Mangiamo! Kookboek met gerechten uit de Veneto

HomeMangiamo! Kookboek met gerechten uit de Veneto

De geroosterde tomaatjes en de verse erwtjes. De gevulde pasta met rode biet en bestrooid met maanzaad. Maar ook de semifreddo met kersen en kikkererwten met salie herinner ik me onmiddellijk. En wat was die risotto met Amerone lekker! Of was het toch die met radicchio? O wacht, ik vergeet die smeuïge artisjokken te noemen! Voor het nieuwe kookboek Mangiamo! van Antoinette Coops fotografeerde ik de gerechten én kon ik aan het einde van de dag aanschuiven om alles te proeven.

Collage met foto's uit het kookboek Mangiamo!

Bladerend door het kookboek herinner ik me alles weer levendig! Eind september vloog ik naar Verona en het er was nog tropisch warm. Mijn koffer had ik volgepropt met servies, bestek en tafelkleedjes waardoor er met moeite nog net mijn statief inpaste. Elke ochtend wandelde ik op mijn slippers en met mijn camera om mijn hals langs de wijnvelden naar het huis van Antoinette. Onderweg verbaasde ik me over de rozemarijn, dat daar gewoon tussen de stenen langs het pad groeit. In een paar dagen kookten, styleden en fotografeerden we in een duizelingwekkend tempo de helft van de gerechten. En voor ik het wist landde ik weer op Schiphol.

Voor de tweede fotosessie gooide ik de achterbak van de auto vol en reed ik op mijn gemak door Duitsland en de Alpen richting Verona. Het was lente en vlier bloeide al. Maar de tijd voor wilde hop, nodig voor de foto, was al bijna voorbij. Daar zit een grappig verhaal achter. Lees het op het blog van Antoinette!
Deze keer had ik een paar dagen om de buurt te verkennen en bezocht ik in Vicenza de Villa Rotonda van Palladio, slenterde ik door de straatjes van Mantova en ik reed op een regenachtige dag naar Venetië. Voorzien van goede insidertips reed ik op een avond de berg op om in Torbe de lekkerste pasta ter wereld te eten. Die week werken voelde gewoon als een vakantie! Alle foto’s en recepten zijn inmiddels samengevoegd in een supermooi vormgegeven kookboek mét waanzinnig lekkere recepten dat deze week is verschenen.

Omslag kookboek Mangiamo!

Mangiamo! Streekgerechten en ander lekkers uit de Italiaanse Veneto

Jaren onderzoek heeft Antoinette in het boek gestoken om zorgvuldig de lekkerste gerechten uit de streek Veneto te verzamelen die hier minder bekend zijn. Voorzien van persoonlijke introducties, verslagen en interviews. De inwoners van de Veneto komen uitgebreid aan het woord en je krijgt een beeld van het eetleven in het noordelijke Italië. Echt een kookleesboek om mee op de bank te kruipen. Ik weet nu al welk recept ik als eerste ga koken. Natuurlijk die gevulde pasta met rode biet!
Of toch die risotto met radicchio?

Je kunt het boek nu in de boekwinkel kopen of bestellen bij Libris.

 


3 reacties


  1. Lieve Marleen, wat hebben we het leuk gehad. Bellissima deze recensie, dankjewel!

  2. Wat een mooie recensie! Wat een mooie foto’s! En wat een mooi boek!

  3. Luna

    Wat leuk dat jullie hier samen aan hebben gewerkt. Ik volg beide blogs ?
    Zodra het boek in de bieb is, ga ik hem lenen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.