Socca met gegrilde asperges en munt

HomeReceptenHoofdgerechtSocca met gegrilde asperges en munt

De zon brandt al op mijn huid. Als ik door mijn tuin loop, ziet het er rustig en overzichtelijk uit. De helleborus bloeit nog en de hazelaar heeft al kleine blaadjes. Mijn pruimenboom, een Reine Claude verde, staat dit jaar voor het eerst in bloei. Yeah!! Eindelijk!! Want daar heb ik wel 6-7 jaar op moeten wachten. Er is nu nog nauwelijks onkruid en daarom hoef ik nog niet te wieden. Verder hoef ik ook nog niet heggen te knippen of het gras te maaien. Lekker relaxed zo!

Pruimenbloesem
Bloeiende Mirabelle de Nancy

De plantenbedden wachten op het eerste zaaigoed. In huis reiken de aubergineplantjes naar het licht. De bloemkool en broccoli moeten snel verspeend worden en het paprikazaad is net ontkiemd. Op het terras staan de tuinbonen klaar om in de volkstuin te worden geplant. Ook de erwten en peulen ontkiemen. Op mijn zaaikalender zie ik dat ik al courgette, pompoen en tomaten kan zaaien. Oooh, ik ben vergeten de witte kool te zaaien!

Groene asperges

Groene asperges

Ik doe dit jaar opnieuw een poging om groene asperges te kweken. Met zaaien had ik eerder geen succes. De plantjes kwamen wel goed op, maar de winter hebben ze niet overleefd. Daarom probeer ik het deze keer met aspergestekken. Ik heb de stekken net binnen en ga ze morgen planten want daar is het nu de tijd voor. Dat geldt trouwens ook voor de aardappels. Hier liggen ze nog wel even thuis op een warme en lichte plek en ik wacht een paar dagen tot ze uitgelopen zijn. Dat geeft de planten een voorsprong.

Bij deze tuinklusjes heb ik een makkelijk en bijpassend recept uit OOGST geselecteerd. Het is een lichte avondmaaltijd of lunch dat goed bij dit warme lenteweer past. Het kikkererwtenmeel voor de socca’s kun je kopen bij de toko, natuurwinkel of bij de grotere supermarkten.

Socca met asperges

18 april 2018

5 min voorbereiding

30 min bereiding

4-6 stuks

Socca met asperges en munt

Ideaal als lichte avondmaaltijd of lunch. Lekker met een topping van gegrilde asperges, munt en feta.

Dit heb je nodig

voor de socca

 • 200 g kikkererwtenmeel (te koop bij de toko)
 • 200 ml lauwwarm water
 • ¼ tl zout
 • 1 el olijfolie en extra om te bakken

voor de topping

 • 350 g asperges
 • 100 g feta
 • takjes munt
 • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

 1. Doe het kikkererwtenmeel in een grote kom en voeg het zout toe. Roer er geleidelijk het lauwwarme water bij tot je een glad beslag hebt. Voeg olijfolie toe en roer het erdoorheen.
 2. Dek de kom af met folie en laat het een uur op kamertemperatuur staan. Langer kan ook. Ik laat het 2–3 uur staan, net wat me uitkomt. En dat kan ook prima. Roer voordat je het beslag gaat gebruiken het nog wel even goed door.
 3. Verhit een koekenpan en schenk er een theelepel olijfolie in. Schenk een soeplepel beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek op redelijk hoog vuur. Als de bovenkant donkerder kleurt, dan kun je de pannenkoek omdraaien. Herhaal tot het beslag op is en bewaar de pannenkoeken op een warme plek, bijvoorbeeld onder aluminiumfolie.
 4. Snijd de onderkant van de asperges en verhit een grillpan. Rooster de asperges 10 minuten tot ze grillstrepen hebben en gaar zijn.
 5. Verdeel de asperges over de pannenkoeken, brokkel er feta over en bestrooi met blaadjes munt. Strooi er naar smaak zeezoutvlokken en wat peper uit de molen over.

Tags: hoofdgerecht, asperge, pannenkoeken, munt, feta, mediterraan

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.