Cheesecake met vlierbloesem

HomeReceptenZoetCheesecake met vlierbloesem

Beste volgers en lieve blogvrienden, ik moet jullie iets bekennen! Eigenlijk ik vind het best beschamend om te vertellen… ik heb een vlier naast mijn tuin staan. Al jaren! En dat wist ik niet! En niet eens kleintje van 30 cm. Nee, een grote struik van wel twee meter met witte bloemen waar een heerlijk bedwelmende geur vanaf komt. Die typische geur die ik meestal eerder ruik dan dat ik de struik zie staan. En dat uitgerekend ik, die struik dus niet heb gezien. Al die jaren ben ik er gewoon langs gelopen. Een argeloze bezoeker die hier via google is gekomen, zal er niet van opkijken. Maar jullie trouwe volgers wel want dat deed ik namelijk ook! Hoe is het mogelijk!

Cheesecake met vlierbloesem

Vlier


Bootje op mijn route naar de volkstuin

Jullie begrijpen dat ik erg in mijn nopjes ben met mijn eigen vlier! En met mijn eigen vlier is natuurlijk het hek van de dam. Tijd om mijn favoriete recepten te maken!

 

Cheesecake met vlierbloesem


10 juni 2017


10 min voorbereiding

1 uur bereiding

8 punten

Recept voor cheesecake met vlierbloesem

Een heerlijke zomerse cheesecake met vlierbloesem en een glutenvrije taartbodem.

cheesecake met vlierbloesem

Dit heb je nodig

voor de taartbodem

 • 160 g amandelen
 • 80 g koude roomboter
 • 50 g rijstmeel
 • 2 el honing

voor de vulling

 • 2 eieren
 • 1/2 citroen
 • 250 g ricotta
 • 150 g roomkaas (bv. monchou luchtig)
 • 40 g rijstmeel
 • 125 ml vlierbloesemsiroop

voor de garnering

 • vlierbloesem en basilicumbloemetjes

Zo maak je het

 1. Hak de amandelen in een hakmolentje of keukenmachine fijn. Snijd de koude boter is stukjes. Meng in de keukenmachine de gehakte amandelen met de boter, rijstmeel en honing.
 2. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een taartvorm van 22 cm met een losse bodem in. Druk met je vingers het amandeldeeg in de de vorm. Als je je handen even nat maakt dan blijft het deeg niet aan je vingers plakken.
 3. Zet de taartbodem 20 minuten in het midden van de oven en bak de bodem goudbruin. Haal de bodem uit de oven, laat afkoelen maar laat de oven aanstaan.
 4. Maak de vulling. Splits de eieren en rasp de schil van de citroen. Vul een mengkom met de eidooiers, citroenrasp, ricotta, roomkaas, rijstmeel en vlierbloesemsiroop. Roer tot het een gladde massa.
 5. Vul de taartvorm met het kaasmengsel en strijk de bovenkant met een spatel glad. Bak de taart in ongeveer 40-45 minuten stevig. Laat de taart afkoelen voordat je de taartvorm los maakt.
 6. Garneer de taart met vlierbloesem en basilicumbloemetjes.

Tags: Taart, zoet, vlierbloesem
, Amerikaans

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,

6 reacties


 1. […] en zaaide. Het werd haar eigen idylle, haar moestuin. De fotografe en vormgever begon het blog etenuitdevolkstuin  om over haar avonturen te verhalen, in tekst, beeld en gerecht. Gereons Keuken Thuis bracht op […]

 2. Danielle

  Hallo Marleen,

  Ik heb de vlier taart gemaakt, maar hij ziet bij mij na het toevoegen van de dooiers en het bakken er geel uit, terwijl op jouw foto’s de taart wit is, Heb ik dan toch iets fout gedaan?

  Vriendelijke groet Danielle

  1. Hoi Danielle,
   De eidooiers moeten erin hoor, da heb je goed gedaan. Er is wel een verschil in eidooiers, sommige zijn veel geler dan de anderen.
   De taart kan ook wat geler zijn door de oven. Mijn oven heeft altijd meer tijd nodig. Die tijd pas ik wel aan in het recept anders zou de taart in andere ovens misschien te lang bakken. Het kan dus zijn dat jouw taart iets heter/langer heeft gebakken dan mijn taart. Dat langer bakken geeft namelijk ook een gelere kleur.
   Groetjes, Marleen

 3. Frouckje

  Oooow, dat ziet er ook wel super lekker uit!

  1. Dat was het ook!

 4. […] de siroop ook gebruiken voor je baksel zoals in cake of taart. Hier een heerlijk recept voor cheesecake met vlierbloesemsiroop. Ik heb zelf nog niet geëxperimenteerd met lekkere taarten bakken, want ik ondervind toch dat je […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.