“Eten jullie vanavond mee”, vraagt de gastheer van het hotel. Op het krijtbord staat Pasta al prezzemolo als voorgerecht en een hoofdgerecht dat we niet kunnen vertalen. Ik had het hotel gekozen om de mooie ligging, de tuin en goed aangeschreven keuken. Omdat we geen zin hebben om naar het dorp te rijden, want steil, hobbelig en met véél bochten, en al een glas wijn op, schuiven we na een wandeling door de tuin aan. Het Italiaans dat we niet kunnen vertalen, blijkt konijn te zijn, geschoten door jagers uit de omgeving. Voor mij kunnen ze vegetarisch hoofdgerecht maken.
Pasta al prezzemolo
De pasta al prezzemolo werd nog voorzien van wat zucchini en ik vond het goddelijk. Misschien kwam het door de fijne entourage. Landelijk, tikje alternatief en creatief. Of door het moment van net aangekomen in Italië. Ik weet het niet. Mijn brein heeft een smaak gecreëerd die ik moeilijk kan namaken. Na drie keer proberen, geloof ik dat ik een heel eind ben gekomen. De truc zit in de botersaus en krokante stukjes knoflook. Ik heb vrij veel zout gebruikt want de combinatie van peterselie en courgette is zonder zout een beetje flauw. Als je zoutvlokken in huis hebt, dan kun je die er over strooien voor een knisperend effect.
Locanda Casanuova
Het hotel kan ik jullie aanraden! De steden Florence, Siena en Arezzo zijn goed te bereiken. Het heeft een fijn terras met een prachtig uitzicht op de heuvels van het Chianti-gebied. Er wordt lekker gekookt met groente uit eigen moestuin, ze maken zelf wijn en allerlei andere producten zoals een super lekkere vijgenchutney! Je kunt door de tuin met cactusvijgen wandelen, op een van de ligstoelen relaxen of een duik nemen in de zwemvijver. En als je een creatieve bui hebt dan kun je deelnemen aan een schilderworkshop.
dit is geweldig … als de hemel
Zou dit lekker zijn met ravioli gevuld met basilicum en kaas? Zo niet, zijn er andere pastasoorten die jullie aanraden?
Hi Lotte,
Of je idee lekker is, is vooraf niet altijd goed in te schatten. Vooral proberen en het belangrijkste is dat jij de combinatie lekker vindt!
Zelf zou ik een pastasoort zonder kruiden kiezen. Bijvoorbeeld de biologische schelpjes van AH, de Pipe rigate van Grand’ Italia of een kleine pastasoort van De Cecco. Maar dat is omdat ik de combinatie van peterselie met knoflook zo lekker vind.
Groetjes, Marleen