Knolselderijsoep met mierikswortel

HomeReceptenHoofdgerechtKnolselderijsoep met mierikswortel

“Maar even hoor, jullie eten dus twee keer van één knolselderij?” lees ik in de app Messenger. Aarzelend vraag ik of dat gek is. De pannen staan al op het vuur. Even denk ik dat het veel is. Ik vond het juist zo handig bedacht. Vandaag puree en morgen knolselderijsoep.
Vooruitdenken en plannen is iets waar ik best veel moeite voor moet doen. Ik mis het overzicht. Maar dat is het niet alleen. Ik wil gewoon elke dag opnieuw bedenken wat ik ga eten. Ik kijk in de koelkast of in de tuin en dan doe ik de boodschappen. Elke dag weer. Maar als je een dag druk bent geweest, is het ook wel fijn als er een lekker soepje in de koelkast wacht om opgewarmd te worden.

Even later lees ik gelach in Messenger. Het blijkt juist weinig te zijn. Nu moet je weten dat ik ’s avonds weinig opschep. Ik ben geen grote eter. Nooit geweest ook. Vroeger at ik met ouders en zus één pizza, ieder een kwart. Echt. Als ik dat nu wel eens vertel, moet iedereen lachen. Maar we hadden daar genoeg aan!

kistje aardappels

Knolselderij

Dus één knolselderij voor twee maaltijden. Met zijn drietjes is dat prima te doen. Je hoeft maar één keer te koken! Voor deze soep gebruik je een halve knolselderij en aardappels. Van de andere helft maakte ik een knolselderijpuree. Omdat je voor beide gerechten nagenoeg dezelfde ingrediënten gebruikt, kost het weinig moeite. De soep smaakt heerlijk. Vol, nootachtig en fris van smaak. Pittig maar niet scherp. En comfortfood zonder de bijbehorende calorieën!


29 maart 2017


10 min voorbereiding

25 min bereiding

4 personen

Recept voor knolselderijsoep met mierikswortel en salie

Deze knolselderijsoep met mierikswortel is vol en nootachtig van smaak. Pittig maar niet te scherp.

Knolselderijsoep

Dit heb je nodig

 • halve knolselderij, ongeveer 500 gram
 • 250 gram aardappels
 • 500 ml kruidenbouillon
 • stukje verse mierikswortel of 3 tl uit een potje
 • 200 ml volle melk
 • 3 el olijfolie
 • verse salie
 • zout en versgemalen zwarte peper
 • handje pecannoten

Zo maak je het

 1. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd het stuk in blokjes. Schil de aardappels en snijd ook in blokjes.
 2. Vul een ruime pan met de knolselderdij, aardappel en kruidenbouillon en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
 3. Rasp het stukje mierikwortel en doe samen met de melk bij de soep. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg wat extra water toe als je de soep te dik vindt.
 4. Schenk de olijfolie in een kleine steelpan en verwarm de olie. Frituur de blaadjes salie.
 5. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep de soep in kommen en garneer met de salie en stukjes pecannoten.

Lekker met knapperig brood en kruidenboter.

Tags: soep, knolselderij, salie, makkelijk

 

Knolselderijsoep

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

2 reacties


 1. Ja dat herken ik helemaal, dat je het iedere dag wil bedenken en niet een week van tevoren. Ik ga dus ook bijna dagelijks naar de winkel. Niet efficient, maar voor mij werkt het zo het best.

 2. Haha, herkenbaar, dat elke dag boodschappen doen. Af en toe bij de Turk of in de supermarkt denken ze volgens mij: is zij er nou alwéér :)

  Lijkt mij trouwens een heerlijke combinatie: knolselderij met mierikswortel! En prachtige foto’s weer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.