Hallo!

HomeHallo!

Ik ben Marleen, fotograaf, stylist en vormgever, en heb een volkstuin in Utrecht. Zelf groente en fruit kweken is leuk om te doen maar het geeft ook voldoening en het inspireert mij in de keuken. En daar gaat mijn blog over! Het bedenken van recepten en het fotograferen van die gerechten, dat is wat ik het liefste doe. De recepten zijn vegetarisch en met oogst uit de moestuin.

In opdracht voor Stadstuinieren en De Tuinliefhebber schrijf ik artikelen en heb twee kookboeken geschreven. Eten uit de volkstuin verscheen in 2015 en Oogst in 2017. Mijn blog én boeken staan zo nu en dan in een tijdschrift. Super leuk! Klik hier om het overzicht te bekijken.

Marleen van Es

Heb je een leuke foto op mijn blog gezien en wil je die graag gebruiken? Neem dan contact met me op! Stuur een mailtje naar info [at] etenuitdevolkstuin.nl en ik zal snel antwoorden.

11 reacties op “Hallo!”
 1. Leuke site Marleen, ik ga je volgen!

 2. Ik ken je blog nog maar pas , maar je hebt een coole blog! :)

  1. Dank je wel, Sophie!

 3. marianne

  Heeleuk we bebben ook een volks tuin en sinds vorig jaar zijn we overgestapt op fruit bomen en struikjes groetjes marianne

 4. Heel mooi blog voor iedereen die pas begint met tuinieren!

 5. Wat een leuke site, Marleen, ga je gelijk op onze blogroll zetten!

  1. Dank je, Marijne! Leuk om te lezen :-)

 6. Geertje

  Beste Marleen,

  Mooie, inspirerende blog heb je.

  Een opmerking: ik las over je boek “Er zijn boeken over het houden van een volkstuin en boeken over koken met de oogst uit die tuin, maar geen boek combineert zaaien, oogsten en eten zoals Eten uit de volkstuin.”
  Dan wil ik je toch graag wijzen op “De moestuin van Mme Zsazsa”, een boek dat ik zelf super vind en dat ook al deze dingen combineert.

 7. Dinie

  Beste Marleen,

  Ik las een artikel in de Seasons “de oogst lonkt” en werd heel nieuwsgierig naar je blog. Het lijkt mij heel leuk en interessant om je te volgen. Ik kweek kruiden en wat sla (verder geen groenten vanwege de katten in de buurt. Wel fotografeer ik graag groenten, fruit etc.

  1. Hallo Dinie, dank je wel voor je berichtje en wat leuk dat je me wilt volgen! Het werk in de tuin staat nu op een lager pitje. Ik heb wel weer nieuwe plannen voor het volgende seizoen. Daar kun je in de herfst en winter altijd zo fijn over mijmeren! Dus de komende tijd is het hier wat stiller… En groente fotograferen is leuk hè, het is zulk fotogeniek spul! Groetjes, Marleen