Rijstsalade uit Delicious.

Homeno categoryRijstsalade uit Delicious.

Volgende week verschijnt het 100ste nummer van Delicious. en dat is de reden voor een dik feestnummer! Veel nummers heb ik in de bibliotheek gelezen en een flink aantal nummers heb ik gekocht. Het is mijn lievelingstijdschrift. Het staat vol lekkere recepten en prachtige foto’s. En super leuk: ik mag vijf feestnummers weggeven!

Magazine 
Delicious, 100ste nummer

Een dik Delicious. zomernummer

Met maar liefst 151 recepten viert Delicious. feest. Snelle, zomerse recepten, zoete recepten voor fruit uit de tuin, een heus feestvarken, 100 hapjes voor een tuinfeest en dan ook nog recepten voor een strandfeest. Laat de vakantie maar beginnen en die mag van mij oneindig lang duren!

Op de facebookpagina van Delicious. kan je stemmen op je favoriete recept. Mijn favorieten staan er ook tussen. Ik ben dol op de combinatie raapsteeltjes met gravlax en mijn grote favoriet is de rijstsalade met druivenbladeren, krenten en dilledressing. De ingredienten van een dolma maar dan op je bord. Geen gedoe of gehannes. Dolma-on-a-plate. En een echt no waste recept want de druivenbladeren moet je nu toch wegsnoeien om de tuin begaanbaar te houden.

Mijn favoriet: dolma on a plate

Griekse rijstsalade
Recept Yolanda van der Jagt, Fotografie Eric van Lokven, Styling Cyn Ferdinandus, Bereiding Eke Mariën

Recept Griekse rijstsalade met krenten en dilledressing

Door Magazine Delicious., Yolanda van der Jagt,11 juli 2014

Griekse rijstsalade

Zomers bijgerecht, lekker bij gegrillde kip of vis

Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd:15 minuten
4 personen

Dit heb je nodig

  • 100 gram basmatirijst
  • 6 eetlepels krenten
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram verse dille
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram walnoten
  • 2 komkommers
  • 2 tenen knoflook
  • 15 à 20 druivenbladeren (ingemaakt te koop bij de Turkse supermarkt)
  • 100 g feta

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen. Snij de nerf uit de verse druivenbladeren, kook de bladeren in 15 minuten gaar en laat afkoelen. Gebruik je druivenbladeren uit de winkel? Spoel ze dan eerst even af. Laat de krenten 10 minuten wellen door er kokend water over te schenken. Maak een dressing met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout, peper en verse dille. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Schil de komkommers met een dunschiller. Snij de komkommer door midden en vervolgens in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm. Leg de plakken op elkaar en snij in schuine stukken (zie foto). Leg de druivenbladeren op elkaar en snij in repen en hak vervolgens in grove stukjes.
Schep alle ingrediënten in een kom. Pers de teentjes knoflook uit en meng goed met de salade. Schenk de dilledressing en brokkel de feta over de salade. Meng alles goed door elkaar.

Maak kans op het feestnummer! – gesloten

Vertel in een reactie op mijn blog of op facebook wat jij zo leuk vindt aan Delicious.! Reageren kan tot zondagavond 13 juli 22.00 uur. En dan heb jij, net als de abonnees, het blad dinsdag 15 juli in huis! Hoe leuk is dat!


21 reacties


  1. Wat een interessant gerecht. Misschien even in het geniep wat overhangende druiventakken van de buren leegplukken ;-)

    1. Ja, goed bedacht hè! En jij kan wild plukken in eigen tuin ;-)

  2. 100 nummers Delicious, wow!
    Ik wissel een beetje tussen abonnementen en losse nummers. Als ik merk dat ik niet zo veel tijd heb om te koken, stop ik het abonnement omdat ik dan nog wel even vooruit kan met alle recepten. Met als gevolg dat de covers er te mooi uit zien om te laten liggen in de supermarkt en ik eigenlijk gewoon alle nummers in huis heb.
    Het tijdschrift is zo heerlijk, omdat je er lekker lang mee doet. Eerst een keer doorbladeren om alle prachtige foto’s te bekijken, nog een keer doorlezen om alle artikelen te lezen en dan nog een keer er door heen om post-its te plakken bij de recepten die ik echt wil gaan maken. Om vervolgens weer van de stapel te halen als je een keer echt geen inspiratie hebt voor wat te gaan eten.
    Ik ben erg benieuwd naar het feestnummer!

