Ik heb een nieuwe hobby. Zuurdesembrood bakken. Als ik niet zout in masseer, het deeg vouw of nauwgezet de temperatuur in de gaten houd, lees ik alles wat los en vast zit over zuurdesem en fermenteren. En zo kwam ik dit recept voor gefermenteerde pompoen tegen. Het staat in Fermenteren en je kunt het als ebook in de bibliotheek lenen.
Maar waarom pompoen fermenteren als je ze al maanden kunt bewaren? Nou, soms gaat het bewaren niet zo goed. Deze week moest ik er toch al eentje in de compostbak gooien omdat de onderkant beschimmeld was. En dat is zo jammer. De andere pompoenen maak ik nu op. Ik gebruik pompoen in soep, hummus en pastasaus. Ik vries gesneden blokjes in en sinds deze week staan er een aantal potten met gefermenteerde plakjes in de koelkast.
Na wat googlen vond ik ook het recept uit Verrot lekker van Christian Weij. Ik heb een combinatie van beide recepten gemaakt. De plakjes kun je gecombineerd met kaas of hummus op brood doen. Christian stelt voor om plakjes pompoen tussen een tosti met gruyèrekaas te doen. Het is ook lekker om door een winterse salade mengen of op een quinoa bowl te leggen.
16
Geef een antwoord