Brownie met rabarber

HomeReceptenBrownie met rabarber

De stengels van de rabarber hingen slap op de grond en het blad werd met de dag geler. Ik wilde graag nog wat oogsten maar de stengels waren te zacht en buigzaam. Het heeft nu al weken niet geregend en dat merk je goed in tuin. Behalve het zaaigoed geef ik ook de rabarberplanten regelmatig water en afgelopen week kon ik eindelijk weer een paar stengels mee naar huis nemen. Ik heb een brownie met rabarber gebakken. 

Brownie met rabarber

Brownie met rabarber

“Gatver, wat vies lekker! Ik hoop dat je snel thuis bent.”, appte ik naar mijn zoon. Ik bak niet zo vaak zoete gerechten. Eigenlijk alleen als ik weet dat visite het kan opeten. Met dit recept heb ik een beetje geëxperimenteerd. De boter heb ik vervangen door zonnebloemolie. Het resultaat is een heel smeuïge brownie maar dat kan hij prima hebben. Brownies zijn het lekkerste als ze nattig en nèt niet meer vloeibaar zijn. Door het beslag heb ik fijn gesneden rabarber en sinaasappelmarmelade geroerd. Ik kwam op het idee door een recept van Maggie Beer. Zij serveert brownies met geroosterde rabarber. Het leek mij lekker en vooral makkelijk om het door elkaar te mengen. De rabarber geeft de brownie een fris en kruidig accent. Ik vind het een geslaagde combinatie.

Rabarberstengels

27 mei 2023

10 min voorbereiding

30 min bereiding

16 stukken

Brownie met rabarber

brownie met rabarber

Met het recept voor brownies heb ik een beetje geëxperimenteerd. De boter heb ik vervangen door zonnebloemolie. Het resultaat is een heel smeuïge brownie maar dat kan hij prima hebben. Aan het beslag heb ik fijn gesneden rabarber en sinaasappelmarmelade toegevoegd. De rabarber geeft een fris en kruidig accent. Een lekkere combinatie.

Dit heb je nodig

 • 100 g pure chocolade
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 200 g kristalsuiker
 • 2 grote eieren
 • 60 g tarwebloem
 • 40 g cacaopoeder
 • ½ tl bakpoeder
 • ½ tl zout
 • 3 stengels rabarber
 • 2 el sinaasappel marmelade

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Bekleed een kleine bakvorm van 16 x 24 cm cm met bakpapier.
 3. Doe de chocolade en olie in een steelpan. Verwarm de steelpan au bain marie* en laat de chocolade smelten.
 4. Klop de suiker en eieren met een mixer los tot het een dikke en bleke massa is.
 5. Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een andere kom en meng goed.
 6. Voeg het chocolademengsel en eimengsel toe en roer goed door.
 7. Snijd de rabarber in kleine stukjes. Voeg de rabarber en sinaasappelmarmelade toe en roer door het beslag.
 8. Stort het beslag in de bakvorm en bak 25-30 minuten in de oven. Steek een satéprikker in de brownie. Komt de prikker er schoon uit, dan is hij gaar.

*au bain marie verwarmen doe je door een pan of kom in een andere pan met heet water te zetten.


Tags: Nagerecht, rabarber, brownie, chocolade, zoet

Brownie met rabarber

Meer recepten met rabarber

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


, ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.