    1. Herkenbaar! Ik heb af en toe een proefabonnement en ik koop ook losse nummers. En lees het blad via de bieb maar dat heeft als nadeel dat je een recept er niet even bij kan pakken.

  3. Anne

    Wat ik zo leuk vind aan Delicious?
    Het geeft me iedere keer weer inspiratie voor nieuwe recepten, nieuwe combinaties van ingrediënten, nieuwe ideeën voor (uit)eten, decoratie en leuke keukenspulletjes. Prachtige foto’s waarvan het water al in je mond loopt. Een heerlijk magazine. Maar dat geldt overigens ook voor jouw blog! Het is super om een eigen moestuin te hebben en ook op je blog doe ik inspiratie op. Toen ik met mijn peuter een rondje door onze achtertuin liep en we samen benoemde wat er groeit en bloeit (komkommers, tomaten, japanse wijnbes, frambozen, aardbeien, courgette, pompoenen, sla, rucola, en ga zo maar door), kwamen we bij een polletje met mini-petunia’s: “En wat is dat mama?” “Dat zijn roze bloemetjes” “Maar wat groeit er uit die roze bloemetjes dan?” “Eeh.. niets. Het blijven gewoon bloemetjes..” “O. Wat saai zeg!” – was zijn reactie ;-)

    1. Thank you! Haha, ja gewone bloemen zijn zó saai! Je peuter heeft helemaal gelijk!

  4. Wat leuk en 100 alweer. Ik heb soms een abonnement en soms koop ik ze los. Toevallig gisteren nog gekocht. Ik zit midden in het menu kiezen voor RestaurantDay op 17/8 waar de zomerkeuken centraal staat. We gaan eten in de kas.
    Ja en lekkere en goed te maken recepten zoals Delicious dat kan is dan welkom.

  5. Mus00

    Wauw! Een feestnummer om naar uit te kijken… Om ongetwijfeld weer duimen en vingers bij af te likken! Wat is het iedere keer weer feest als Delicious in de krantenwinkel ligt te roepen op mij! Dan gauw naar huis om op ontdekking te gaan. Snuisteren tussen de vele recepten, interessante artikels, nuttige tips,… En om dan het lezen in de praktijk om te zetten. Keer op keer slaag ik er in om mijn huisgenoten te verrassen! Hopelijk doet Delicious er nog 100 magazines bij, want ik ben alleszins een trouwe fan!

  6. Lezen & koken & eten, dat is altijd goed. Eerst genieten van de mooie foto’s en het “droogkoken” en daarna vol inspiratie lekker in de keuken bezig zijn. Dat lukt altijd met Delicious.
    100 nummers alweer; er ligt een hele stapel in mijn kast, samen met nog een hele stapel Tip Culinair, de voorloper. Die gaan echt niet bij het oud papier.
    Hopelijk blijven de volgende 100 nummers op papier, en wordt het geen digitale versie, want dat leest en inspireert lang niet zo lekker.

  7. Ik woon sinds 2009 in Frankrijk en heb mijn abonnement moeten beëindigen omdat en niet mogelijk was naar Frankrijk te sturen en bovendien te duur en ik mis het blad nog steeds. Als ik in Nederland ben koop ik uiteraard altijd en soms krijg ik een exemplaar toegestuurd door een lieve vriendin. Ik zou het superleuk vinden dit feestnummer in Frankrijk te ontvangen!!

