De bramencakejes met citroengras vielen mij meteen op. Wat een frisse en lekkere combinatie heeft Béatrice Peltre van het blog La tartine gourmande bedacht. Haar kookboek is net vertaald in het Nederlands en heeft de titel Joie de Vivre gekregen. Het staat vol met heerlijke, lichte recepten. Van hapjes, lekkere tartines, salades, mini-quiches, pasta’s en taartjes. De moderne en lichte franse keuken, hoewel sommige gerechten een oosters tintje hebben. Béatrice bracht haar jeugd door op het franse platteland. Omgeven door veel groen, wilde bloemen in de velden en boomgaarden met fruitbomen. Ze vertelt over de overvloed van fruit en de grappige gewoonte om ieder jaar de oogst te vergelijken met die van het jaar ervoor. Herkenbaar, niet? Met de sfeer van de moestuin en fruit uit de boomgaard is het boek doorspekt. Heerlijk!
De bramencakejes met citroengras heb ik gemaakt. Het resultaat vind ik minder geslaagd. Ondanks dat ik de citroengras heel fijn heb gesneden, vind ik de harde stukjes citroengras niet zo prettig eten.
Béatrice gebruikt in het recept witte rijstebloem en amandelmeel. Ik heb het recept aangepast zodat je patentbloem uit de supermarkt kan gebruiken. En het citroengras heb ik in mijn tweede versie vervangen met geraspte citroenschil. Net zo lekker en zonder harde stukjes. Wil je het recept met citroengras proberen? Snij dan 1 stengel citroengras superfijn en vervang de geraspte citroenschil.