“Maar even hoor, jullie eten dus twee keer van één knolselderij?” lees ik in de app Messenger. Aarzelend vraag ik of dat gek is. De pannen staan al op het vuur. Even denk ik dat het veel is. Ik vond het juist zo handig bedacht. Vandaag puree en morgen knolselderijsoep.
Vooruitdenken en plannen is iets waar ik best veel moeite voor moet doen. Ik mis het overzicht. Maar dat is het niet alleen. Ik wil gewoon elke dag opnieuw bedenken wat ik ga eten. Ik kijk in de koelkast of in de tuin en dan doe ik de boodschappen. Elke dag weer. Maar als je een dag druk bent geweest, is het ook wel fijn als er een lekker soepje in de koelkast wacht om opgewarmd te worden.
Even later lees ik gelach in Messenger. Het blijkt juist weinig te zijn. Nu moet je weten dat ik ’s avonds weinig opschep. Ik ben geen grote eter. Nooit geweest ook. Vroeger at ik met ouders en zus één pizza, ieder een kwart. Echt. Als ik dat nu wel eens vertel, moet iedereen lachen. Maar we hadden daar genoeg aan!
Dus één knolselderij voor twee maaltijden. Met zijn drietjes is dat prima te doen. Je hoeft maar één keer te koken! Voor deze soep gebruik je een halve knolselderij en aardappels. Van de andere helft maakte ik een knolselderijpuree. Omdat je voor beide gerechten nagenoeg dezelfde ingrediënten gebruikt, kost het weinig moeite. De soep smaakt heerlijk. Vol, nootachtig en fris van smaak. Pittig maar niet scherp. En comfortfood zonder de bijbehorende calorieën!
Geef een reactie