Quesadilla met courgette en geitenkaas

HomeReceptenQuesadilla met courgette en geitenkaas

Quesadilla met courgette en geitenkaas at ik ooit bij mijn schoonzusje Jolanda. Ze gaf een BBQ en voor de vegetarische gasten roosterde ze quesadilla’s. Ze liet me het kookboek met het recept zien en ik probeerde dat goed te onthouden. Sindsdien maak ik ze regelmatig zelf. Ik weet niet meer of het recept nog helemaal klopt want gaandeweg verander ik wel eens wat. En voor het geval je je afvraagt wat een quesadilla is… Het is een dubbelgevouwen wrap/tortilla die je vult met kaas, groente en/of bonen. Je brengt hem op smaak met lekkere kruiden. Je kunt het als een voorafje of lunch serveren. Of maak er een aantal en dan heb je een avondmaal.

Quesadilla met courgette en geitenkaas

De geitenkaas voor dit recept heb ik gekregen van kaasmaker Henri Willig. Het is een jonge en biologische kaas die goed smelt en hij is daardoor heel geschikt voor quesadilla’s. Maar zo uit het vuistje is hij ook erg lekker. Het bevat wat zoutkristallen en ik vind de smaak perfect. Je proeft dat het geitenkaas is, maar het is niet heftig of overheersend. Ik vond het zelfs zo lekker dat ik meteen even het adres van de dichtstbijzijnde winkel opzocht. Lucky me! In het centrum van Utrecht is een vestiging.

Quesadilla met courgette en geitenkaas

Je kunt deze quesadilla’s roosteren in een grillpan, op de barbecue of tussen de contactgrill. Dat laatste vind ik makkelijk, maar je moet maar net zo’n apparaat hebben. Met de ingrediënten kun je variëren. Je kunt de kaas combineren met spinazie en de bosui kun je vervangen door een sjalotje of een rode ui. Net wat je in huis hebt.


22 augustus 2024

5 min voorbereiding

10 min bereidingstijd

2 personen

Quesadilla met courgette, geitenkaas en salsa verde

Quesadilla's met courgette, geitenkaas en salsa verde

Quesadilla is een dubbelgevouwen wrap/tortilla gevuld met kaas en groente. Je kunt het als een voorafje of lunch serveren. Lekker met geitenkaas, courgette en een pittige salsa verde met kruiden en jalapeño peper.

Dit heb je nodig

Voor de salsa
  • 1 augurk
  • 2 el kappertjes
  • 10 takjes platte peterselie
  • 10 takjes koriander
  • 1 jalapeño peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 tl Franse mosterd
  • 50 ml olijfolie
  • zout en peper
Voor de wraps
  • 200 g harde geitenkaas
  • 1 courgette
  • 2 bosuien
  • 10 takjes koriander
  • 1 biologische citroen
  • 6 grote tortilla’s

Zo maak je het

  1. Maak de eerst de salsa. Vul de mengbeker van de blender of staafmixer met augurk, kappertjes, peterselie, koriander, jalapeño (zonder zaadjes) peper, knoflook, citroensap, mosterd en olijfolie. Mix alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Ga verder met de wraps. Schaaf de geitenkaas en courgette in dunne plakken. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de koriander grof. Rasp de schil van de citroen.
  3. Leg op de onderste helft van de tortilla’s een paar plakjes courgette, geitenkaas en bosui. Strooi de koriander en citroenrasp erover en vouw de tortilla’s dicht.
  4. Leg een dubbelgevouwen tortilla in de grillpan en rooster in 4-5 min. knapperig en bruin. Keer halverwege. Je kunt ze ook tussen een contactgrill roosteren, keren is dan niet nodig. Herhaal dit voor de andere dubbelgevouwen tortilla’s.

Tags: lunch, courgette, koriander, geitenkaas, Mexicaans

Rated 5/5(gebaseerd op 2 waarderingen)
Quesadilla met courgette en geitenkaas

Dit bericht is in samenwerking met kaasmaker Henri Willig tot stand gekomen. De biologische geitenkaas kun je bestellen in de webshop of kopen in één van de kaaswinkels.

Hoe nuttig was dit recept of bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Geen stemmen tot nu toe! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.


,


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.