Ik begin het courgetteseizoen meteen met eentje voor de courgettesoep! Zo suf! Woensdagavond tijdens water geven vond ik de eerste courgette costata romanesco net te klein voor een salade en besloot ‘m nog 1-2 dagen te laten groeien. Maar toen liet ik hem drie dagen aan zijn lot over. Ai!
Ik had nog de stille hoop dat het droge weer de groei zou vertragen. Maar zaterdag kon ik de eerste joekel mee naar huis nemen. Nu kan de costata romanesco dat verbazingwekkend goed hebben. Ondanks het formaat was de binnenkant nog lekker stevig en zonder veel zaden. Gelukkig groeit er een nieuwe courgette voor mijn salade. Dit keer moet ik sneller kijken!
Voor deze courgettesoep heb ik een recept van de Britse kookboekschrijfster Jane Grigson gebruikt. Ze geeft aan dat je de bouillon kunt vervangen met water maar ik vind dat courgette een smaakmaker als bouillon goed kan gebruiken. De soep heeft een zachte smaak en structuur. Grigson voegt als laatste nog een klont boter toe, maar dat heb ik achterwege gelaten. Je kunt verse of gedroogde dille gebruiken maar venkelblad uit de tuin is ook lekker.
Meer recepten met courgette
• Soep met courgette en amandel
• Baba ganoush met courgette
• Kruidige courgettecake
Geef een antwoord