  8. Wat ik zo leuk vin aan Delicious is de originaliteit van de recepten. Organische recepten die inspireren en vaak afwisselende ingrediënten (lees vergeten groenten) gebruiken die in de moestuin groeien en die je niet altijd in de supermarkt vindt. Heerlijk is dat. Daarbij komt dat de recepten altijd mooi gepresenteerd worden en prachtig kleuren hebben. Daar alleen al wordt een mens blij van.

    1. De recepten met moestuingroente of vergeten groente vind ik ook het allerleukste aan Delicious.

  9. Astrid

    Al bladerend in Delicious ontdek ik altijd wel weer een mooi recept waarbij ik denk: dat heb ik nog wel in huis en dat in mijn moestuin en dit ingrediënt kan ik vervangen voor iets anders. En dan plotseling heb ik s’ avonds een culinair hoogstandje op tafel staan zonder daarvoor uit huis te zijn geweest. Dat zijn mijn favorieten.

  10. Jacqueline

    Wat ik er zo leuk aan vind? Juist dat er recepten en combinaties in staan die ik zelf niet zo 1-2-3 zou bedenken. Met dit blad heb ik altijd weer een paar weken inspiratie! Nu we volop kunnen oogsten in de moestuin is het helemaal 1 groot feest!

  11. Sandra

    Waarom Delicious geweldig is?!
    Omdat het een super magazine is, dat creëert, maar zeker ook inspireert! Er staan altijd de meest prachtige foto’s, de allerlekkerste gerechten in… Het water loopt mij in de mond! Als amateur(istische) thuiskok kan ik daarnaast zeker nog de nodige inspiratie gebruiken! Tips, trics.. het is allemaal welkom!

  12. Maaike

    Ik vind de delicious super leuk. Er staan lekkere veelzijdige gerechten in, heerlijk per seizoen. Goed te combineren, een x een luxe gerecht, maar ook gewoon doordeweeks. En prachtige smaakvolle foto’s.

  13. Joss

    Eten is zo’n belangrijk moment van onze dag. Even de dag samenvatten en tot rust komen. De maaltijd bereiden is een feestje. Smaken combineren en recepten uitproberen. Ge-wel-dig! Je maakt me dus dol gelukkig met het feestnummer van Delicious. 151 nieuwe recepten om te testen :)

  14. Mandy

    Wouww wat leuk dat het delicious magazine met een extra dik nummer komt, en terecht want het is een super interessant, smaakvol, leerzaam blad dat waar een mens eel inspiratie op kan doen. Ik koop het magazine niet altijd, omdat ik wegens een klein maandelijks budget niet genoeg over houd om het te kopen ( stiekem lees ik de stukjes gewoon in de winkel:)) ik zou dit nummer graag willen winnen, zodat ik thuis rustig met een kop thee ervan kan genieten

  15. Arianne

    Delicious is een heerlijk dik magazine is wat helemaal over mijn grote hobby koken en lekker eten gaat. Of ik nu een volkoren brood recept zoek of zelf kersenjam wil maken Delicious heeft er een recept voor. En ook als ik een leuk adresje zoek om lekker uit eten te gaan, pak ik het blad erbij. Ik kan Delicious echt niet meer missen en wil ze dan ook van harte feliciteren met hun honderdste jubilieumnummer en zeg op naar de tweehonderd!

  16. Marloes, Lemmy (via facebook), Hilde, Astrid en Sasha (via de nieuwsbrief) jullie ontvangen het 100ste nummer! Ik heb jullie een mailtje gestuurd.

    Iedereen bedankt voor de leuke reacties!

    1. lemmy

      Leuk dat ik het blad heb gewonnen, ik kijk er naar uit,
      bedankt alvast.
      Ik heb nog geen mail ontvangen maar dat komt vast goed en anders mag je het mailadres ook gebruiken van dit bericht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.