“Eten jullie vanavond mee”, vraagt de gastheer van het hotel. Op het krijtbord staat Pasta al prezzemolo als voorgerecht en een hoofdgerecht dat we niet kunnen vertalen. Ik had het hotel gekozen om de mooie ligging, de tuin en goed aangeschreven keuken. Omdat we geen zin hebben om naar het dorp te rijden, want steil, hobbelig en met véél bochten, en al een glas wijn op, schuiven we na een wandeling door de tuin aan. Het Italiaans dat we niet kunnen vertalen, blijkt konijn te zijn, geschoten door jagers uit de omgeving. Voor mij kunnen ze vegetarisch hoofdgerecht maken.
Pasta al prezzemolo
De pasta al prezzemolo werd nog voorzien van wat zucchini en ik vond het goddelijk. Misschien kwam het door de fijne entourage. Landelijk, tikje alternatief en creatief. Of door het moment van net aangekomen in Italië. Ik weet het niet. Mijn brein heeft een smaak gecreëerd die ik moeilijk kan namaken. Na drie keer proberen, geloof ik dat ik een heel eind ben gekomen. De truc zit in de botersaus en krokante stukjes knoflook. Ik heb vrij veel zout gebruikt want de combinatie van peterselie en courgette is zonder zout een beetje flauw. Als je zoutvlokken in huis hebt, dan kun je die er over strooien voor een knisperend effect.
Locanda Casanuova
Het hotel kan ik jullie aanraden! De steden Florence, Siena en Arezzo zijn goed te bereiken. Het heeft een fijn terras met een prachtig uitzicht op de heuvels van het Chianti-gebied. Er wordt lekker gekookt met groente uit eigen moestuin, ze maken zelf wijn en allerlei andere producten zoals een super lekkere vijgenchutney! Je kunt door de tuin met cactusvijgen wandelen, op een van de ligstoelen relaxen of een duik nemen in de zwemvijver. En als je een creatieve bui hebt, dan kun je deelnemen aan een schilderworkshop.
Pasta al prezzemolo
Makkelijke pasta met verse ingrediënten uit de moestuin en voorraadkast
Dit heb je nodig
- 400 g pasta (bijvoorbeeld Tofette)
- 3 tenen knoflook
- 50 g boter
- 2-3 el olijfolie
- 1 courgette
- 40 g platte peterselie
- 1 1/2 tl zout
- Parmazaanse kaas
Zo maak je het
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Hak de knoflook fijn.
- Smelt de boter is een ruime pan en voeg de olijfolie toe. Bak de knoflook op middelhoog vuur lichtbruin.
- Rasp de courgette en hak de peterselie fijn. Voeg de groente bij de knoflook. Doe het zout erbij. Het lijkt veel maar de saus kan het goed hebben.
- Roer de pasta door de courgette-peterseliesaus.
- Serveer direct en geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Tags: voorgerecht, pasta, peterselie, courgette, italiaans
Geef een reactie