Het begon ooit met een ritje naar Roncq. Op de carpoolplaats in Hoogerheide hadden we goed gekeken welke kofferbak de grootste inhoud had al voor onze Franse lekkernijen. Vier foodbloggers op zoek naar viooltjessiroop, druivenpitolie en artisjokken Violet de Provence. Dat het een traditie zou worden, hadden we toen niet kunnen bedenken. Sterker nog, we spreken nu zelfs twee keer per jaar af. Vlak voor kerst gaan we naar de Auchan en in het voorjaar bezoeken we een leuk stadje. Ook dan stoppen we op de terugweg natuurlijk even bij de grootste hypermarché van de regio.
Dit jaar gingen we naar Brugge! Stadje van geveltjes en chocolade! Ja, geweldig lekkere chocolade! Ik kocht een spannend doosje met de signature bonbons van Dominique Persoone. Een toffe tip van Emmelien. Op de weg naar huis vond ik in de supermarkt wilde asperges. Ik blancheerde ze thuis kort en combineerde het met wat roergebakken spinazie en een gepocheerd eitje.
Amsterdamse taferelen in Brugge!
Wilde asperges
De wilde asperge heet ook wel bosasperge of bosvogelmelk maar is in het wild moeilijk te vinden. Het is een meerjarige plant waarvan je de bloemstengel in knop kunt oogsten, ideaal voor de permacultuurtuin dus. Je vindt het bij Vreeken’s onder de naam Aspergette en ik noteer het snel op mijn verlanglijstje want het is nu de tijd om het te zaaien. Het smaakt naar asperge en het is heel snel klaar, je hoeft ze alleen even te blancheren!
Geef een reactie