Cold ramen met komkommer

HomeReceptenHoofdgerechtCold ramen met komkommer

Mijn telefoon geeft aan dat er nauwelijks tijd is verstreken. Het verbaast me (weer) dat Londen zo dichtbij is. Eigenlijk zou ik vaker moeten gaan. Ik heb een appartement geboekt in Hackney, net buiten het centrum en in het oostelijke deel van de stad. In de metro zie ik alle toeristen onderweg uitstappen. Ik ben in mijn nopjes als ik in een stoet echte Londenaren het perron afloop. Ik wil even net zo zijn. Ik houd ervan om de rand van een stad te ontdekken, een glimp van het dagelijks leven van de bewoners op te vangen.
Duidelijke plannen voor de komende dagen heb ik niet. Ik heb alleen wat toffe locaties opgeslagen in google maps en een boodschappenlijstje met wat boeken en servies gemaakt. Ik heb thuis wel gereserveerd bij Lyle’s, dat is het enige dat vastligt!

Londen, St. Pauls
Londen, Tate modern

londen, hawker house, gin-tonicGin-tonic bij Hawker house

verfspetters

Ik ontdek Hackney en Shoreditch te voet. Het doet Berlijns aan. Parkje met biergarten, veel street-art, een Banksy en kroegjes met vintage meubeltjes! In Shoreditch zijn veel kraampjes en overdekte markten met eten. We lunchen bij Lyle’s. Ik maak een notitie van de doperwten met een dressing van maggi-plant en smul van het zwarte bessenblad ijs! Als je naar Londen gaat, dan moet je daar echt gaan eten!

Banksy

De vakantie zit er voor mij weer op. Ik heb veel gedaan maar ook lekker geluierd. In de vakantie heb ik een lekker recept ontdekt. Het is eigenlijk een pastasalade maar dat net even anders. Heerlijk op warme dagen. Met groene thee noedels vind ik bijzonder lekker, maar met gewone somen kan ook. Groene thee noedels kun je kopen bij de toko.

Cold ramen

26 augustus 2017

5 min voorbereiding

10 min bereiding

2 personen

Cold ramen – hiyashi chuka

cold ramen

Koude noedelsalade met komkommer en kimchi. Heerlijk op warme dagen.

Dit heb je nodig

 • 2 eieren
 • 50 g kimchi (in koeling van de toko of zelfgemaakt)
 • 1 el sesamolie
 • 2 el (dragon)azijn
 • 1 el suiker
 • 150 g groene thee noedels (ook in de toko)
 • 1 kleine rode ui
 • 1/4 komkommer
 • 1/2 vel nori
 • 1 el sesamzaadjes

Zo maak je het

 1. Kook de eieren 5-6 minuten en laat afkoelen. Schep ongeveer 2 eetlepels kimchi uit de pot, bewaar het vocht en snijd de kimchi fijn.
 2. Maak de dressing in een grote kom. Doe het kimchi-vocht, sesamolie, azijn en suiker in de kom en meng goed. Voeg de kimchi toe.
 3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang de noedels op in een zeef. Spoel ze onder de kraan, doe ze in de kom en meng met de dressing.
 4. Snijd de ui fijn en komkommer in reepjes zo groot als lucifers (julienne). Knip het vel nori ook in reepjes en snijd de eieren in kwarten.
 5. Leg de komkommer-, nori en ei over de noedels. Bestrooi met ui en sesamzaadjes.

Tags: noedels, pasta, cold ramen, kimchi, komkommer, nori, Japans

Cold ramen

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.