Zuurdesem hamburgerbroodjes

HomeReceptenZuurdesem hamburgerbroodjes

In het winternummer van Stadstuineren staat een recept voor burgers van gekiemde linzen. Wil je aan de slag met de zuurdesem hamburgerbroodjes die op de foto staan? Dan kun je onderstaand recept uitproberen.

Zuurdesem hamburgerbroodjes

9 november 2022

2-3 uur wachttijd

20 min oventijd

6 broodjes

Zuurdesem hamburgerbroodjes

Zuurdesemhamburgerbroodjes

Als je regelmatig desembrood bakt, dan heb je vaak wat starter over. Dit recept kun je gebruiken met het overschot van de starter.

Dit heb je nodig

  • 120 ml melk
  • 120 g ongevoede zuurdesemstarter
  • 1 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 250 g tarwebloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl suiker
  • 1 tl instant gist

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk tot ongeveer 35 graden. Doe de melk, de zuurdesemstarter, olie en 1 ei in een grote kom.
  2. Meng de bloem, zout, suiker en instantgist en doe bij de natte ingrediënten. Meng en kneed 5 minuten met de hand of in de mixer met deeghaak. Het deeg is behoorlijk plakkerig.
  3. Dek de kom af met een theedoek en laat op een warme plek van 21 tot 25 graden rijsen. Na ongeveer 1 à 1 1/2 uur is het deeg verdubbeld.
  4. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en verdeel in 6 stukken. Vorm er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek en laat 30-45 minuten rijsen.
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  6. Klop het andere ei los en bestrijk de deegballetjes. Bak de broodjes in het midden van de oven in 20-22 minuten goudbruin.

Tags: Lunch, brood, zuurdesem, starter, Amerikaans

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.