Wat kan op de composthoop?

HomeTuinierenWat kan op de composthoop?

In mijn volkstuin gooi ik bijna alle plantenresten op de composthoop. Behalve de wortels van onkruid. Daar heb ik een aparte hoop voor. Wortels van ridderzuring en brandnetel, het groeit op de composthoop gewoon verder. Zucht.

Thuis heb ik een zo’n groene compostbak en daar gaat tuin- en keukenafval in. Je kan niet al het keukenafval erin gooien. Gooi er geen gekookt eten, citrusschillen en vleesresten in.

Wat kan op de composthoop?

  • afval van (rauwe) groente en fruit
  • koffieprut en theezakjes (zonder nietje)
  • eierschalen

Om een donkere, bosachtige substantie duurt het in de compostbak wel wat langer dan een jaar. Maar dat is niet erg. Ik heb er wel eens over gedacht om een bokashi-emmer uit te proberen omdat daar al je keukenafval in kan. Of een wormenbak te maken maar ja, gedoe met compostwormen: zorgen voor geen grote temperatuurverschillen en ze hebben regelmatig eten nodig. Hoe moet dat dan weer in de vakantie?

Meer informatie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.