Pasta al prezzemolo! Makkelijke pasta met peterselie

HomeReceptenVoorgerechtPasta al prezzemolo! Makkelijke pasta met peterselie

“Eten jullie vanavond mee”, vraagt de gastheer van het hotel. Op het krijtbord staat Pasta al prezzemolo als voorgerecht en een hoofdgerecht dat we niet kunnen vertalen. Ik had het hotel gekozen om de mooie ligging, de tuin en goed aangeschreven keuken. Omdat we geen zin hebben om naar het dorp te rijden, want steil, hobbelig en met véél bochten, en al een glas wijn op, schuiven we na een wandeling door de tuin aan. Het Italiaans dat we niet kunnen vertalen, blijkt konijn te zijn, geschoten door jagers uit de omgeving. Voor mij kunnen ze vegetarisch hoofdgerecht maken.

Heuvels van Toscane en Orangerie van Villa Poggio a Caiano bij Florence

Pasta al prezzemolo

De pasta al prezzemolo werd nog voorzien van wat zucchini en ik vond het goddelijk. Misschien kwam het door de fijne entourage. Landelijk, tikje alternatief en creatief. Of door het moment van net aangekomen in Italië. Ik weet het niet. Mijn brein heeft een smaak gecreëerd die ik moeilijk kan namaken. Na drie keer proberen, geloof ik dat ik een heel eind ben gekomen. De truc zit in de botersaus en krokante stukjes knoflook. Ik heb vrij veel zout gebruikt want de combinatie van peterselie en courgette is zonder zout een beetje flauw. Als je zoutvlokken in huis hebt, dan kun je die er over strooien voor een knisperend effect.

Paadje naar wijngaard en Pasta al prezzemolo
Terras Locanda Casanuova en sinaasappelbomen in Luca

Locanda Casanuova

Het hotel kan ik jullie aanraden! De steden Florence, Siena en Arezzo zijn goed te bereiken. Het heeft een fijn terras met een prachtig uitzicht op de heuvels van het Chianti-gebied. Er wordt lekker gekookt met groente uit eigen moestuin, ze maken zelf wijn en allerlei andere producten zoals een super lekkere vijgenchutney! Je kunt door de tuin met cactusvijgen wandelen, op een van de ligstoelen relaxen of een duik nemen in de zwemvijver. En als je een creatieve bui hebt, dan kun je deelnemen aan een schilderworkshop.

Hotelkamer en uitzicht
Pasta al prezzemolo, pasta met peterselie

12 juni 2019

5 min voorbereiding

10 min bereiding

4 personen

Pasta al prezzemolo

Pasta al prezzemolo

Makkelijke pasta met verse ingrediënten uit de moestuin en voorraadkast

Dit heb je nodig

  • 400 g pasta (bijvoorbeeld Tofette)
  • 3 tenen knoflook
  • 50 g boter
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 40 g platte peterselie
  • 1 1/2 tl zout
  • Parmazaanse kaas

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Smelt de boter is een ruime pan en voeg de olijfolie toe. Bak de knoflook op middelhoog vuur lichtbruin.
  4. Rasp de courgette en hak de peterselie fijn. Voeg de groente bij de knoflook. Doe het zout erbij. Het lijkt veel maar de saus kan het goed hebben.
  5. Roer de pasta door de courgette-peterseliesaus.
  6. Serveer direct en geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.

Tags: voorgerecht, pasta, peterselie, courgette, italiaans


, ,

3 reacties


  1. Y the Wait

    dit is geweldig … als de hemel

  2. Lotte

    Zou dit lekker zijn met ravioli gevuld met basilicum en kaas? Zo niet, zijn er andere pastasoorten die jullie aanraden?

    1. Hi Lotte,

      Of je idee lekker is, is vooraf niet altijd goed in te schatten. Vooral proberen en het belangrijkste is dat jij de combinatie lekker vindt!
      Zelf zou ik een pastasoort zonder kruiden kiezen. Bijvoorbeeld de biologische schelpjes van AH, de Pipe rigate van Grand’ Italia of een kleine pastasoort van De Cecco. Maar dat is omdat ik de combinatie van peterselie met knoflook zo lekker vind.

      Groetjes, Marleen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.