoline

  Supergaaf! Heel benieuwd naar de recepten bij die prachtige foto’s! Ik heb hem meteen op mijn verlanglijstje gezet :)

  1. Wow, wat leuk om te lezen! Dank je wel Nicoline :-)

 3. Ziet er goed uit! Ik ben fan van de scandinavische stijl, dus ben zeer benieuwd.

  1. Thanks Christien!

 4. Geweldig leuk! proficiat met je nieuwe boek!

  1. Dank je wel Annemiek!

 5. Wow Marleen! Dat heb je toch maar weer mooi gefixed!! Klinkt goed allemaal en ik ben natuurlijk heel benieuwd naar de foto’s.

  1. Zo, ja, gefixed, haha! Tot snel Martine!

 6. Geweldig Marleen, proficiat! De teaserfoto’s beloven al heel veel goeds (is dat toeval, allemaal knallend rood? :) Zo enorm benieuwd naar het resultaat. Knap dat je dit weer voor elkaar hebt gekregen!

  1. Hoi Lies, dank je wel! De foto’s heb ik natuurlijk uitgekozen om het rode elementje! Haha! Ik ben zelf ook heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Dat is zo spannend.

 7. Wat een prachtige foto’s, heb je boek besteld! Ben benieuwd naar de inhoud

  1. Dank je wel Julia. Supertof om te lezen!

 8. Ben sinds kort vegetarisch gaan eten en was op zoek naar een goed kookboek. Ik ga het reserveren!

  1. Tof Naomi, dank je wel!

 9. Gefeliciteerd met je nieuwe boek!

  1. Dank je wel, Leonie!

 10. annette koek

  Je workshop was ook geweldig. Ik ben benieuwd naar je nieuwe boek !

  1. Dank je wel Annette! Superfijn om te lezen dat je de workshop fijn vond. Dat vinden we heel belangrijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.